Trikkeligaen

VIF-damene signerte landslagsprofil

Før helgens oppstart i Toppserien har Rikke Nygard dratt hjem til Bergen, men tirsdag ble det klart at hun blir erstattet av Karina Sævik.

Det bekrefter Vålerenga på sine hjemmesider tirsdag.

– Vi er stolte av å kunne signere en av Toppseriens største profiler. Karina er en klassespiller med internasjonal erfaring som vi er trygge på kommer til å forsterke laget, både med sin tilstedeværelse og målpoeng, sier sportssjef Eli Landsem til klubbens hjemmesider.

Sævik, som var med da Norge røk ut i gruppespillet i sommerens EM, har de siste sesongene spilt for Avaldsnes. Før det var hun utenlandsproff i både Paris Saint-Germain og Wolfsburg etter overgangen fra Kolbotn. Landslagsspilleren er tilgjengelig allerede mot Lillestrøm lørdag.

– Vi er meget godt fornøyde med avtalen som gir oss en fin kontantsum, samt prosenter ved videresalg, uttaler sportslig leder i Avaldsnes Ove Arnesen.

Sævik kommer fra Avaldsnes som har slitt tungt denne sesongen under John Arne Riises ledelse. Klubben ligger nest nederst i Toppserien med kun sju poeng på 14 kamper. Vålerenga ligger derimot på 3.-plass med 32 poeng og ønsker å kjempe om seriegull.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!


Mer fra Dagsavisen