Trikkeligaen

Bonful-dobbel sikret viktig seier for Kjelsås-rekruttene: – Skyhøyt potensial

(Grorud 2 - Kjelsås 2 1-2) Pakow Bonful ordnet en viktig trepoenger for Kjelsås 2 som må ta poeng for å holde laget i tredjedivisjon. De har tapt mange jevne kamper denne sesongen, men i dag bikket det riktig vei.

GRORUD (Dagsavisen): Han har ikke bøttet inn i Kjelsås-drakten, men i dag kom det to nettkjenninger som kan bety mye for Kjelsås andrelags eksistens i tredjedivisjon. Et skudd med venstre, og et frekt hælspark var nok da Grorud-rekruttene ikke var på sitt beste.

– Pakow er en spiller med et skyhøyt potensial. Det har lugget litt for han, spesielt inne i boksen, men når han har dagen som i dag så ser man det. Han er latterlig god for det nivået her, sier Kjelsås-trener Enok Engen til Dagsavisen.

Upåklagelig lagånd

Men det var like mye en sterk innsats av Kjelsås som sikret denne sterke borteseieren.

– Jeg skal berømme laget for det, og ikke bare for i dag, men i hele år egentlig. Det er en gjeng som går på banen og alltid yter maks for hverandre. Det er artig at det betaler seg i form av poeng selvfølgelig. Vi har spilt mange jevne kamper og vi må lære oss å bikke dem i vår favør. Det er nøkkelen, sier Engen.

Nå er Kjelsås 2 forbi Ready og oppe i nakken på Stabæk 2 som innehar den siste trygge plassen på tabellen. Selv om det er andrelaget er det viktig å holde det så høyt som mulig i seriesystemet.

– Dette var en sårt etterlengtet seier. Vi må jo ha denne utviklingsarenaen. Det er stor verdi i å spille tredjedivisjon med rekruttlaget. Det er kamper der man møter på masse utfordringer. Det er artig at vi løser det så bra som i dag, sier Engen.

Grorud bruker også tredjedivisjon til å mønstre sitt U21-lag. Det har gått meget bra denne sesongen, de førte an i store perioder også denne kvelden, men til slutt var det altså Kjelsås som kunne puste lettet ut for en viktig trepoenger.

Friskt Kjelsås i innledningen

I den lave kveldssola over Groruddalen startet Kjelsås’ rekrutter best. De første ti minuttene tilhørte guttene fra Oslos tak. Det var store avstander i hjemmelagets forsvar og det utnyttet Pakow Bonful til det fulle. Han fikk tid og rom til å trekke inn sentralt, skuddet fra 16 meter var ikke hardt, men presist. Ned i nærmeste hjørne og en tidlig ledelse for gjestene.

Etter femten minutter hadde Andreas Alrek, Grorud-rekruttenes trener, skreket fra seg nok justeringer i leddene til laget hans. Det begynte å flyte bedre. Mindre avstand i forsvarsfireren og i mellomrommet fant etter hvert Tollef Kvello Etholm rommene. Han viste klasse da han vendte Ulrik Bjerke på en femøring, kom rettvendt og satte fart med mange små touch. Med ballen i beina løp han fra hjemattstormende gjester, men til ingen nytte. Etholm chippet følsomt i bakrom der Nikolai Hristov ventet. Spissens avslutning ble reddet på streken.

A-lagsinspirert scoring

De fleste, i hvert fall i Grorud, fikk med seg A-lagets første seier i går. Og rekruttene må ha blitt inspirert. Utligningen var forbløffende lik seiersmålet i går. Fredrik Finnøy slo et innlegg fra venstre, inne foran mål møtte Hristov ved første stolpe. Men i motsetning til Godfrey i går styrte Hristov inn med hodet. Det funker det og. En fortjent utligning.

Etter utligningen ble det stillingskrig. Dommer Marit Skurdal fikk det også hett rundt ørene til tross for at temperaturen sank raskt etter solens farvel for dagen. Det var tøffe taklinger og vanskelige situasjoner som oppsto. Lista lå meget høyt og kanskje litt for høyt enkelte ganger. Men da Philip Halvorsen og Greg Dusabe, begge Kjelsås-forsvarere, barket sammen da de gikk etter samme ball, da blåste dommer Skurdal. Grorud kunne scoret på grunn av forsvarsfeilen, men Dusabe fikk seg en ordentlig trykk og måtte gi seg.

I det siste av fem tilleggsminutter spilte Bonful en nydelig pasning til Victor Halvorsen. Bare en enorm redning av Storsve hindret borteledelse til pause.

Bonful med frekkis

Etter hvilen kom Patrick Askengren inn for Kjelsås og han dannet et spisspar med Pakow Bonful. Askengren bidro med mange bakromsløp som strakk Grorud-laget i lengderetningen. Det var viktig for gjestene å kunne ha en å slå på da laget ble trykket dypt på egen halvdel. Men det var spissmakker Pakow Bonful som satte ballen i nettet. Spissen har slitt med uttelling i form av mål i Kjelsås-drakten så det smaker med to i dag. Denne en lekker hælklakk ned i hjørnet forbi Vegard Storsve.

Med 25 minutter igjen tok Grorud av både Tollef Etholm og Nikolai Hristov. Men inn kom Marc Reyes, og han er lynrask. Kontroll hadde likevel Kjelsås bak der i mørket på Grorud. Lyskasterne var ikke det mest imponerende i kveld. Andreas Alrek og Enok Engen, de respektive trenerne, sto så mørkt til at de like gjerne kunne vært i et skogholt.

Det kom aldri noen tung sluttspurt fra Grorud, men det var nervøse blikk på Kjelsås-benken. Etter tre minutter overtid kunne de slippe jubelen løs for en knallsterk borteseier. Til helgen får de besøk av Sandviken, mens Grorud-rekruttene tar turen til Fyllingsdalen.

---

Kampfakta

3. divisjon avdeling 1, runde 19 tirsdag

Grorud 2 – Kjelsås 2 1–2 (1–1)

Grorud match kunstgress, ca. 60 tilskuere

Dommer: Marit Skurdal, Oppsal

Mål: 0–1 Pakow Bonful (9), 1–1 Nikolai Hristov (21), 1–2 Pakow Bonful (58)

Gule kort: Berger Kisaruko, Grorud. Ulrik Bjerke, Kjelsås.

Grorud 2:

Vegard Storsve – Aldion Qazimllari, Shreeraam Sritharan, Tamsir Sosseh (Ayman Elhammichi fra 68), Berger Kisaruko – Theodor Wilhelmsen (Khalid Yusuf fra 80), Peder Meen Johansen (Karim Bata fra 86), Tollef Kvello Etholm (Nahim Kibiru fra 68), Casper Myhren Fjeld – Fredrik Finnøy, Nikolai Hristov (Marc Reyes fra 68)

Kjelsås 2:

Terje Kirsebom – Greg Dusabe (Tobias Stien fra 40), Runar Brenden, Philip Halvorsen, Mikkel Knudsen (Patrick Askengren fra 46) – Eivind Willumsen, Ulrik Bjerke, Victor Halvorsen, Kasper Krokan (Arselan Rasoul fra 83) – Marius Stølan, Pakow Bonful

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: