Trikkeligaen

Lynet fra himmelen sterkere enn Lyn på banen. Poengtap mot Kjelsås-rekruttene

(Kjelsås 2. lag - Lyn 2-2). Det lynte under kampen og tordnet litt etterpå. Men da David Tavakoli oppsummerte det overraskende poengtapet, er Lyn fortsatt ubeseiret i 3. divisjon. Men når man ligger under 0-2, lever man farlig.

GREFSEN STADION (Dagsavisen): For det var selvsagt David Tavakoli som berget uavgjort med sin overklassiske Tavakoli-scoring seks minutter før slutt.

Kjelsås’ veterankeeper Terje Kirsebom måtte se ballen snike seg forbi. Etterpå hjalp han Tavakoli med krampebehandling og etter kampen var han bitter over at Kjelsås ikke fikk alle poengene.

Kjelsås kunne vunnet

– Vi har jo en stor mulighet etter at de fikk 2–2 også. Men utligningen til David var så en typisk scoring fra ham som det er mulig å få det, sier Kirsebom til Dagsavisen.

– Før kampen hadde vi vært fornøyd med uavgjort, men slik det utviklet seg er vi det ikke, sier Kirsebom om laget som bare ligger ett poeng over nedrykksplass.

Lyn har sin tabelledelse på seks poeng før Nordstrand kan halvere det i sin kamp tirsdag.

Tavakoli: Årsverste av oss

Lyns David Tavakoli fikk mye motstand fra Kjelsås-stopper Mikkel Knudsen, men Tavakoli berget ett Lyn-poeng.

– Første omgang er årsverste av oss, parerer Tavakoli som måtte ha noen minutter for seg sjøl før han kom tilbake til Dagsavisen.

– Vi gir dem rom helt gratis og de får løpe upresset over hele banen. Det er det verste jeg har vært med på. Så kommer det seg etter pause, sier han.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

En søkkvåt Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen snakket om feriemodus fra start av, men fokuserte på det hyggelige i at laget hentet opp 0–2.

– Vi styrer hele 2. omgang, men åpner veldig svakt. Så får vi noen bytter som gir oss mer energi. Og vi er fortsatt ubeseiret, sier Halvorsen til Dagsavisen.

Lyn, torden og fossregn

Det ble mye vann på Grefsen stadion mandag.

Men vi får ta det fra begynnelsen:

Lyn virket hemmet av at navnebroren på himmelen ønsket å prege den første høstkampen.

For mens det smalt både over og rundt stadion, var det Kjelsås-rekruttene på nedrykksplass som tok kommandoen.

Og da de skjønte at her var det muligheter, ga det dem ekstra energi. En hissig kontring endte i at Filip Larsen Gripsgård fikk rappet til seg ballen inne i Lyn-feltet, gikk på tvers og smalt ballen inn i nettet bak Lyn-keeper Alexander Pedersen.

– Vi visste jo at Lyn ville stå høyt og at de ville gi oss mye bakrom, sier Gripsgård til Dagsavisen.

I tverrliggeren

Lyn virket paralysert i første del av omgangen og kom egentlig ikke inn i kampen før David Tavakoli sendte av gårde en suser i tverrliggeren etter en halvtime.

Før det kunne lett Pakow Bonful økt Kjelsås-ledelse da han kom veldig fri på venstre i straffefeltet, men han valgte kraft i skuddet som føk i retning Rimi-Hagens aller første kolonialhandel.

Men det siste kvarteret før pause tok Lyn helt over banespillet, men de få avslutningene som kom på mål hadde Kjelsås veterankeeper Terje Kirsebom full kontroll på. Foran ham var blant andre Mikkel Knudsen flink til å nøytralisere David Tavakoli.

Spørsmålet i pausen var om denne kampen kunne fullføres. Det lynte og smalt, regnet fosset ned og det ble meldt at andre kamper ble avbrutt.

Ikke tema å stoppe kampen

Kjelsås-spiss Filip Larsen Gripsgård smeller inn 2-0.

Men lagene kom ut til annen omgang i et av tidenes skybrudd, men dommer valgte å fortsette.

Og hva skjer da? Etter at Lyn har vært helt dominerende i banespillet, kommer Kjelsås på omgangens førte kontring. Jakob Emblem-Olsen legger den avgjørende pasningen til Filip Larsen Gripsgård, som får skutt utenfor vanndammene og ballen sklir inn ned i bortre hjørnet.

To mål av Gripsgård som også var med på førstelagets sterke seier borte mot Tromsdalen søndag, der han spilte de ti siste minuttene og var med på å sikre 1–0 seieren.

Skulle Lyn gå på sesongens første nederlag mot et lag som før kampstart lå på nedrykksplass?

Laget slet med balltempoet, men kunne i hvert fall ikke skylde på tørr bane.

Debuterte med scoring

Lyns trener Jan Halvor Halvorsen på vei ut til 2. omgang på Grefsen stadion.

Lyns nysignering Even Bydal fra Raufoss ble byttet inn etter pause og han ga Bastionen nytt håp. Skuddet hans var hardt og velplassert og kom overraskende og gikk rett i nettet bak Kirsebom.

Og seks minutter før slutt kom utligningen. Et langt innkast ble forlenget og der var David Tavakoli på bortre stolpe, som på klassisk vis med et akrobatisk spark fikk dyttet ballen inn i nettet.

Men bare minuttet etter måtte Lyn-keeper Alexander Pedersen ut i full strekk for å hindre ny Kjelsås-scoring. Returen ble satt utenfor. Stor sjanse!

– Vi visste at dette er en vanskelig bane, vi kom veldig tregt i gang, men fikk justert mye i pausen, ser Halvorsen, som naturlig nok var fornøyd med byttene han gjorde.

I neste runde har Lyn hjemmekamp lørdag, men den må spilles på KFUMs arena på Ekeberg fordi Bislett er opptatt.

– Vi har jo nesten ikke spilt hjemme i år, gliser Halvorsen, som er glad han ikke skal tilbake til Grefsen stadion i år. I siste treningskamp før sesongen tapte de stort for Kjelsås A-lag her


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

3. divisjon menn, avdeling 1 mandag:

Kjelsås 2. lag – Lyn 2–2 (1–0)

Grefsen stadion: 295 tilskuere.

Mål: 1–0 Filip Larsen Gripsgård (14), 2–0 Filip Larsen Gripsgård (58), 2–1 Even Bydal (62), 2–2 David Tavakoli (84).

Dommer: Kristian Krey Løkås, Frigg.

Gule kort: Patrick Siu Askengren, Kjelsås2, Even Bydal, Lyn.

Kjelsås 2. lag: Terje Kirsebom – Greg Dylan Dusabe, Philip Steiner Halvorsen, Martin Helmer Rusten, Mikkel Knudsen – Martin Fasting, Kasper Emilsen Krokan (Marius Castberg Stølan fra 90), Jakob Emblem-Olsen, Ulrik Bjerke – Pakow Taylor Bonful (Patrick Siu Askengren fra 68), Filip Larsen Gripsgård.

Lyn: Alexander Pedersen – Magnus Tvedte, William Sell, Christopher Lindquist – Eirik Haugstad (Brage Williamsen Hylen fra 78), Daniel Schneider (Martin Bakken fra 46), Henrik Elvevold, Herman Solberg Nilsen Even Bydal fra 46) – Anders Olsen, David Tavakoli, Ole Breistøl (August Randers fra 78)

Øvrige kamper mandag: Lokomotiv Oslo - Skeid 2. lag 5-3, Frøya - Stabæk 2. lag 4-1.

Spilles tirsdag: Nordstrand - Grorud 2. lag.Nyeste fra Dagsavisen.no: