Trikkeligaen

Vålerenga skal forsterke troppen: – Jobber konkret med to-tre spillere

Vålerenga jobber med flere spillere inn før Toppserien sparkes i gang igjen i august.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): VIF-damene tok ferie på tredjeplass i Toppserien, fem poeng bak serieleder Brann. Mandag var laget tilbake på trening igjen, og trener Nils Lexerød var svært glad for å være tilbake på treningsfeltet.

– Det kjennes bra. Vi har fått lada batteriene godt, og jeg merker at det er mer energi i gjengen her nå enn da vi tok ferie. Det var en tett og krevende periode før ferien, sier Vålerenga-treneren til Dagsavisen.

Stallen er så å si skadefri etter pausen, men noen spillere sliter med småskader, opplyser Lexerød.

– Det er litt smårusk i og med at spillerne ikke har hatt tilgang på fysioterapeut på et par uker, men det er ingen alvorlige skader per nå. De eneste vi ikke har i fotballtrening er Runa Lillejord og Lina Klech, men de er på vei tilbake.

Jobber med forsterkninger

VIF ser på muligheter for å styrke stallen inn mot de siste kampene i serien før sluttspillet, og Lexerød forteller at det er flere konkrete navn som står på blokka.

– Vi ønsker å forsterke oss, og vi jobber konkret med to-tre spillere. Det er en forsvarsspiller, midtbanespiller og en angrepsspiller.

Vålerenga-trener Nils Lexerød opplyser overfor Dagsavisen at det jobbes med å få inn forsterkninger til stallen i sommer.

VIF-treneren ønsker ikke å røpe hvilke navn det er snakk om, men forteller at det er snakk om kvalitetsspillere.

– Dette er gode spillere som skal tilføre oss noe vi ikke har fra før av og som skal forsterke oss.

– Jeg vil ikke gi noen navn nå, for det er litt sånn svart-hvitt. Det er klart når det er klart, og vi vet ikke om det går. Men vi ser etter to-tre spillere i de posisjonene, legger Lexerød til.

To uker til kamp

Vålerenga møter LSK kvinner i første seriekamp etter ferien 3. august, og har fire kamper igjen å spille før sluttspillet i Toppserien begynner.

– Jeg tenker at de fire kampene blir veldig viktige. Det vil ha betydning for hvilken posisjon vi får i grunnspillet, og da igjen hvor mange poeng vi går inn i sluttspillet med. Vi er tre poeng bak Rosenborg nå med en kamp mindre spilt, og hvis vi vinner våre kamper kan vi ta dem igjen, sier Lexerød.

– Det er det vi jobber mot nå. Vi skal havne så høyt som mulig på tabellen og få med oss flest mulig poeng i sluttspillet.

Vålerenga var tilbake på treningsfeltet mandag.

Landslagskeeper Guro Pettersen, og resten av VIF-spillerne som var og er med i EM får enda mer fri fra klubbfotballen den kommende uka.

– De som har vært i England er tilbake på treningsfeltet her neste onsdag. De får en kort ferie nå, og så har vi alle tilbake her om en ukes tid.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen