Trikkeligaen

Ny arbeidsseier for Nordstrand, tok tiende strake i serien

(Sandviken - Nordstrand 0-1). Nordstrand har ikke sluppet inn mål i serien siden 30. april og leder kappløpet i den ekte Trikkeligaen. Lørdag ble det ny seier i Bergen.

Nordstrand og Lyn har skilt seg ut i opprykkskampen i 3. divisjon, avdeling 1 og i en sommervarm kamp i Bergen lørdag gjorde Nordstrand akkurat det som var nødvendig. Dermed rykket de igjen ifra på toppen og har tre poengs forsprang på Lyn igjen. Også Lyn skal til Vestlandet i denne runden og møter Os søndag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Spissen var forskjellen

En effektiv spiss var den største og helt avgjørende forskjellen på disse to lagene. For etter 34 minutter ga Thomas Helgheim en smart stikker til Oliver Midtgård, som dermed kom alene med keeper. I slike situasjoner er Midtgård ganske sikker og han trillet inn sin scoring nummer 13 i årets liga. Da er han to mål bak toppscorer i avdelingen, Lyns David Tavakoli.

Dette var kampens høydepunkt der ingen av lagene kom til noen 100-prosentsjanser i resten av oppgjøret.

Kampen var preget av intens sommervarme i Bergen, og Nordstrand i sine grønne bortedrakter porsjonerte med kreftene. De presset mye høyt før pause, men kunne ikke øse ut kreftene på et tørt kunstgress-underlag.

Ja, det var tilløp fra begge sider og kanskje var Edward Nordheim Kling nærmest til å doble ledelsen da han kom to tideler for sent på et innlegg mot bakre stolpe etter en drøy times spill.

Keeperen som holder nullen

I den andre enden hadde Sandviken sine tilløp, men mange av forsøkene ble effektivt stoppet av Nordstrands gode keeper Christoffer Bugge, som har en god evne til å lese spillet. Det er en grunn til at Nordstrand har sluppet inn færrest scoringer i denne avdelingen, sju baklengs på de tolv første kampene.

En heading etter corner på overtid før pause var det nærmeste hjemmelaget kom. Etter pause fikk de noen gode overgangsmuligheter, men var ikke presise nok i den nest siste pasningen. Tre minutter på overtid fikk de av gårde et farlig skudd, men ballen strøk på feil side av stolpen.

Dermed har Nordstrand ti strake seire i serien etter at de tapte 1–3 for Lyn 18. april. Og de har også seks strake kamper uten baklengs. Siste scoring imot var det Frigg som sørget for i cupkamp 18. mai.

Nå setter Nordstrand press på Lyn i hver eneste runde. De møtes ikke før i nest siste serierunde, 16. oktober på Nordstrand. Kryss av datoen!

Neste oppgave er nabooppgjør mot Oppsal på Trasop lørdag om en uke.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

3. divisjon menn, 11. serierunde lørdag:

Sandviken – Nordstrand 0–1 (0–1)

Stemmemyren kunstgress: Ca. 100 tilskuere.

Dommer: Lars Grønås Drange, Askøy FK.

Gule kort: Jonas Sunde, Sandviken, Mohammed Abbas, Nordstrand.

Mål: 0–1 Oliver Midtgård (34).

Nordstrand: Christoffer Bugge – Mohammed Abbas, Ola Richard Hognerud, Markus Mork Rydal (Erik Stafford fra 46), Edvard Vestby – Fredrik Graham Hansen, Andreas Madsen Holm (Ole-Tobias Brendeland fra 74), Thomas Helgheim – Edward Nordheim Kling (Nickolas Hakeem Steine fra 67), Luka Fajfric (Leander Thelle fra 78), Oliver Midtgård.

Øvrige kamper lørdag: Frøya – Grei 5-0, Ready – Oppsal, Kjelsås 2. lag – Fyllingsdalen.

Spilles søndag: Os – Lyn. Spilles mandag: Stabæk 2 lag – Lokomotiv Oslo. Spilles tirsdag Grorud 2. lag – Skeid 2. lag.






Mer fra Dagsavisen