Ullern startet høstsesongen med årets største seier

(Ullern - Staal Jørpeland 8-0). Det var en såkalt sekspoengskamp i bunnstriden i 2. divisjon. Ullern tok ikke bare poengene, men forbedret også målforskjellen kraftig.

I stedet for at Staal skulle komme ajour med Ullern på tabellen, ligger nå Ullern seks poeg foran og har scoret like mange mål som serieleder Moss.

Ikke rart smilene satt løst på Ullern kunstgress lørdag, der Jens Aslaksrud ble mestscorende med sitt hat trick. Men verdt å merke seg også at alle scoringene kom etter spill, ingen på dødball. I bortekampen mot Staal endte det 1-1 og spillerne var klare at slike kamper må vinnes.

Laget har forsterket stallen i sommer med forsvarsspilleren Tomas Lopez Borgersen fra Skeid.

Mål for mål

Her er det bare å ta for seg moroa i kronologisk rekkefølge:

Etter et drøyt kvarters oppvarming i uvisshet hva som skulle komme, løsnet skredet:

1-0 ved Jens Aslaksrud som dro en elegant tunnell på siste forsvarer før han plasserte ballen i bortre hjørnet. Da var det spilt et drøyt kvarter.

2-0 ved Dreni Ademaj som elegant tok med seg en stikkpasning i steget inne i feltet og satte ballen i hjørnet. Scoringen kom drøyt minuttet etter den første.

3-0 ved Jens Aslaksrud som vant duellen i feltet etter et overlegg fra forrige målscorer Ademaj.

4-0 ved Lars Følstad fire minutter før pause. Han utnyttet en feil fra keeper Rafal Dobrolinski som ikke fikk kontroll på ballen utenfor 16-meteren, Følstad snappet ballen og satte den i åpent bur.

Masse vann

Pausen kom beleilig, men nå var hjemmelaget så inspirert at det bare var å fortsette etter en vanningspause både inn- og utvendig.

5-0 ved Ismar Dizdar som var mest aggressiv inne i feltet etter at et innlegg ble headet ned i hans føtter. Da var det spilt åtte minutter av 2. omgang.

6-0 ved Magnus Fosen etter et kjapt angrep i lengderetningen der han var først på bakromsballen og plasserte den ned i hjørnet.

7-0 ved Jens Aslaksrud igjen etter veggspill med Dreni Ademaj som serverte den målgivende pasningen med hodet.

8-0 ved innbytter Bendik Foss Evensen på overtid. Scoringen var ikke ulik den sjuende, men denne gangen var det Aslaksrud som serverte den målgivende med hodet.

Høststarten var en stor lettelse for Ullern, som er på 10. plass på tabellen, men altså seks poeng ned til nedrykksplassen. Men aller viktigst: Laget viste spilleglede, hadde gode bevegelser og var aldri fornøyd selv etter at de skjønte at dette ville gå veien.

Og Jens Bonde Aslaksrud er avdeligens toppscorer med sine 12 mål, det samme som Kristian Strømland Lien fra Fløy Flekkerøy.

Neste oppgave for Ullern er bortekamp mot Arendal om en uke.

---

2. divisjon, avdeling 1 lørdag:

Ullern - Staal Jørpeland 8-0 (4-0)

Ullern kunstgress.

Mål: 1-0 Jens Aslaksrud (16), 2-0 Dreni Ademaj (18), 3-0 Jens Aslaksrud (26), 4-0 Lars Følstad (41), 5-0 Ismar Dizdar (53), 6-0 Magnus Fosen (71), 7-0 Jens Aslaksrud (76), 8-0 Bendik Foss Evensen (90).

Dommer: Andre Bjørgen Birkeland, Djerv 1919.

Gule kort: Harold Biata Mufoncol, Håkon Mælumsæter Øverby, Ullern.

Ullerns lag: Andreas Olsvoll - Tomas Lopez Borgersen, Ismar Dizdar (Henrik Navarsete 60) (Alexander Nilsen 73), Magnus Fosen, Lars Austnes - Espen Lindøe (Christoffer Skårn fra 60), Harald Biata Mufoncol, Lars Følstad - Dreni Adema (Bendik Foss Evensen 80), Jens Aslaksrud, Walid Idrissi (Håkon Mælumsæter Øverby fra 46).