Trikkeligaen

Supertalentet (16) om VIF-debuten: – Du føler at du svever i luften

Jones El-Abdellaoui gliste fra øre til øre etter Eliteseriedebuten mot Aalesund. Nå har 16-åringen fått blod på tann.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): El-Abdellaoui fikk de to siste minuttene som innbytter da Vålerenga smadret Aalesund 4-0 i Eliteserien søndag.

– Det betyr veldig mye å ha fått debuten. Dette er noe jeg har drømt om siden jeg var liten gutt, og fordi mine to eldre fettere («Moa» og «Mos» Abdellaoue) også har spilt i Vålerenga så betyr det ekstra mye, sier en smilende El-Abdellaoui til Dagsavisen.

Les alt om Vålerenga her!

Skal spille mer

El-Abdellaoui har for lengst etablert seg på rekruttlaget i 2. divisjon, men for første gang fikk angrepsspilleren spise kirsebær med de store. Han sier det er vanskelig å sette ord på følelsen som kom da han entret kunstgresset på Intility søndag kveld.

– Det går nesten ikke an å beskrive engang. Det var så mye adrenalin. Du føler at du svever i luften. Det er «dritfett»!

– Hva er ambisjonen din for høsten, nå som debuten er i boks?

– Å få mer spilletid i Eliteserien. Jeg skal spille meg mer og mer inn i troppen. Prøve å gjøre dette til en fast greie. Kampen mot Aalesund viser hvor mye Dag-Eilev Fagermo (Vålerenga-trener) stoler på oss unggutta. Det er veldig kult, sier 16-åringen.

Fagermo-ros

Han gleder seg over at VIF har snudd nedtur til opptur i serien. Firemålstriumfen mot AaFK sørget for lagets femte strake trepoenger i serien.

– Jeg føler at samholdet i garderoben bare blir sterkere og sterkere for hver dag som går. Vi «backer» hverandre uansett hva som skjer, og når vi vinner er det ekstra gøy å være en del av dette laget. Det betyr mye for meg å få være i gruppen, det er ekstremt god trening. Vi har så mange kule, morsomme og gode spillere i garderoben her. Fantastisk, sier Jones El-Abdellaoui.

Jones El-Abdellaoui (t.v.) feirer Seedy Jattas scoring sammen med Jacob Dicko Eng mot AaFK.

Stortalentet høster også stor ros fra sjefen.

– Talentet til Jones er veldig stort. Han har fysikken til å komme inn i Eliteserien, selv om han akkurat er ferdig med ungdomsskolen, kommenterer Fagermo til Dagsavisen.

El-Abdellaoui og Vålerenga 2 møter Asker på bortebane mandag kveld.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Nyeste fra Dagsavisen.no: