Trikkeligaen

Kåffa forsterker med midtstopper: – Prøvd å hente han mange ganger

Etter to relativt enkle baklengsmål mot Åsane, og en erkjennelse av at de slipper inn for mange mål, har KFUM Oslo valgt å forsterke på stopperplass med Ayoub Aleesami.

Haitam Aleesamis bror, Ayoub, har spilt både for Lyn og Skeid før han dro til Fredrikstad. Der har han vært de to siste sesongene, før han nå vender hjem til Oslo for spill i KFUM Oslo.

– Det er en spiller vi har forsøkt å hente flere ganger, og nå åpnet det seg en mulighet til å hente han. Vi så da en mulighet til å styrke et forsvarsledd der vi har gått fra to til tre midtstoppere det siste året. Dette har gjort at vi har vært utsatt til tider, og har gjort at våre midtbanespillere har måttet bli flyttet ned i forsvar i enkelte kamper. Derfor styrker Ayoub denne posisjonen, sier sportssjef Daniel Fredheim Holm til klubbens hjemmesider.

Midtstopperen, som har signert en kontrakt ut 2024, er spilleklar umiddelbart og kan få sin debut allerede på søndag mot Sogndal på Fosshaugane.

– Det er en strålende signering. Ayoub er Oslo-gutt fra Holmlia, og det passer godt inn i profilen vår. Vi så etter en forsvarsspiller for å øke konkurransen. I tillegg har vi Mathias Tønnessen som kommer opp og frem. Han trenger litt mer tid, men vil ære en del av A-lagstroppen og tilgjengelig for spill, sier trener Jørgen Isnes som ikke utelukker mer aktivitet i det nåværende overgangsvinduet.

– Dukker muligheten opp for å gjøre noe så kan det hende vi agerer, men i utgangspunktet er vi fornøyde med troppen vi har. Det kan også skje noe med våre spillere, men det vet vi ikke enda. Da kan ting endre seg, sier Isnes.

Stopperen får gode skussmål med seg fra Fredrikstad, der det totalt ble 51 kamper på 26-åringen.

– Ayoub har gjort en flott jobb i FFK i to år, og kanskje mest skryt skal han ha for måten han har håndtert denne sesongen med mindre spilletid. Ayoub er i en alder hvor man ønsker å spille regelmessig, og ettersom han bor i Oslo blir en overgang til KFUM gunstig for han. For vår del er helhetsvurderingen at det er fornuftig å la han gå videre. Vi har bare gode ting å si om Ayoub og ønsker han lykke til videre, sier sportslig leder Joacim Heier til FFKs hjemmesider.

Nyeste fra Dagsavisen.no: