Trikkeligaen

Ran på åpen gate da Kjelsås tapte: – Man er jo lamslått

Fotball handler til syvende og sist om én ting – å få ballen i mål. Til tross for at Kjelsås hadde nærmere 20 sjanser mot Alta, var det gjestene som vant 1-0.

Kjelsås skapte haugevis med muligheter og burde scoret både ett, to, tre, fire og kanskje fem mål, men de klarte ikke å få ballen i mål. Det gjorde et svært effektivt Alta-lag, som scoret etter 78 minutter, forsvarte seg heroisk etter det og dro i land en fryktelig sterk borteseier.

– Man er jo litt lamslått. Vi gjør en super prestasjon, men får ikke ballen over streken. Så slipper vi til én sjanse, og da slipper vi inn. Det har vi opplevd før, men det er vanskelig å forklare. Vi har hatt mye utur i det siste, og i dag var det så stor forskjell i styrke mellom lagene. Vi var mye bedre enn Alta, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen til Dagsavisen og fortsetter:

– Det var litt som det var borte i første serierunde i fjor, da vi skapte tosifret antall sjanser, men taper. Det er det eneste som kan sammenlignes. Hvis ikke kommer jeg ikke på en kamp hvor vi har skapt så mye og ikke scoret mål. Det høres til sjeldenhetene, sier Kampen som mener lørdagens prestasjon er noe av det bedre de har gjort i hele år.

Ett poeng på de siste tre kampene

Hva sa du etter kampen?

– Man prøver å være opptatt av prestasjonen og forteller dem det. Vi gjorde en god figur. Så må man ned på detaljnivå på hvorfor man sitter igjen med null mål etter en slik prestasjon, sier Kampen og legger til:

– Det er et spor at vi er for dårlige foran mål. Vi mangler også roen som Alta har, de får én sjanse, har en lur rev som beholder roen foran mål og vinner. Det handler om kvaliteten der, sier han.

Dermed virker det nesten helt umulig for Kjelsås sin del å ende topp to og med det ende på kvalikplass som kan gi opprykk. Serieleder Ull/Kisa (46 poeng) maltrakterte Frigg 8-1 lørdag, mens Hødd på 2. plass (42 poeng) slo Træff 2-1 borte samme dag.

Tapet gjør at Kjelsås bare har tatt ett poeng på de siste tre kampene. Nå er de bak Alta på en 4. plass med bare 29 poeng.

– Vi har aldri snakka om å være helt der oppe, og jeg akter ikke å begynne å tenke på det nå heller. Men den luken har vel vokst, sier en irritert Kampen.

Sjansesløseri

Kjelsås kom ut i 100 og fikk en kjempesjanse allerede etter fem minutter. En corner traff pannebrasken til Lars Brotangen, som headet ballen tilbake mot målet. Alta-keeperen fikk en hånd på ballen på streken, og returforsøket gikk rett i blokka.

– Vi må vinne i dag, kom det fra en tilskuer etter kvarteret spilt.

– Det spiller ingen rolle, for vi blir ikke nummer 2 uansett, smalt det fra sidemannen.

Uansett, Kjelsås fortsatte å kjøre. 20 minutter var spilt da Ole Erik Midtskogen fikk en gratismulighet da han fikk skyte fra 13-14 meter etter en svak Alta-klarering. Forsøket gikk rett i hodet på en Alta-spiller, som ble liggende.

– Vi må fortsette å produsere. Dette er bra, sa Kampen da laget samlet seg etter at Alta-spilleren lå nede i flere minutter.

Sju minutter senere burde Brotangen scoret igjen. En corner fant til slutt kapteinen som skjøt på volley fra åtte-ni meter. Forsøket gikk rett på en utrusende Alta-målvakt.

Ti minutter senere fant Midtskogen Filip Gripsgård, som dempet ballen på lekkert vis. Spissen skjøt like utenfor – nok en kjempemulighet. Og da de heller ikke scoret etter 39 minutter, da Jacob Blixt Flaten slo et korridorfrispark gjennom hele feltet og ingen på utrolig vis fikk en tå på ballen for å sette den i mål, sto det 0-0 til pause.

Flere store sjanser

Seks minutter ut i den andre omgangen var hjemmelaget farlig frempå igjen. Gripsgård var på farten og kom alene gjennom, men lobben fra langt hold gikk like utenfor.

Flere Kjelsås-supportere likte ikke det de så da Midtskogen måtte ut med skade etter drøye timen.

– Han har fått en smell i siden, vi er litt usikre på hva er, om det er ribbein eller noe annet. Det er vanskelig å vite. Det kan være en muskulær variant. Ha skal til undersøkelse, så får vi håpe at det ikke er for alvorlig.

Like etter Midtskogens avskjed var Gripsgård igjen nære på. Brotangen herjet før han fant Yaw Paintsil, som slo inn i boks. Gripsgård headet like utenfor.

Ti minutter senere skjedde det som måtte skje – mål imot. Christian Reginiussen kom alene gjennom og chippet ballen over Da Rocha i Kjelsås-buret. Det ble også kampens eneste scoring.

Neste mandag venter Vålerenga 2 borte i et lokalderby, før seks kamper til venter.

– Vi har fått litt tynt betalt fra hva vi har prestert i det siste. Det var en god prestasjon i dag. Viser vi dette utover høsten, tror jeg det blir veldig bra. Fokuset ligger der, avslutter kampen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA

PostNord-ligaen avd. 2, runde 19

Kjelsås-Alta 0-1 (0-0)

Grefsen stadion, 119 tilskuere

Mål: 0-1 Christian Reginiussen (78)

Gule kort: Henning Vassdal, Kjelsås.

Dommer: Freek Arjen van Herk (Smørås IL)

Kjelsås: William Da Rocha, Henning Vassdal, Lars Brotangen, Martin Helmer Rusten, Ola Bjørnland, Yaw Paintsil (Pakow Bonful fra 88.), Jacob Blixt Flaten, Ahmad Abbas (Runar Brenden fra 80.), Rasmus Vinge, Ole Erik Midtskogen (Victor Halvorsen fra 64.), Filip Gripsgård.

---