Trikkeligaen

Én kamps karantene for Kåffa-duo etter avvist protest: – På tide å si ifra

KFUM-trener Jørgen Isnes fikk rødt kort mot Start. Nå er dommen fra Disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund klar; Isnes slipper med én kamp på sidelinja. Aaron Kiil Olsen fikk også én kamp etter at han fikk direkte rødt kort i samme kamp.

I dommen fra Disiplinærutvalget står det at Isnes slapp med én kamp fordi han forlot trenerbenken uten protester etter at dommerne ila ham rødt kort, og at situasjonen fremstår som uoversiktlig.

Isnes sier han har sagt nok om hendelsen, og viser til daglig leder i KFUM Oslo, Thor-Erik Stenberg.

Han er klokkeklar på at ledelsen i KFUM Oslo står bak Isnes’ kritikk av dommerstanden i den aktuelle kampen mot Start, og standarden på dømmingen i OBOS-ligaen generelt.

– I kampen mot Start, mener vi at fjerdedommerens vurderinger er hårreisende. Han gir hoveddommeren meget dårlig støtte. NFF må se på fjerdedommernes rolle i kampene. Det er enorm forskjell fra kamp til kamp med tanke på hvilken rolle de har og hvordan den utføres. Vi synes det har vært mange hendelser over tid, og føler det er på tide å si ifra, sier Stenberg til Dagsavisen.

Anker ikke avgjørelsen

Klubben er fornøyd med at trener Jørgen Isnes slapp med kun én kamps utestengelse, og vil ikke anke avgjørelsen.

– Vi spiller om muligheten til direkte opprykk til Eliteserien, og mye står på spill. Da må det settes opp dommere som har erfaring og ferdigheter til håndtere slike oppgjør som mot Start, sier Stenberg.

Isnes fikk rødt kort etter at midtstopper Aaron Kiil Olsen selv fikk direkte rødt kort etter en times spill etter at dommer Henrikke Holm Nervik mente stopperen fratok Start en åpenbar målsjanse. Det fikk Isnes til å si høyt; hva er dette for no’ dømming?. Så gikk han et par steg over sidelinja og inn i banen. Det gjorde at han ble bortvist.

I dommen fra Disiplinærutvalget, står det at gjentatte tilfeller av munnbruk mot dommerne normalt kvalifiserer til to kampers karantene.

Søndag møter KFUM Stabæk til ny toppkamp. På Nadderud i Bærum, men da uten Kiil Olsen, Isnes og Simen Hestnes som pådro seg sitt fjerde gule kort i den samme situasjonen og må stå over også han. Isnes er tilbake på trenerbenken i hjemmekampen mot Ranheim 25. juli.

Kåffa får ikke støtte av trenerkollegene

KFUM Oslo kritiserer dommerstanden i OBOS-ligaen, men får ikke støtte av trenerne i Skeid og Grorud. – Jeg mener fokuset blir feil, sier Groruds Johan Gjønnes Nilsen.

– Vi spiller på nest øverste nivå, og får dommere på nest øverste nivå. Dette er et utstillingsvindu for spillere som vil opp og spille i eliteserien, og for dommere som ønsker å dømme på høyeste nivå. Når det gjelder KFUMs kritikk av fjerdedommere, vil jeg si at vi generelt sett opplever god tone med de fleste av dem, at de er åpne for kommunikasjon underveis, selv om det ikke alltid går vår vei, sier Groruds trener til Dagsavisen.

– Så alt er såre vel?

– Jeg syns ikke vi skal ha fokus på dette, men på ting vi får gjort noe med. Skal jeg sette fingeren på noe, er det at jeg mener kommunikasjonen med dommere etter kamper kan bli litt bedre. At det må gå an å diskutere hendelser også da.

– Ingen støtte til KFUMs kritikk av dommerstanden, med andre ord?

– Det er riktig, avslutter Groruds trener Johan Gjønnes Nilsen.

– Dommere er ikke roboter

Skeids trener Gard Holme var tirsdag opptatt med Pro-lisenskurs, men innimellom forelesningene rakk han en prat med Dagsavisen. Han viste seg å være helt på linje med Groruds trener.

– I det store og hele er jeg/vi fornøyd med dommerne, inkludert 4. dommerne. Dommere er ikke roboter, men mennesker av kjøtt og blod. Det dukker alltid opp situasjoner der man er uenige. Du får ikke meg til å si at standarden på dommerne er for dårlig, sier Skeids trener til Dagsavisen.

– Så dette er skivebom fra Kåffa-leiren ?

– De får svare for seg. Jeg mener vi får dommere på det nivået vi fortjener. Jo høyere man er i divisjonssystemet, jo bedre dommere. Ønsker man bedre standard, så må man rykke opp. Vi holder fokus på oss selv, på vår utvikling. Det er også alltid veldig enkelt å klage på dommerne.

De er altså bare mennesker de også, men deres feil får ofte stort fokus, avsluttet Skeids trener.

Mer fra Dagsavisen