Thorsnes reddet poeng i skuffende VIF-kamp etter ferien: – Føles som om vi ikke møtte opp

(Vålerenga - LSK Kvinner 1-1) Etter en lang periode med spillefri i Toppserien, imponerte ikke VIF i derbyet mot LSK Kvinner.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Uten både nysigneringen Karina Sævik og Thea Bjelde i troppen tok Vålerenga imot erkerivalen Lillestrøm til første kamp i Toppserien etter ferien. Nesten to måneder siden sist kamp så VIF rustne ut i første omgang, og måtte vente helt til tilleggstiden av andre omgang før ballen lå i mål.

Amanda Johnsson Haahr sendte Lillestrøm i ledelsen før hvilen, og Elise Thorsnes utlignet på straffespark på overtid for VIF. Dermed endte det med kun ett skuffende poeng for Vålerenga, som nå har seks poeng opp til Rosenborg på andreplass i Toppserien.

– Det er selvfølgelig helt fortjent at vi utligner, men det er alt i alt en prestasjon som er under det nivået vi skal ha, sier VIF-trener Nils Lexerød til Dagsavisen etter kampslutt.

Vålerenga-trener Nils Lexerød intervjues etter uavgjort mot LSK Kvinner.

Vålerenga-treneren mener laget har et langt høyere nivå inne enn det som ble vist mot LSK.

– Det er noen grunner til at vi ikke er der vi skal være. Det er blant annet at vi har hatt mye skader og sykdom i troppen, og vi mangler noen i dag. Vi har heller ikke fått satt relasjonene etter ferien, men det kommer til å komme, sier Lexerød.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Treg start

Både VIF og LSK brukte litt tid på å komme ordentlig i gang igjen etter ferien, men like før det var spilt et kvarter mønstret hjemmelaget et glimrende angrep som resulterte i hjørnespark. Elise Thorsnes kom til slutt til en god sjanse etter corneren, men skuddet innafor 16-meteren ble blokkert til ny corner.

Selv om Vålerenga var best i banespillet til å begynne med, var det LSK som skulle score kampens første mål. Signe Holt Andersen ble spilt fri på høyrekanten og slo et glimrende, lavt innlegg. Foran mål var debutanten Amanda Johnsson Haahr, som plasserte ballen perfekt ved lengste stolpe. Dermed 1-0 til gjestene, men VIF fortsatte å angripe etter å ha havnet under.

Men vertene slet med presisjonen på avslutningene før pause, og klarte ikke teste Moa Edrud i Lillestrøm-målet ordentlig i første omgang. Dermed gikk gjestene til pause i ledelsen.

Straffe og utligning på overtid

VIF så ut til å komme tilbake fra pause med bedre intensitet, og Thorsnes kom seg til en brukbar mulighet allerede før minuttet var spilt. Men også i andre omgang slet Vålerenga med å komme til de store målsjansene.

I store perioder av omgangen slet begge lag med å skape noe som helst, men VIF var nærmest og hadde ballen klart mest. Likevel sto Lillestrøm forsvaret godt imot og slapp til lite. På et hjørnespark kom innbytter Ally Green til en stor sjanse med sitt første touch på ballen, men australieren fikk ikke ordentlig treff på avslutningen fra kort hold.

Også etter pause var det Elise Thorsnes som kom til de beste sjansene, og med et kvarter igjen å spille kom hun seg først på et innlegg fra høyre. Først reddet Edrud, og returen satte Thorsnes selv i stolpen og ut fra skrått hold. Vålerenga nærmet seg, men virket ikke å ha marginene med seg denne kvelden.

Helt på tampen fikk derimot Vålerenga straffespark, og Thorsnes sto klar fra ellevemetersmerket. Spissen gjorde ingen feil, og sørget for at det sto 1-1 på overtid. Flere scoringer ble det ikke, og VIF tok kun med seg ett poeng på hjemmebane mot LSK, som ligger på nedre halvdel av tabellen i Toppserien.

VIFs målscorer var svært skuffet etter kampslutt.

– Det var langt under pari på både innsats, vinnervilje og presisjon i dag. Jeg er skikkelig skuffa, for det føles ut som om vi ikke møtte opp på jobb i dag.

Elise Thorsnes var skuffet over laget etter 1-1-kampen mot LSK.