Målfest da Lokomotiv Oslo påførte Skeid-rekruttene deres første tap. - Endelig slo vi et lag over oss på tabellen

(Lokomotiv Oslo - Skeid 2. lag 5-3). I et fartsfylt og underholdende oppgjør svingte ledelsen i begge retninger før «Loket» hadde den beste sluttspurten. Skeid kunne like gjerne scoret fem de også, men måtte se at det omsider ble tap for første gang denne sesongen.

TØRTEBERG (Dagsavisen): Etter at tordenværet hadde herjet fra seg lå forholdene til rette for god fotballunderholdning. Og det ble det. I sitt første tredjedivisjonsoppgjør scoret debutant Kristian Isaksen etter 12 minutter. Den ledelsen holdt nesten inn til pause, men faktisk var det Skeid som var foran halvveis. To mål på to minutter sørget for det.

Etter hvilen utlignet Mads Bådsvik etter et av mange bakromsløp, men Noah Sveen sendte Skeid-rekruttene foran igjen få minutter senere. Sølve Sæter, som laget straffe tidligere i kampen, rettet opp egen feil og nikket inn 3–3 drøye 20 minutter før slutt.

Likt i antall målsjanser

Mads Bådsvik skapte mye trøbbel i Skeids bakrom. Han var banens beste.

Om dette endte uavgjort ville nok begge lag vært brukbart fornøyd, men kampbildet låste seg aldri og det var derfor ikke overraskende at Mads Bådsvik satte 4–3 åtte minutter før slutt.

Og brått ble kampen punktert da William Dahlen satte det femte rett etterpå. Begge lagene imponerte med høy fart og fin angrepsfotball. Sjansestatistikken var også ganske jevn. Men det var Lokomotiv Oslo som var dyktigst i sluttfasen.

– Det er veldig gøy å score fem mål og slå et ubeseiret Skeid-lag som igjen stilte veldig sterkt. Like gøy er det å se prestasjonen hvor vi dominerer kampen over lange perioder, akkurat slik vi ønsker. I tillegg vil jeg trekke fram moralen i laget, evnen til å opprettholde nivået gjennom 90 minutter i dag. Vi ligger under 2–1 til pause og 3–2 rundt timen, men fortsetter med spillet vårt og får etter hvert betalt i form av uttelling på sjansene våre, sier en storfornøyd Lokomotiv Oslo-trener Stian Børven til Dagsavisen.

Seieren er også banebrytende for et lag som har slitt mot topplagene.

– Det er årets første seier mot et lag som er over oss på tabellen. Å få til det var på tide, sier Børven.

Debutantscoring

I «Lokets» lag har det vært noen utskiftninger i sommer. Inn har blant annet Eskil Hauge og Kristian Isaksen kommet, og begge markerte seg. Hauge senere i kampen, men først Isaksen som viste klinisk avslutningsegenskaper da han fikk sjansen på første stolpe. På direkten prikket han inn ledelse for «Loket» etter 12 minutter.

Det var et hjemmelag som viste kontringsstyrke. Isaksen og Mads Bådsvik på topp var svært ivrige i bakrom, og taktikken til Stian Børven og Sigve Ravnåmo var tydelig. Ballen skulle raskt fremover i banen.

To minutter og gjestene i føringen

Skeid slet med å sette presset tidlig i kampen, selv om det var tendenser hos Erik Nordengen og Yasir Sa’Ad. Men etter hvert vokste de seg inn i det og fikk finjustert presset.

Erik Nordengen kjempet til seg ballen fra Sølve Sæter og spant rundt. Hjemmelagets stopper la vingen i bakken og dommer pekte på straffemerket. Fra merket satte Yasir Sa’Ad ballen sikkert i mål.

Skeid hadde momentum og brått var de foran etter et lekkert angrep. Nordengen spilte diagonalt ut til Sa’Ad som lot ballen gå mellom beina. Bak han sto nemlig Øystein Vestvatn som tok en touch og satte ballen utakbart i mål.

Scoringer jevnt og trutt

Skeids Yasar Sa'Ad skapte mye trøbbel og scoret på straffespark.

Kampen var på ingen måte ferdigscoret. Mads Bådsvik hadde lurt i bakrommet hele kampen og plutselig satt gjennomspillet også. Daniel Campos satte halvvrista til og ballen skjøt fart i det våte kunstgresset. Noah Sveen kunne stoppet den, men mistet kontakten under foten. Bådsvik tok med seg ballen og var iskald foran mål.

Men Noah Sveen fikk sin revansje åtte minutter senere. Et langt og høyt korridorfrispark fra Florind Lokaj landet på hodet til Sveen. Headingen var som en stuss, men den fant veien til nettmaskene da Sivert Pieroth hadde stilt seg på halvdistanse. Hjemmelagets sisteskanse vil være misfornøyd med timingen på den.

Da ledet Skeid for andre gang i kampen, men enda var det omtrent en halvtime igjen …

Eskil Hauge har spilt fotball i Valdres i hele sitt liv, men har flyttet til Oslo før denne høsten. Og selv om det ble tre baklengsmål i debuten blir det fort glemt med tanke på den målgivende pasningen han serverte Sølve Sæter. Et brassesparkinnlegg tatt ut av Sølve Sæters drøm. Ballen kom nemlig i perfekt høyde og fart for den høyreiste midtstopperen, han trengte å bare sette panna til og ballen gikk rett i mål.

Dermed fikk han revansje for straffen i førsteomgang.

Bådsvik banens beste

Uavgjort og poengdeling ville egentlig reflektert denne kampen godt, men det var «Loket» som gravde fram det siste kullet som trengtes til å avgjøre kampen. Mads Bådsvik befant seg plutselig helt alene med keeper Kasper Lunde Ofstad og den hurtige spissen gjorde ingen feil. Med åtte minutter igjen på klokka sendte han «Loket» foran igjen for andre gang i kampen.

Og da innbytter William Dahlen var på rett plass til rett tid etter et flott innlegg av kaptein Knut-Idar Dalhus var det ingen tvil. Denne festaften gikk i Lokomotiv Oslos favør.

De scoret, bare for andre gang denne sesongen, mer enn to mål i en kamp, og har tatt store steg på hjemmebane etter 0–4 for Nordstrand.

Den lange rekken uten tap tok omsider slutt for Skeid-rekruttene, til tross for å ha stilt med et relativt sterkt lag denne mandagskvelden.

---

3. divisjon, avdeling 1, runde 16 mandag:

Lokomotiv Oslo – Skeid 2. lag 5–3 (1–2)

Tørteberg kunstgress 2: 30 tilskuere.

Dommer: Henrik Gagnum, Tverrlandet.

Mål: 1–0 Kristian Isaksen (12), 1–1 Yasir Sa’Ad (40, straffe), 1–2 Øystein Vestvatn (42), 2–2 Mads Bådsvik (55), 2–3 Noah Sveen (62), 3–3 Sølve Sæter (71), 4–3 Mads Bådsvik (82), 5–3 William Dahlen (85)

Gule kort: Sølve Sæter, William Dahlen

Lokomotiv Oslo: Sivert Pieroth – Ola Rognebakke (Trym Blaauw fra 62), Sølve Sæter, Knut-Idar Skjelten Dalhus, Eskil Hauge – Mathias Sørensen, Joakim Birkeland (Tage Løining fra 83), Erik Dietrichson, Daniel Campos (Jakob Ugland fra 83) – Kristian Isaksen (William Dahlen fra 46), Mads Bådsvik (David Nedal fra 87)

Skeid 2: Kasper Lunde Ofstad – Mikkel Tveiten, Noah Sveen, Jason Buan, Øystein Vestvatn – Karl Omdahl, Florind Lokaj, Ousmane Toure (Samuel Ekroll fra 46), Yasir Sa’Ad – Erik Nordengen, Daniel Størseth Lunde.

Øvrig kamper mandag: Kjelsås 2. lag – Lyn 2–2, Frøya – Stabæk 2. lag 4–1.

Spilles tirsdag: Nordstrand – Grorud 2. lag.