Frigg ny tabelljumbo etter tap i nøkkelduellen mot Asker i bunnen

(Asker – Frigg 3-0) Frigg fikk den verst tenkelige starten etter ferien i nøkkelkampen i bunnen borte mot Asker. Etter en hevn førsteomgang scoret Asker to kjappe mål like etter pause, og vant bunnduellen. Dermed ligger Frigg nå helt sist i 2. divisjon.

Etter nesten én måneds ferie var Frigg tilbake i spill søndag, og allerede i den første kampen kom en av årets viktigste kamper. Det var nemlig bare Asker som tok færre poeng enn Frigg i vårsesongen, da tabelljumbo Asker lå to poeng bak Frigg før dagens kamp. Dermed var dagens oppgjør på Føyka på alle måter en nøkkelduell i bunnstriden begge lagene måtte vinne.

Asker fikk kampens første mulighet, da Sander Emanuelsen fikk all verdens tid på høyrekanten til å sikte med innlegget sitt. Det fant Sindre Mauritz-Hansen, som slapp inn mellom Friggs midtstoppere, men heldigvis for gjestene styrte han ballen over. Minuttet senere var Sebastian Fjose Berg kun en skostørrelse unna å kunne styre inn ledermålet for Frigg, etter et innlegg fra Vital Kaba som Berg såvidt ikke rakk.

Etter ni minutters spill ble Vital Kaba spilt igjennom i bakrom, og Frigg-spissen rakk ballen før keeper. Dermed kunne han bare trille ballen i det åpne målet, men en heroisk takling i siste liten fra hjemmelagets Rasmus Isegran hindret det som var et sikkert baklengsmål. Frigg holdt presset oppe, og skaffet seg et par cornere, der den andre i rekken landet oppå tverrliggeren og gikk ut til utspill.

Asker tok ledelsen mot spillets gang

Frigg feste for alvor grepet etter Kabas mulighet, og hurtigtoget fikk en ny glimrende mulighet da vi nærmet oss kvarteret spilt. Denne gang fikk Kaba kontroll på ballen ute på siden før han rett og slett løp fra Asker-forsvaret og kom seg alene med keeper Vegard Storsve. Den utlånte Grorud-keeperen ble stående, og gikk seirende ut av duellen med Kaba ved den anledningen.

Likevel var det Asker som skulle ta ledelsen minuttet senere, da hjemmelaget skaffet seg en corner etter et langt oppspill i bakrom. Den påfølgende corneren ble slått inn i feltet, der en Asker-spiller først bommer på headingen sin, før ballen daler ned på foten til Sindre Mauritz-Hansen, som styrer den elegant i det lengste hjørnet. En scoring mot spillets gang, og et fryktelig slag i ansiktet på Frigg som startet kampen klart best.

Mål preger kampen er en forslitt klisjé, men for Askers del virket det å stemme. Vertene tok nemlig over kampen etter ledermålet, presset frem et par cornere og et par farlige headinger, og flyttet spillet langt høyere inn på Friggs banehalvdel. Men i likhet med ledermålet fikk Frigg også en voldsomt stor sjanse mot spillets gang, da en offsideplassert Vital Kaba styrte et innlegg i tverrliggeren etter halvspilt omgang.

Tidlig Asker-straffe etter pausen

Frigg spiste seg inn igjen i kampen rundt halvtimen, og tok på ny kontrollen over ballen og presset på for utligning. Ulrik Ferrer spilte en strålende ball gjennom Asker-forsvaret til Kaba, men igjen reddet Storsve, før flagget nok en gang kom opp på en offsideplassert Kaba. Minuttet senere var Ferrer plutselig på vei igjennom, men han prøvde å spille lagkamerat Fjose Berg og dermed forsvant muligheten.

De siste ti minuttene av omgangen skjedde det ikke spesielt mye på Føyka, da kampen jevnet seg mer ut og begge lagene prøvde seg på hver sine angrep. Asker var nærmere å øke ledelsen enn det Frigg var å utligne på slutten av omgangen, men lagene gikk i garderoben på stillingen 1-0 til Asker, noe som førte Frigg ned på jumboplassen på livetabellen foran den andre omgangen.

Frigg fikk den verst tenkelige starten på den andre omgangen, da Asker fikk straffe etter at en ball ble spilt opp i hånda på en Frigg-spiller. Vertenes suverene toppscorer, Sindre Mauritz-Hansen, ekspederte straffesparket i mål og dermed var det en voldsomt bratt motbakke for Magnus Aadlands menn å forsere de siste 45 minuttene.

Marerittstart for Frigg etter hvilen

Et par minutter senere gikk ting så fra vondt til verre for Frigg, da Asker fikk frispark på 16 meter. Roman Fazi stilte seg opp for å ta det, og Asker-spissen banket til og måkte inn 3-0-scoringen med et knallhardt skudd opp i nettaket. Om oppgaven var vanskelig fra før, ble den tilnærmet umulig etter de to kjappe målene for Asker etter hvilen.

Etter timen spilt var Asker voldsomt nære 4-0, da Andreas Heredia-Randen kom til skudd på en trillende ball like innenfor 16-meteren. Skuddet gikk via en spiller, som gjorde at Frigg-keeper Egil Evensen glapp ballen inn mot eget mål, men på målstreken fikk Frigg klarert ballen og avverget et fjerde baklengsmål for kvelden.

Fem minutter senere gjorde Magnus Aadland et kvadruppelbytte, i et forsøk på å få snudd kampbildet og få med seg noe fra Føyka. Det gikk ikke all verden, men Frigg klarte i hvert fall å få litt mer ball mot slutten av kampen. Gjestene skapte ikke stort etter pause, og Asker hadde egentlig god kontroll etter den gode starten på omgangen.

Med dagens tap går Asker forbi Frigg, som dermed blir liggende sist på tabellen, poenget bak Asker.

---

PostNord-ligaen avd. 2 – runde 13

Asker – Frigg 3-0 (1-0)

Føyka, 70 tilskuere

Mål: 1-0 Sindre Mauritz-Hansen (17.), 2-0 Sindre Mauritz-Hansen (47.), 3-0 Roman Fazi (52.)

Gule kort: Roman Fazi, Aaron Lee Jones, Asker. Joakim Holmedahl, Frigg.

Dommer: Kristian Kristiansen (Bakkeby IK)

Frigg: Egil Borgen Evensen – Mugula Safari, Markus Rogde, Ilir Kukleci, Jonas Halsne – Shariff Cham, Joakim Holmedahl, Per Eik Forgaard, Sebastian Fjose Berg (Marius Cassidy fra 66.) – Ulrik Ferrer (Ola Antonsen-Meløy fra 66.), Vital Kaba (Aksel Engesvik fra 66.)