Rise og Skeid sikret uhyre viktig seier mot Flos Sogndal

(Sogndal – Skeid 0-1). Det ble en drømmekveld for Skeid i 1. divisjon. Tre poeng borte, samt Stjørdals-Blink-tap mot Kongsvinger.

Johnny Buduson scoret kampens eneste mål mot Tore André Flos Sogndal-mannskap på Fosshaugane Campus mandag, etter et presist frispark fra Bendik Rise.

Samtidig tapte bunnrival Stjørdals-Blink 1-4 hjemme mot Kongsvinger. Dermed har Skeid på kvalikplass i 1. divisjon nå en luke på fire poeng til Blink på direkte nedrykk. Samtidig har Gard Holmes Skeid-mannskap «bare» seks poeng opp til Bryne på sikker plass.

– Dette var deilig. Først og fremst var vi veldig solide i forsvar. Vi slapp knapt til sjanser imot, og dét borte mot et godt Sogndal-lag. Offensivt var vi litt seige etter scoringen, men vi skapte en del sjanser etter hvert og kunne ha lagt på til 2-0, sier Skeid-trener Holme til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Rise-frispark ga Skeid-mål

Det var et formsvakt og særdeles tafatt hjemmelag som tok imot Gard Holme og Skeid på eget kunstgress. Allerede etter et kvarters spill kunne det stått 1-0 til gjestene. Skeid snappet opp en fæl tversoverpasning på siste tredel, og Bendik Rise prøvde lykken fra 17-18 meter. Skuddet ble imidlertid reddet av Sogndal-keeper Renze Fij.

Men Rise og Skeid skulle få nettsusen de ønsket seg. Skeid fikk frispark ute til høyre etter 18 minutter, og Rise slo inn med sin presise venstrefot. Ballen spratt ekkelt inne i boksen, og ingen så ut til å få et bein på ballen. Dermed seilte den inn i mål bak en oppgitt Fij i Sogndal-buret. Johnny Buduson jublet som om han hadde scoret, men det var lenge usikkert hvorvidt spissen fikk en liten touch på ballen eller ei. Uansett kunne Skeid juble for ledelse. Etter kampen ble det imidlertid klart at Buduson var borti ballen på vei inn.

– Buduson var på ballen, selv om Bendik mener noe annet. Han vil jo ha det målet, spøker en humrende Gard Holme, som legger til at han dessuten tror Marcus Melchior også så vidt var på ballen før den gikk til Buduson og videre i mål.

Skeid-angriper Johnny Buduson og trener Gard Holme.

Sogndal ville ha straffespark da Valdimar Ingimundarson gikk ned i duell med Skeid-keeper Lars Kvarekvål etter 25 minutter. Kvarekvål klønet det til med en dårlig touch på ballen etter tilbakespill, men dommer besluttet at burvokteren var først på ball før han traff islendingen.

Resten av omgangen forløp uten de store sjansene.

Skeid holdt unna

Etter hvilen kom nevnte Ingimundarson en god skuddmulighet fra 17-18 meter, men forsøket hans gikk like til side for mål.

Skeid yppet seg også i jakten på 2-0-scoring. Marcus Melchior fikk en stor mulighet 20 minutter før full tid, men assistentdommer markerte for offside i situasjonen.

Tore André Flo kastet innpå spillere i jakten på utligning. Etter 77 minutter fikk Alejandro Díaz en kjempemulighet fra kort hold, men Kvarekvål i Skeid-buret vartet opp med en strålende redning.

Etter dette var Skeid nærmest å score. Innbytter Erik Nordengen fikk en god mulighet noen minutter før slutt, men skuddet hans traff et Sogndal-hode på vei mot mål slik at ballen gikk like over.

Sogndal forsøkte å mobilisere til en sluttspurt. Flos mannskap pumpet gang på gang ballen opp i boksen på overtid, men maktet ikke å finne nettmaskene. Dermed kunne Skeid og trener Gard Holme juble for det som kan vise seg å være en svært viktig trepoenger.

Busstur hjem til Oslo

Et skår i gleden for gjestene var dog at Hayder Altai måtte ut med skade, samt at både Bendik Rise og Sulayman Bojang pådro seg gule kort og må stå over neste seriekamp borte mot Mjøndalen søndag.

– Mjøndalen blir en ny, beintøff bortekamp. De har ikke vært på sitt beste i det siste, men det betyr ikke så mye. Det blir en kamp der det betyr litt for dem også å ta poeng nå, sier Skeid-trener Holme.

Han gleder seg over at luken ned til Stjørdals-Blink nå er fire poeng.

– Det er selvfølgelig godt, det. Da har vi på en måte en kamp til gode på dem. Men vi sikter fortsatt oppover på tabellen, mot Bryne, poengterer han.

Nå setter Skeid seg på bussen hjem til Oslo igjen.

– Det blir en hyggelig tur. Det er ganske stor forskjell på den bussturen med tre poeng i bagasjen, kontra hvis vi hadde tapt, sier Holme fornøyd.

PS. Kristoffer Hoven, som nylig ble leid inn til Skeid fra nettopp Sogndal, spilte ikke mandagens oppgjør.