Gigantisk keepertabbe da Kjelsås slo Vålerenga-rekruttene

(Kjelsås - Vålerenga 2 2-0) Kjelsås kom tilbake fra ferie med sterk hjemmeseier over VIF 2.

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Etter en måneds spillefri og ferie var Kjelsås tilbake på hjemmebane, og fikk et sterkt Vålerenga 2-lag på besøk. En kjempebrøler fra VIFs keeper ble avgjørende da Kjelsås vant hjemme for femte gang denne sesongen.

Vålerenga-rekruttene har ennå ikke vunnet på bortebane så langt denne sesongen.

– Det var ingen lett seier, men veldig fortjent, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen til Dagsavisen etter kampslutt.

Les alt om Vålerenga her!

Feilberegning

Vertene tok tak i kampen fra start og var klart best i første omgang. VIF 2 med navn som Tobias Christensen, Seedy Jatta og Jacob Dicko Eng fra start skapte lite før pause, og Kjelsås-forsvaret med Lars Brotangen i spissen tok godt hånd om VIF-angriperne.

– Det er en sterk prestasjon med tanke på det laget vi møter i dag. Det er et kjempelag med mange spillere som er inn og ut av VIFs A-lag. Jeg ble litt overraska da jeg så lagoppstillinga, så prestasjonen i dag er kjempesterk, sier Kampen.

Kjelsås-trener Eivind Kampen (i midten) lot seg imponere av lagets prestasjon og seier over Vålerengas rekruttlag mandag kveld.

Hjemmelaget skapte det meste av farlighetene som kom i åpningsminuttene, og en skuddvillig Jacob Hanstad var nære scoring ved flere anledninger.

Men det skulle likevel ta tid før ballen lå i mål. Like før pause feilberegnet Storm Strand-Kolbjørnsen en ball i bakrom, og bommet fullstendig i duellen med Ole Erik Midtskogen. Dermed fikk Kjelsås-spissen en enkel jobb videre, og kunne spasere inn ledelsen seks minutter før pause.

Ole Erik Midtskogen har akkurat passert Vålerenga-keeper Storm Strand-Kolbjørnsen.

Vålerenga-rekruttene kom ikke tilbake før hvilen, og det sto 1-0 til Kjelsås.

Midtskogen-dobbel

Både Jatta og Christensen gikk ut etter første omgang, og ble erstattet av Eskild Braathen Fredriksen og Andreas Stensrud.

Heller ikke etter pause fikk Vålerenga det til foran mål, og det var stadig vertene som sto for sjansene som ble skapt. Strand-Kolbjørnsen hadde en bedre omgang, og hindret både Midtskogen og Brotangen i å sende Kjelsås i tomålsledelse.

Vålerenga 2 hadde noen få dødballer, men ellers skapte gjestene lite også etter hvilen. Rasmus Eggen Vinge hadde en heading i tverrliggeren på overtid, men returen nådde ikke Midtskogen. Det gjorde han derimot noen få minutter senere, og sendte vertene opp i 2-0, som også ble sluttresultatet.

Kjelsås-spillerne feirer Ole Erik Midtskogens ellevte scoring for sesongen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!