- Poengtapet en vekker for Lyn

Lyn startet høstsesongen med poengtap og toppscorer David Tavakoli var like sint som har var frustrert. Men Lyn har uansett strak kurs rett vei.

Det tåles ikke mange feilskjær i Lyn og mange supportere var sjokkerte da de så laget ligge under 0–2 for Kjelsås 2. lag på Grefsen stadion mandag kveld.

Før kampen lå Kjelsås-rekruttene på nedrykk med bare to seire på sine 15 første kamper.

Med andre ord: Et lag opprykksjagende Lyn skal slå.

Hans attende scoring

To veteraner på unge lag. Lyns toppscorer David Tavakoli (t.v.) fikk inn utligningen på Kjelsås-rekruttenes superveteran Terje Kirsebom.

– Slik er ikke alltid fotballen og vi må være fornøyd med at vi henter opp 0–2 på en vanskelig bane under vriene forhold, sier Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen til Dagsavisen.

David Tavakoli scoret utligningsmålet seks minutter før slutt, hans attende for sesongen som gjør ham til toppscorer i avdelingen.

Men Tavakoli har større ambisjoner enn uavgjort i slike kamper.

– Vi får håpe vi lærer av dette. Vi gir bort kampen i en slapp første omgang, faktisk noe av det verste jeg har sett i min tid i Lyn, sier Tavakoli til Dagsavisen etter at lyn og torden har gitt seg på Grefsen stadion.

Tre debutanter

Kjelsås tomålsscorer Filip Larsen Gripsgård, som klubben hentet fra Pors i fjor, er også i A-stallen til Kjelsås der laget er med i opprykkskampen til OBOS-ligaen. Dit Lyn drømmer å komme til om noen år.

Nå tas det steg for steg på Kringsjå.

Mandag fikk vi se tre Lyn-debutanter som alle kom inn i kampen etter pause:

Even Bydal kommer fra Raufoss, har tidligere spilt i Kongsvinger og Asker og banket inn den første reduseringen.

Brage Williamsen Hylen er bare 16 år, er ekte Lyn-gutt fra Tåsen og er nylig hentet opp i A-stallen. Han har markert seg på Equinors talentleir.

August Hartberg har også gått gradene i ungdomsfotballen i Lyn og fikk smake på A-lagsfotballen i sluttminuttene.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Neste hjemmekamp borte

– Innbyttene viser at det gror i Lyn, men vi må ha en balanse i laget. Vi er ubeseiret og det må vi ta med oss videre, sier Jan Halvor Halvorsen.

Kommende lørdag er det såkalt hjemmekamp igjen for Lyn, men den kampen må spilles på KFUM Oslos arena fordi Bislett er opptatt.

Men uansett hvor Lyn spiller hjemme, har de vunnet alle sine sju kamper til nå. Lørdag er Grei motstander, laget som ligger nest sist, men ledet 3–0 over Fyllingsdalen sist helg, men tapte 4–5.

Kjelsås-rekruttenes veterankeeper, Terje Kirsebom, minner Lyn om at alle poengene må kjempes om i denne avdelingen. Også bunnlagene leverer.

– Her kan alle slå alle, det viste jo denne kampen, sier Kirsebom, som irriterte seg over at Lyn fikk presset inn utligningen rett før slutt.

Lyn topper ligaen seks poeng foran Nordstrand, men de kan halvere forspranget hvis de slår Grorud2 tirsdag kveld. Poenget bak dem jager Os, som er det laget som har scoret nest flest mål. Skeids rekrutter gikk på sitt første nederlag mandag kveld da de tapte 3–5 for Lokomotiv Oslo.