Trikkeligaen

Grorud-treneren jakter første seier: – Prestasjonene er vi egentlig fornøyd med

Grorud er det eneste laget som ennå ikke har vunnet en kamp i OBOS-ligaen så langt denne sesongen. Nå venter tabellnabo Kongsvinger.

Selv om Grorud står med fem poeng etter ni kamper spilt, har ikke Johan Gjønnes Nilsens menn maktet å ta en eneste trepoenger så langt denne sesongen. Den første seieren kan komme mandag, når laget tar turen til Kongsvinger, som kun har to poeng mer enn Grorud på trygg plass.

– Det er ikke en must-win-kamp. Det blir for enkelt å si før serierunde ti. Men det er klart at ingen av oss har hatt en god sesongstart poengmessig, så det er to lag som jakter momentum. Og det opplevde vi i fjor, at da vi først vant så kom det flere seiere, sier Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen til Dagsavisen.

– Så når det løsner, tror jeg det virkelig løsner. Det handler bare om at det skal løsne fort nok, legger han til.

For å teste nivået etter en liten ferie, inviterte Grorud Stabæk til treningskamp forrige helg. Kampen endte 0-2, men likevel en solid gjennomgang av Grorud, ifølge Gjønnes Nilsen.

– Det var en fin treningskamp der vi fikk trent på det vi ville trene på. Vi sto bevisst kampen ut med de fleste som startet, og lot dem få 90 minutter for reell kamptrening igjen. Kampen var jevn før pause, og vi burde ha scoret. Så var Stabæk best i andre omgang, men det var en fin gjennomkjøring der vi fikk ut det vi ville, bortsett fra at vi skulle ha vunnet kampen.

Groruddølene har jobbet godt på trening den siste uka, og hovedtreneren er trygg på at laget hans vil få ut det beste av dem selv når serien settes i gang igjen på søndag og mandag.

– Vi har sett på statusen i laget i og etter ferien, og vi er egentlig fornøyde med de ni kampene vi har spilt til nå med tanke på prestasjonene. Men vi må se på poengene også for å holde oss i 1. divisjon. Vi har fått dårlig poenguttelling når man ser på det vi har prestert, og vi har sett på faser i spillet som vi må forbedre og stramme opp, forklarer Grorud-treneren.

– Etter ferien har vi fått tilbake en spillergruppe med god respons. Det er en gjeng som kom tilbake med hevet hode og er klare for å gå i krigen denne sommeren, tilføyer han.

Grorud reiser til Kongsvinger på mandag, mens KFUM Oslo skal spille borte mot Sandnes Ulf. Skeid på sin side møter Sogndal, og låner Groruds hjemmebane mens kunstgresset på Nordre Åsen byttes ut.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!


Mer fra Dagsavisen