Trikkeligaen

Udahl av med skade da VIF-rekruttene slapp inn sju: – Brutal læring

(Vålerenga 2 - Hødd 0-7) Det var gutter mot menn i Sondre Rossbachs første minutter med Vålerengadrakt på. Henrik Udahl gikk av med skade på en tung dag for rekruttene.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Sondre Rossbach fikk ikke akkurat en drømmestart som VIF-keeper på Intility. Det ble fire i sekken allerede før pause, og tre til etter, men Dag-Eilev Fagermos keeper fra tiden i Odd gjorde seg heller ikke bort. Like før det tredje Hødd-målet dro han frem en vanvittig trippelredning.

Det er selvfølgelig en mager trøst på en dag der det meste gikk galt for Vålerenga. Henrik Udahl startet kampen på topp, men måtte gi seg med skade etter 25 minutter. Og resten av rekruttene, som var et meget ungt mannskap, var ikke i nærheten av å matche et Hødd som med kveldens seier har skaffet seg en luke på ti poeng ned til Kjelsås på tredjeplass. Vålerenga har en sekspoengsluke ned til Asker og Bærum under streken.

– Guttefotball

– Det er godt gjort å slippe inn syv og bli banens beste, sier Vålerenga-trener Øystein Sanden med litt galgenhumor om Rossbachs VIF-debut til Dagsavisen.

– Jeg synes litt synd på han i dag, for han spiller her for å vise seg frem for å bli aktuell for A-lagsfotball. Han gjør blokkeringer og redninger, som er vel og bra, men vi må greie å klarere. Det ble en brutal læring for gutta, og det hjalp ikke at Henrik Udahl måtte ut tidlig, sier han og legger til:

– Men gutta lærer, og de må lære fort om de skal ta steget opp på seniornivå. Det er jo gutter vi sender utpå der, og da blir det guttefotball mot Hødd. Det ble litt gutter mot menn, da vi ble for små i duellene og andreballene, sier Sanden.

Det var ankelen som var problemet for Henrik Udahl, men Sanden har ingen informasjon på alvorlighetsgrad.

– Vi tar ingen sjanser med han så det var bare å få han av, sier treneren.

Havnet under tidlig

Alles øyne er rettet mot søndagen der det forhåpentligvis blir mer å juble for med Vålerenga-øyne.

– Vi håper på en artig kamp. Det er fullt fokus mot Gjøvik-Lyn, sier Sanden og sender et lite blunk.

Hødd har en moden og rutinert gjeng som tidlig tok føringen på Intility. Vålerenga holdt i ti minutter før Robin Hjelmeseth stusset ballen utagbart bak Sondre Rossbach i det lengste hjørnet. Serietoeren vant det meste av dueller og tillot ingenting fra det unge hjemmelaget.

Hødd var best i det meste, og kjørte over VIFs unge rekrutter på Intility mandag.

En av de mer rutinerte karene er Henrik Udahl som tidlig holdt seg til ankelen og var tydelig utilpass med å spille. Han fortsatte likevel i en god stund før han ga seg. Alfred Scriven la på til 2-0 for gjestene og like etter tuslet Udahl rett i garderoben.

Hødd fortsatte å styre kampen og skape sjanser. Sondre Rossbach slet nok ikke med å holde varmen i de kjølige trekkene inne på stadion. Han måtte stadig i aksjon og like før det tredje målet strakk han seg så lang han er hele tre ganger med flotte enhåndsredninger.

Dessverre var det lite hjelp å få av resten av forsvaret og til slutt måtte keeperen kapitulere. 0-3 ved Peder Nersveen, da fikk Joachim Jönsson nok og tok turen inn. Og det fjerde kom rett før pause da Eirik Saunes snappet ballen fra Brynjar Bjarnason og scoret enkelt alene med Rossbach.

Lange 45 minutter

Øystein Sanden gjorde ytterligere to bytter i pausen. Berkay Duman og Amez Mustafa erstattet Brynjar Bjarnason og Stian Thorstensen, der sistnevnte sammen med Tengel Lia Fredriksen spilte sine første minutter i 2. divisjon. Seedy Jatta og Jones El-Abdellaoui viste spor av takter for hjemmelaget, sistnevnte var småfarlig på venstrekanten, men Hødd slapp seg også litt ned. Likevel ble det 0-5 ved innbytter Kristoffer Ødven som scoret halvveis i andreomgangen.

Det var lite positivt å se på for A-lagstrener Dag Eilev Fagermos del i rekruttkampen mot Hødd.

Kjøret roet seg etterhvert selv om Hødd fortsatte å styre og trille. Sondre Rossbach fikk øvd seg på å komme ut og holde innlegg. De spede forsøkene fremover på banen ble litt for stusselig, og Hødd var nok interessert i å holde nullen. Til slutt ventet man på at klokka skulle gå og det gjorde den sikkert, men sakte, spesielt for hjemmelaget. Hødd la på til 0-6 åtte minutter før slutt, like etter bommet de på åpent mål. Det syvende kom i siste ordinære spilleminutt.

Vålerenga går med dette på sitt tredje hjemmetap, det største siden serieleder Ull/Kisa var her i slutten av mai. Det kommer nå tre tøffe kamper til på rappen før avslutningen er noe lettere.

---

Kampfakta:

2. divisjon avdeling 2, runde 18

Vålerenga 2 - Hødd 0-7 (0-4)

Intility arena, 151 tilskuere

Dommer: Sander Johannessen

Mål: 0-1 Robin Hjelmeseth (10), 0-2 Alfred Scriven (24) 0-3 Peder Nersveen (38) 0-4 Eirik Saunes (44), 0-5 Kristoffer Ødven (66), 0-6 Andreas Klausen Helmersen (82), 0-7 Andreas Klausen Helmersen (89)

Vålerenga 2: Sondre Rossbach - Brynjar Bjarnason (Berkay Duman fra 46), Aleksander Kjelsen, Max Bjurström, Andreas Stensrud - Stian Thorstensen (Amez Mustafa fra 46), Tengel Lia Fredriksen, Jones El-Abdellaoui (Benjamin Eskilsson fra 80), Seedy Jatta (Adrian Kurd Rønning fra 61) - Sayed Hosainy, Henrik Udahl (Lars Bjertnæs fra 26)

---





Mer fra Dagsavisen