Så nære drømmedebuten

(Vålerenga - Bodø/Glimt 0-1) Dag-Eilev Fagermo har meget god erfaring med å satse på unge keepere. Nå sitter han og Vålerenga på nok en juvel mellom stengene.

Dette er en kommentar. Holdninger og meninger i teksten står for skribentens regning.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Vålerenga trengte en kamp med lave skuldre. Et lite friminutt, der de på ingen som helst måte var favoritter. Hjemme mot Bodø/Glimt var de ikke det, og kunne fokusere på noe annet enn der det brenner mest.

Og noen mente det brant som mest på keeperplass. “Keeperkrise hos nedrykkstruede Vålerenga”, hadde TV 2 som overskrift i forkant av oppgjøret. Magnus Sjøeng (20) var et surt baklengsmål unna å få drømmedebuten i Vålerenga.

Men strafferedninga noen minutter før Ulrik Saltnes’ scoring i siste spilleminutt ble “bare” til et stort jubelbrøl på tribunen, og fikk i praksis ingen effekt. Vålerenga røyk ut av cupen i tredje runde, i år som i fjor.

Vålerenga og Glimt hadde en stor sjanse hver, men gjestene hadde ballen mest. Det er oppsummeringa av første omgang. Og ettersom Magnus Sjøeng slapp med skrekken på en unødvendig og livsfarlig retur, får debutanten godkjent etter de første 45 minuttene.

Men etter hvilen gikk de ut i hundre. En fryktløs og ung Jacob Dicko Eng kom inn fra benken, og laget så ut til å være fulle av selvtillit offensivt. Osame Sahraoui hadde verken en god første omgang eller god kamp mot Odd sist, men fikk ting til å stemme bedre som indreløper da VIF angrep mot egne supportere.

Hjemmelaget vant duellene på midten, hindra Glimt i å etablere angrep og Dag-Eilev Fagermo deltok aktivt fra sidelinja. Men da Seedy Jatta, Taofeek Ismaheel misbrukte en gyllen overgangsmulighet, begynte det å minne om Eliteserie-utgaven av VIF igjen. Utgaven som kommer til sjanser, men setter altfor få av dem.

Det skulle bli flere kontringsmuligheter for VIF, men som et lag i motgang ville det seg ikke i avslutningsøyeblikkene. Da hjelper det med disiplinert forsvarsspill, og godt keeperspill, for å holde seg inne i kampen. Sjøeng gjorde jobben da Ulrik Saltnes kom til skudd innafor 16-meteren ti minutter før slutt.

Men lite kunne han gjøre med at Hugo Vetlesen filma i samme posisjon og fikk straffespark. Hva som skulle skje etterpå var skrevet i stjernene. Sjøeng redda Ola Solbakkens straffe i sin A-lagsdebut, og Intility Arena kokte.

Da var det ekstra surt for både ham og VIF, som slapp inn kampens eneste scoring få minutter senere. Victor Boniface lurte alle og fant Saltnes foran mål. Kapteinen gjorde ingen feil, og sendte Glimt videre til fjerde runde.

Vålerenga må ta med seg det positive etter nok en nedtur, før en lengre kamppause. Å følge 197 centimeter lange Magnus Sjøeng denne sommeren kan bli svært, svært spennende. For han er førstevalget, i alle fall ut juli. Og prestasjonen fra denne kampen er det ingen grunn til å være misfornøyd med.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!