Trikkeligaen

Grorud har spilt 20 av 30 kamper og er fortsatt uten seier

(Bryne - Grorud 2-1). Grorud hadde Bryne på gaffelen, men hele kjøttstykket glapp og etter 20 av 30 seriekamper står Grorud fortsatt uten seier. Nå er det 13 poeng opp til sikker plass i OBOS-ligaen.

Det blir mange gjentakelser i beskrivelsene av årets Grorud-lag. På Bryne var laget spillemessig klart best i over en time, men da Bryne utlignet på sin første målsjanse, gikk det som vi har sett for mange ganger i år. Brynes lille sluttspurt var nok til å vippe kampen i deres favør. Midtstopperen med det klassiske skinavnet Sondre Norheim ble matchvinner ti minutter før slutt.

Og etter det klarte aldri Grorud å slå tilbake i varmen på Jæren. Dermed bokførte de tap nummer 14 denne sesongen. Men, som så ofte før: Det kunne gått annerledes.

Dominerte før pause

Scoringen rett før pause var like fortjent som den var fin. Igjen satte Grorud full fart i lengderetning, Bryne-forsvaret hang ikke med og Didrik Sereba fikk av gårde et skudd som Bryne-keeperen måtte gi retur på. Der var Nikolai Hristov raskest og nådde ballen først.

Det var Groruds niende avslutning på mål i en omgang der vi registrerte 0–4 i målsjanser.

– Vi vil spille fotball, mens vi forventer at Bryne vil prøve å kjempe oss ut av stilen, sa Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen før kampstart.

Spådommen stemte med det unntaket at Bryne aldri fikk fatt i Grorud-spillerne som var kvikkere i beina.

For ledelsen burde vært større. Det var mulig å argumentere for straffespark til Grorud i kampens første angrep da Hristov ble taklet i scoringsposisjon. Vi rakk ikke å se at Bynespilleren var på ballen. Men det mente dommeren.

Setter ikke sjansene

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Men etter et drøyt kvarter burde ledelsen vært fikset. Det aggressive Grorud-laget kom tre mot to, Sindre Osestad la ballen perfekt til høyre til Bjørn Martin Kristensen, men avslutningen ble nærmest som en pasning til keeper. Det er slike muligheter som må benyttes i denne ligaen.

Fabian Ness kom på et godt løp som han avsluttet selv med et skudd utenfor og Didrik Sereba avsluttet også godt etter et langt sololøp, men Bryne-keeper Elias Hadaya strakte seg ned og reddet.

Bryne var advart. For ledermålet tre minutter før pause kom også etter at Grorud-spillerne fant plass i rommet bak Brynes midtbane og skapte ubalanse i Brynes forsvar. Hjemmelaget så i det hele tatt uhyre passive ut. Og det var kanskje temaet i pausen?

Grorud hadde altså årets første seier innen rekkevidde halvveis, men kunne det holde helt inn?

Smellen kom umiddelbart

Svaret fikk vi umiddelbart. Etter et drøyt minutt banket Brynes debutant Jørgen Hatlehol ballen rett opp i vinkelen bak Grorud-keeper Simen Lillevik.

Det var Brynes første sjanse i kampen.

Det ga dem selvsagt energi, men det ble ikke noe stormløp mot Grorud-forsvaret i kjølvannet av scoringen.

Derimot kom Grorud-back Fredrik Carson Pedersen på et herlig løp og banket til fra tolv meter. Keeper fikk så vidt slått ballen til corner.

Bryne hadde sluttspurten

Men det siste kvarteret overtok Bryne. Sjansene kom og vinnermålet som resultat av det.

Først headet Axel Kryger utenfor åpent mål i det han ble dyttet i ryggen av keeper Lillevik, Bryne ropte på straffe, men fikk det ikke.

Ti minutter før slutt kom scoringen. Et hjørnespark lander hos Arne Gunnes, som med hælen sender ballen tilbake inn i feltet der stopper Sondre Norheim er på rett plass.

To minutter senere kunne Arne Gunnes punktert kampen da headingen hans strøk stolpen.

Groruds eneste mulighet kom på et godt frispark fra Preben Mankowitz to minutter før slutt, men innbytter Thomas Elsebutangen vartre centimeter for kort til å få stusset ballen i mål.

Ny mann på midten

For Grorud debuterte innlånet fra Haugesund, Torje Naustdal fra start på midtbanen. Han viste fram sitt pasningshode og satte opp flere gode Grorud-angrep. Han hadde også en målavgjørende takling på egen femmeter og blir en nyttig tilvekst.

To tredeler av sesongen er unnagjort og Grorud må leve videre med at de ikke vinner en eneste kamp. I en normal liga ville de vært fortapt for lengst, men slik er det ikke i 2022-utgaven av OBOS-ligaen.

De må igjen svelge et surt tap og slipe skruknottene og gjøre seg klare til byderbyet mot Skeid på Grorud mandag om en uke.


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

OBOS-ligaen, 20. serierunde søndag:

Bryne – Grorud 2–1 (0–1)

Bryne stadion: 757 tilskuere.

Mål. 0–1 Nikolai Hristov (42), 1–1 Jørgen Hatlehol (47), 2-1 Sondre Norheim (80).

Dommer: Steinar Hauge, Bjarg.

Gule kort: Torje Naustdal, Grorud.

Bryne (3-4-1-2): Elias Hadaya – Axel Kryger, Sondre Norheim, Christian Røer – Jørgen Hatlehol, Henning Romslo, Andreas Dybevik, Bjarne Langeland – Sigurd Grønli – Robert Undheim (Jørgen Voilås fra 83.), Arne Gunnes (Vegard Aasen fra 84.).

Grorud (4-1-2-1-2): Simen Lillevik – Fredrik Carson Pedersen, William Bjeglerud, Geirald Meyer, Fabian Østigård Ness – Torje Naustdal (Peder Meen Johansen fra 83.) – Preben Mankowitz, Sindre Osestad – Didrik Sereba (Thomas Elsebutangen fra 72.) – Bjørn Martin Kristensen (Josias Furaha fra 71.), Nikolai Hristov.

Øvrige kamper søndag.

Fredrikstad – Ranheim 1-1, Kongsvinger – Start 2-2.

Senere kampstart (18.00): Brann – Raufoss, KFUM Oslo – Sandnes Ulf, Mjøndalen – Sogndal, Skeid – Åsane, Stjørdals-Blink – Stabæk.


Nyeste fra Dagsavisen.no: