Trikkeligaen

Borchgrevink om å se VIF i krise fra tribunen: – Vanvittig frustrerende

Christian Borchgrevink (23) er tilbake på feltet for Vålerenga, men er fortsatt langt unna kamptroppen. Å se laget slite fra tribunen svir for høyrebacken.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): – Det er blytungt. På søndag var jeg tom, sier Christian Borchgrevink til Dagsavisen om 0-1-tapet for Odd i helga.

Som for både VIF-trener Dag-Eilev Fagermo og sportssjef Joacim Jonsson, overrasker det høyrebacken at laget ligger på 14. plass i Eliteserien etter tolv spilte kamper.

– Jeg har dessverre vært med på lignende perioder tidligere, og husker spesielt høsten 2019 godt. Jeg hadde ikke sett for meg at vi skulle være der vi er i dag, og det gjør vond. Man blør sammen med fansen.

Den vaskeekte Vålerenga-gutten har ikke spilt kamp siden siste serierunde i fjor, men er på bedringens vei.

– Målet er å spille kamper i høst, men jeg må ta det sakte og steg for steg nå. Jeg har endelig kommet tilbake på feltet og gjør basisøvelser. Så sikter vi på å intensivere sakte, men sikkert oppover. Kanskje er jeg tilbake om to-tre måneder, opplyser Borchgrevink.

Les alt om Vålerenga her!

Skadd siden september

Kneskaden har plaget ham lenge, men det var først i våres at backen gjennomførte operasjon.

– Jeg fikk skaden mot Molde i september i fjor, og kriget meg gjennom høstsesongen. Det var en liten periode i våres hvor jeg ikke kunne gå, så det var ikke bra for kneet på sikt.

Christian Borchgrevink så Vålerenga-rekruttene fra tribunen mandag.

Per dags dato trener 23-åringen på gress med basisøvelser tre ganger i uka.

– Spørsmålet nå er om det tåler belastninga med treninger og kamp hver uke. Akkurat nå handler alt bare om å få et friskt kne, men i løpet av dette året kommer jeg ikke til å spille to-tre kamper i uka pluss treninger. Jeg må ta hensyn i starten, men jeg skal spille kamper i år, forsikrer han.

– Noe må skje

Han sliter med å sette ord på hvordan det er å se VIF i sportslig krise fra tribunen uten mulighet til å kunne bidra på banen.

– Det er vanvittig frustrerende, og det er mye verre å sitte her og se på enn å være på banen selv. Så det er vondt å se på, depper Borchgrevink.

Backen legger ikke skjul på at det trengs både utskiftninger og forsterkninger i laget til sommeren.

– Det er mye rykter, og det må komme noen inn nå som mange skal ut. Sånn er det i en fotballklubb, og det har vært sånn her i mange år. Det har kanskje ikke vært helt heldig for oss, men man ser i hvert fall at noe må skje nå.

– Forhåpentligvis kan vi få inn noen som er inspirerte og som ønsker å bidra til å snu dette, legger han til.

Bodø/Glimt neste

Vålerenga trenger en opptur, og allerede i morgen gjester regjerende seriemester Bodø/Glimt Intility Arena i cupens tredje runde.

VIF kom seg videre fra tredje runde med et nødskrik mot Brumunddal forrige uke, og står uten seier på de sju siste kampene i serien.

– Cupen er alltid viktig, og vi er en klubb med store ambisjoner. Da må vi også satse på cupen, og det kan være en opptur vi sårt trenger nå, sier Borchgrevink.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!



Mer fra Dagsavisen