Trikkeligaen

KFUM er 630 minutter unna eliteseriespill etter ny overbevisende forestilling

(KFUM Oslo-Mjøndalen 3-0). Vertene scoret allerede etter 14 sekunder, og la på til 2-0 før fire minutter var spilt. Kampen var i realiteten punktert. Et Mjøndalen nesten i fritt fall reiste tomhendt hjem til Nedre Eiker. KFUM er syv kamper unna opprykk til Eliteserien.

EKEBERG (Dagsavisen): Rett etter avspark havnet ballen i Mjøndalens felt. Og da ingen av de med brune drakter så ut til å ville ta ansvar for ballen, takket KFUMs våkne spiss Moussa Njie for tilbudet, og sendte ballen resolutt inn i nettmaskene.

1-0 før halvparten av tilskuerne hadde funnet plassene sine. 2-0 kom etter corner. Ayoub Aleesami fikk gå uforstyrret opp, og nikket ballen inn i nettmaskene. Rett før slutt sendte innbytter Tore André Sørås inn den tredje scoringen, etter flott forarbeid av Moussa Njie.

Etter kanonstarten på kampen dreide det seg nå mye om å spille kampen hjem for vertene, uten spill med for mye risiko. Mjøndalen var ikke ufarlige i banespillet, men kom for sjelden til farligheter foran mål.

Mens pila peker strakt oppover for KFUM, er det motsatt for Mjøndalen, etter den fine starten på sesongen.

Kåffa hadde god kontroll. Og vant komfortabelt.

Kvalitet i alle ledd

Dette var Kåffas femte strake seier, og formlaget framstår med trygghet i det de foretar seg. Selvtillit er en avgjørende faktor, også i fotball.

Bakerst står Jonas Brauti støtt som keeper. 23 åringen ser ut som han er 33 år i måten han agerer på. Rolig og trygg, men kjapp og resolutt når det trengs. Sterk på streken, stadig bedre i feltarbeidet og med ballen i beina. Hans måte å agere på som keeper smitter over på medspillerne.

I 3-4-3- formasjonen har nyervervelsen og målscorer Aleesami funnet plassen sin til høyre av de tre bak. Plasseringssterk, kjapp, oppofrende, og god til å gå i angrep når sjansen byr seg.

I midten bak er 21 år gamle Aaron Kiil Olsen en fryd å bivåne. I likhet med keeper Brauti, ser han ut som han har spilt på dette nivået i ti år. Plasseringssterk, kjapp, trygg og rolig. Lager ikke noe styr, men er tydelig når det trengs, og knallsterk i duellspillet. En ledertype.

Til venstre for seg hadde han Jørgen Hammer, som har spilt på dette nivået i ti år, og vel så det.  Kapteinen mangler noe i tempo, men kompenserer med et smart fotballhode, som gjør at han ofte er der han skal når motstanderne kommer i hans forsvarssone. Hans trygghet smitter over på de yngre spillerne.

Fotballsmarte Rasch

Sentralt på midtbanen har Kåffa Robin Rasch og Simen Hestnes. Rasch er en av divisjonens beste spillere. Han er det man kaller fotballsmart. Som gjør at også han svært ofte er der ballen er. Han slår lissepasninger i blinde, og med evnen til å lese spillet så godt, er han også ofte den som bryter motstanderne når de kommer på kontra. Hans nærteknikk er på et høyt nivå.

Makker Hestnes er nesten like fotball-klok, og vokser stadig i rollen. Han evner også komme i bakrom offensivt, og utgjør dermed en reell trussel sammen med spissene.

Kantspillerne Dadi Dodou Gaye og Håkon Hoseth måtte begge stå over, med henholdsvis skade og karantene. Fredrik Kristensen Dahl, som vanligvis spiller til venstre i den bakre treeren, var flyttet opp på venstre i midtbaneleddet, på høyre lå Keivan Ghaedamini.

Førstnevnte holder meget høy klasse. Han har slitt noe med skader, men i spill er han blant lagets beste, og en av de trener Isnes frykter blir observert av bedre klubber. Kjapp, taklingssterk og gjør gode valg. Keivan er duracellbatteriet. Opp og ned på sin side. 100 prosent i alt han foretar seg.

Nossa kan nå langt

På topp stilte Kåffa med Johannes Nunez, som i sin «falske-9′er-rolle» er en viktig brikke. Han er et oppspillspunkt, hans nærteknikk er også god, og hans skuddbein godt. Han bør fyre av flere skudd.

Petter «Nossa» Dahl på topp er kjapp, teknisk og målfarlig, og er også en av de klubbledelsen håper ikke større klubber har et for godt øye til. Makker Moussa Njie er noe ustabil i prestasjonene, men innehar et bra toppnivå. På sitt beste er han en konstant trussel mot ethvert forsvar.

KFUM har en bred og god stall nå. Noe som er avgjørende i racet inn mot siste serierunde mot Brann i Bergen 29. oktober.

Her er KFUMs syvs siste seriekamper: Kongsvinger (b), Bryne (h), Start (b), Stabæk (h), Raufoss (b), Størdals-Blink (h), og Brann (b).

Stabæk, med én kamp til gode, ligger fire poeng bak KFUM, og møter mandag Bryne hjemme på Nadderud.

KFUM mot Stabæk 10. oktober – som spilles på Intility – kan fort bli avgjørende i kampen om å følge Brann med opp til eliten neste sesong.

---

Kampfakta:

1. divisjon menn søndag, 23. runde:

KFUM Oslo – Mjøndalen 3-0 (2-0)

KFUM Arena, 822 tilskuere

Mål: 1-0 Moussa Njie (1), 2-0 Ayoub Aleesami (4), 3-0 Tore André Sørås (87).

Dommer: Jørgen Haugen, Kurland.

Gult kort: Daniel Arrocha, Mjøndalen.

Rødt kort: Daniel Arrocha (74), Mjøndalen.

Lagene:

KFUM Oslo (3-4-3): Jonas Vatne Brauti – Ayoub Aleesami, Aaron Kiil Olsen, Jørgen Hammer – Keivan Ghaedamini, Robin Rasch (Moa Mahnin fra 85.), Simen Hestnes (Remi-André Svindland fra 56.), Fredrik Kristensen Dahl (Noah Jacobsen fra 86.) – Petter Nosakhare Dahl (Filip Delaveris fra 70.), Johannes Hummelvoll Nuñez (Tore André Sørås fra 56.), Moussa Njie.

Mjøndalen (4-3-3): Thomas Kinn – Syver Skaar Eriksen, Daniel Arrocha, Sondre Skogen, Sivert Øverby – Martin Rønning Ovenstad, Albin Sporrong (Joackim Olsen Solberg fra 0.), Ole Amund Sveen (Erik Stavås Skistad fra 65.) – Meinhard Olsen, Benjamin Stokke (Kristian Lien fra 80.), Love Reuterswärd (Brinder Singh fra 65.).

---

Mer fra Dagsavisen