To røde kort da Kåffa tapte høydramatisk kamp: – Dommerens innsats bør få konsekvenser

(KFUM-Oslo-Start 0-1) Fire gule kort. Ett rødt - til hjemmelagets Aaron Kiil-Olsen. Og rødt kort til KFUM-trener Jørgen Isnes gjorde at det var fullt kok under og etter kampen på Ekeberg mandag. Isnes mener dommerens innsats bør få konsekvenser.

KFUM ARENA (Dagsavisen): Dommer Henrikke Holm Nervik fra Trondheimsklubben Trygg/Lade kom i fokus. Etter kampslutt var hun lite lysten på et intervju med Dagsavisen. Hun satt i dommergarderoben og så gjennom hendelser fra kampen sammen med assistentene og dommerobservatøren.

– Hva vil du snakke om? spurte hun Dagsavisen.

– Om hendelsene der du ga røde kort, svarte vi.

– Jeg har et fly jeg skal rekke, så jeg får se om det blir tid.

Før døra til dommergarderoben gikk igjen, sa vi at vi skulle sitte oppe i mix-sonen og vente. Vi så ikke mer til den kvinnelige dommeren.

Bråket og misnøyen startet for alvor etter 60 minutter. KFUMs stopper Aaron Kiil-Olsen havnet i nærduell med en Startspiller. Det var vanskelig å se hva som skjedde. Traff Kiil-Olsen Startspilleren rett i ansiktet? Bøyde Startspilleren seg ned i forkant? Eller traff Kåffa-spilleren kun ballen?

– Helt klart det siste. Jeg traff ballen som gikk opp i lufta, ikke spilleren. Så får jeg rødt kort. Helt ufattelig, sier Aaron Kiil-Olsen til Dagsavisen etter kampen.

- Jeg traff kun ballen

Vi fulgte ham ned i dommergarderoben da han ville spørre dommeren hvorfor han fikk rødt kort.

Aaron: Hei, jeg lurer bare på hvorfor jeg fikk direkte rødt kort, spurte han mens han lente seg inn i garderoben.

– Fordi du hindrer dem i en stor målsjanse, svarte dommer Holm Nervik.

– Men jeg traff jo ballen, ikke mannen?

– Du fratok Start en stor målsjanse, gjentok dommeren.

– Jeg ble ikke akkurat noe klokere av disse svarene, sa Aaron Kiil-Olsen til Dagsavisen.

Etter episoden på banen, tok KFUMs trener Jørgen Isnes et par steg ut på banen mens spillerne kranglet seg imellom. Fjerdedommeren sa til dommeren at Isnes dermed skulle få rødt kort, hvilket dommeren omgående responderte på.

– Ekstremt dårlig håndtert

Etter kampen var ikke Isnes nådig i sin kritikk av dommeren fra Trondheim:

– Så svak dømming bør få konsekvenser. Etter hendelsen med Aaron, venter hun fem, seks sekunder før hun blåser, og så kommer hun opp med direkte rødt kort. Det var ekstremt dårlig håndtert. Aaron traff ballen. Det var ikke kort i det hele tatt, sier Jørgen Isnes til Dagsavisen.

– Det er en haug av andre forseelser hun ikke ser også. Først skal hun legge lista høyt i kampen, så begynner hun å ta for alt. Som sagt, håper jeg dette får konsekvenser. Det var jo en dommerobservatør her, og de bør seg igjennom kampen i ettertid. Jeg håper de trekker det røde kortet til Aaron, så han kan spille neste kamp mot Stabæk.

KFUM Oslos trener Jørgen Isnes etter å ha fått rødt kort  under 1. divisjonskampen i fotball mellom KFUM og Start på KFUM Arena.

Starts trener Sindre Tjelmeland sa dette til Dagsavisen på spørsmål om å kommentere dommerens innsats:

– Jeg har ikke sett episodene om igjen, så det vil jeg ikke være bastant på. Før hendelsen som førte til utvisning, syns jeg hun dømte OK.

Vi spurte Isnes om det er lettere å rakke ned på en kvinnelig enn en mannlig dommer?

– Har ikke med kjønn å gjøre

– Nei, dette har med prestasjonen å gjøre, ikke kjønn, svarte Isnes.

Etter at hjemmelaget ble redusert til 10 mann, spilte de seg opp, og overtok initiativet i kampen. Men la oss ta det fra begynnelsen denne vakre sommerkvelden på Ekeberg:

Gjestene fra Kristiansand var på fra start, og la vertene under press. Allerede etter to minutters spill noterte vi en stor sjanse for Start. Vito Wormgoor nikket kula rett over tverrliggeren etter corner.

Da seks minutter var passert, hadde Start spilt seg til ytterligere et par farligheter.

Da ropte trener Jørgen Isnes fra sidelinja; Robin (Rasch), Sørås (Tore André) og Aaron (Kiil-Olsen); kom igjen og ta i et tak, da...!

Kåffa fikk sin første sjanse etter ti minutters spill. De spilte flott med mange pasninger, ballen ble slått til Håkon Helland Hoseth, som nikket ballen over fra fem meters hold.

Kåffa - Start 11. juli 2. omgang

Fortjent ledelse

Etter 13 minutter fyrte Start en ny ball, denne gang med retning krysset, men ballen strøk til slutt rett over tverrliggeren.

Omgangens eneste scoring kom etter 35 minutter. Gjestene slo inn en corner, og inne i feltet dukket Mathias Grundetjern opp og ga Start en fortjent ledelse.

Sørlendingene var best før hvilen.

I 2. omgang jevnet det seg ut. Hjemmelaget møtte nok den sterkeste motstanderen de har hatt på hjemmebane denne sesongen. Ved siden av Brann.

Start kom i 4-3-3-formasjon, vanligvis spiller de som Kåffa i 3-4-3. De var kompakte, og ga ikke hjemmelagets spillere tid med ballen. De var som klegger oppi motstanderne hele tiden. Og de kom til sjanser.

Kåffa - Start 11. juli

Etter utvisningen som kom etter en times spill, var det store sjanser til begge lag, nærmest for hjemmelaget var kaptein Robin Rasch, som fyrte et frispark i tverrliggeren.

Men Start vant alt i alt en fortjent seier.

– Dommeren ødela mye for oss i dag. Men vi skal reise oss mot Stabæk borte i neste kamp, var avslutningskommentaren fra Dadi Dodou Gaye.