Trikkeligaen

Juklerød får tillit på direkten for VIF mot rivalen: – Gledelig å se

Dag-Eilev Fagermo har planen klar før det utsolgte rivaloppgjøret mot Lillestrøm på Intility Arena søndag. Simen Juklerød går rett inn på venstrebacken.

VALLE (Dagsavisen): Ikke uventet går 28-åringen, som har meldt seg spilleklar etter overgangen fra Genk tidligere i uken, inn i trener Fagermos ellever mot «kanarifuglene».

– Simen går inn på venstre. Inntrykket av ham er kjempebra så langt. Der er gledelig å se. Det er en veldig god spiller, sier Fagermo til Dagsavisen.

Mot Viking sist (2-1-seier) startet VIF med Magnus Sjøeng, Vegar Eggen Hedenstad, Jonatan Tollås Nation, Stefan Strandberg, Leonard Zuta, Tobias Christensen, Odin Thiago Holm, Petter Strand, Jacob Dicko Eng, Torgeir Børven og Osame Sahraoui.

Mot LSK søndag er Hedenstad ute med karantene. Både Zuta og Strand er alternativer på høyrebacken. Seedy Jatta, Dicko Eng og Amor Layouni vurderes alle på høyrekant mot Lillestrøm søndag. Layouni er dog usikker med sin armskade. Zuta var på høyrebacken på fredagens formasjonstrening.

– Det kan bli Petter Strand på back, det kan bli Fredrik Oldrup Jensen på midten. Vi må se det litt an på siste finpuss lørdag. Blant annet må vi ta en vurdering på ankelen til Zuta, sier Fagermo, som tidligere i uken sa til Dagsavisen at Zuta kan spille høyreback nå som Juklerød har kommet inn.

Simen Juklerød på Vålerenga-trening.

Les alt om Vålerenga her!

Vålerenga har solgt ut Intility

– Det kjennes bra å spille høyreback også. Jeg har spilt det tidligere i karrieren, blant annet noen kamper i Italia (Lecce). Så lenge jeg kan hjelpe laget, gjør jeg det, sier en smilende Zuta til Dagsavisen.

– Hva tenker du om backkonkurransen med Juklerød og eventuelt Hedenstad på høyre?

– Det er gode spillere. Det er opp til treneren å ta ut laget. Det handler bare om å gjøre sitt beste, sier Zuta, som gleder seg til søndagens derby.

– Det betyr mye for både spillere og supportere. Det blir heftig. Vi har en god følelse, sier backen.

Leonard Zuta etter fredagens Vålerenga-trening.

Søndagens oppgjør er helt utsolgt på Intility Arena. Det blir første gang siden åpningskampen i 2017, der VIF tapte 1-2 mot Sarpsborg 08. Både Simen Juklerød og kaptein Jonatan Tollås Nation spilte det oppgjøret.

– Jeg husker jeg fikk gåsehud da jeg kom ut på matta. Spesielt på oppvarmingen, det var mange folk på plass allerede 40 minutter før start. Det var uvant, og høy gåsehudfaktor. Så ble kampen et antiklimaks. Jeg håper vi kan gjøre det bedre denne gangen, sier VIF-kaptein Tollås til Dagsavisen.

Vålerengas Magnus Lekven har redusert  til 1-2  under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Sarpsborg 08 på nye Vålerenga stadion i Oslo. Dette var det første scoringen for Vålerenga  deres nye stadion på Valle Hovin. Sarpsborg vant kampen 2-1

VIF-kapteinen: – Vi skal ut og styre

– Hva betyr det at det er utsolgt, både for denne kampen og for fortsettelsen?

– Det er jo fantastisk. Alle i Vålerenga jobber sammen for dette. Markedsavdelingen har gjort en strålende jobb med å synliggjøre VIF i bybildet. Det handler om å være tett på supporterne, samtidig som vi presterer på banen. Det er selvfølgelig vesentlig. Vi må bare fortsette å prestere bra.

– Hva forventer du av matchen og av Lillestrøm?

– I hvert fall at vi skal styre kampen. Og at LSK er farlige på dødball. De har et par spillere vi må være litt ekstra oppmerksomme på. Vi må være solide på dødballer imot – det blir nøkkelen, svarer stopperen, som melder om god stemning i spillergruppen etter den gode resultatrekken den siste tiden. Vålerenga har klatret opp til femteplass med sine 33 poeng.

– Stemningen er upåklagelig, alle gleder seg til søndag. Det er sommerfugler i magen når man tenker på at det blir fullt hus, sier Jonatan Tollås Nation.

Vålerenga-spillerne på fredagens trening.

– Det blir en tøff kamp, men det skal bli tøft for Lillestrøm også. Vi konsentrerer oss om oss selv og eget spill. Det ser bra ut, synes jeg. Vi har hatt ei fin treningsuke, og fått jobbet mye med det som jeg tror er viktig for seier, supplerer trener Fagermo.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo på Valle onsdag.


Mer fra Dagsavisen