Grorud ledet to ganger, men det holdt ikke denne gangen heller

(Kongsvinger - Grorud 2-2). Grorud skal visst ikke vinne seriekamper i år. Igjen glapp årets første mulige seier fire minutter før slutt.

Igjen ledet laget to ganger, men ledelsen glapp og på overtid ble det en sjansebonanza begge veier. Trøsten er at laget i hvert fall plukker poeng, seks av dem er i boks nå.

- Ja, det er tungt nå. Vi skulle ha vår første seier, men så glipper det igjen. Vi må bare jobbe på videre, seieren kommer snart, sier Preben Mankowitz til Eurosport.

Veteranen tilbake

Det er jo et pussig faktum at Kongsvinger aldri hadde scoret mot Grorud i obligatorisk kamp, men så har de heller ikke møttes så ofte.

Vi tror Grorud var mer opptatt av at de sto uten seier i ligaen før denne kampen. Her skulle de gjøre noe med det …

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Hos Kongsvinger var veteranen Adem Güven med fra start for første gang i år, og det ga selvsagt en viss optimisme for hjemmelaget. Og det var nettopp Güven og Kongsvinger som kom best i gang på Gemmselund da de viste aggressivitet fra start.

Men Grorud-keeper Simen Lillevik tok de skuddene som kom.

En smart skytter

Det gjorde ikke August Strömberg på motsatt side da Preben Mankowitz dro til etter åtte minutter. Grorud-kapteinen har den smarte spisskompetansen at han evner å skyte noen tideler før motstandere forventer det. Overraskelsesmomentet blir totalt. Kongsvingers svenske keeper fikk ikke opp armene før ballen lå i nettet.

Vi må nevne oppspillet. For det var Bjørn Martin Kristensens finurlige finte som startet angrepet. Kristensens eget skuddforsøk ble blokkert og det var returen etter den som Mankowitz fanget opp.

Kongsvinger satset på eget ballinnehav, men den neste store sjansen var også Groruds. Bjørn Martin Kristensen rappet til fra skrå vinkel etter 12 minutter, men han skrudde ballen i stolpen og ut. Her kunne det stått 0–2.

Det gjorde det ikke og Groruds problem i år har vært å avgjøre kamper de leder.

Annullert scoring og ny ledelse

Så utligningen kom. Grorud kunne klarert ut, men gjorde det ikke og Kongsvinger overtok ballen på 20 meter. Adem Gaven viste klokskap med sin pasning der Martin Vinjar avsluttet med et skudd ned i hjørnet.

Grorud viste kontringsstyrke og fem minutter før pause lå ballen i nettet igjen. Men Nikolai Hhristov var i offside, konkluderte dommerteamet med etter et raskt møte på sidelinja. Også her var Kristensen involvert og leverte den nesten korrekte målgivende pasningen.

Mer Kristensen! For to minutter senere kom kampens pussigste situasjon. Kristensen ble spilt fri i bakrom, men det var 40 meter til mål og Kristensen bestemte seg for å prøve på en lobb over keeper. Men han traff helt feil og skuddet ble i stedet en pasning inn til en overrasket og fornøyd målvakt.

Der slapp Kongsvinger med skrekken.

Det gjorde de ikke i omgangens siste minutt. Fabian Østigård Ness fosset fram på venstrekanten, og leverte til Kristensen som fikk ballen tilbake fra en KIL-forsvarer og banket pallen ned i hjørnet fra 20 meters hold.

Begge lag kunne vunnet

Grorud ledet for andre gang i kampen!

Rett etter pause ropte publikum på straffespark da Güven gikk i bakken, men dommer var ikke enig.

Og bildet var det samme. Kongsvinger hadde mye ball, men Grorud virket farligere på sine kontringer.

Bjørn Martin Kristensen viste hvor viktig han kan være for dette Grorud-laget, men en trøblete sesongstart har ødelagt mye både for han og Grorud. Nå kan han snart spille en hel kamp. Men ikke helt. Og for få dager siden hentet Grorud Mikal Berg Kvinge på lån fra Brann, og han fikk sin debut for klubben 20 minutter før slutt. Han er så fersk i laget at han ikke hadde drakt med sitt eget navn på.

Grorud ledet, men skulle det holde helt inn? Det har det som kjent ikke gjort før i år.

Mye skjedde rundt Güven

Adem Güven fikk gult kort for å prøve å filme seg til et straffespark (strengt av dommer), men ti minutter før slutt kom han i fin posisjon, men da var Mats Lillevik parat med en beinparade. Grorud hadde potensielle matchvinnere i begge ender av banen denne kvelden.

Men fire minutter før slutt glapp det. Ballen ble løftet inn i feltet og der fikk Martin Hoel Andersen litt for fredelige omgivelser da han headet inn utligningen.

To minutter senere kunne hjemmelaget tatt alle poengene, men Grorud slapp med skrekken. Og på overtid var det Sindre Osestad som fikk en eventyrlig mulighet, men volleyskuddet ble reddet av keeper. Tilleggstiden ble faktisk en sjansebonanza begge veier. Men moroa stanset på 2-2. Og dermed holder Kongsvinger seg fortsatt to poeng foran Grorud på tabellen (8 mot 6).

Moro? Det så ikke slik ut blant spillerne. Begge lag så misfornøyde ut etter bare ett poeng.

Groruds neste oppgave er cupkamp borte mot Ull/Kisa torsdag. Så kommer Brann til Grorud mandag om en uke.

---

1. divisjon menn, 10. serierunde mandag:

Kongsvinger – Grorud 2–2 (1–2)

Gjemselund stadion: 1355 tilskuere.

Mål: 0–1 Preben Mankowitz (8), 1–1 Martin Vinjar (34), 1–2 Bjørn Martin Kristensen (45), 2-2 Martin Hoel Andersen (86).

Dommer: Mathias Støfringshaug, Verdal IL.

Grorud: Simen Lillevik – Fredrik Pedersen, Glenn Harviken, Henrik Bredeli, Fabian Østigård Ness – Hassan Yusuf – Sindre Osestad, Saadiq Elmi, Preben Mankowitz – Nikolai Hristov (Shola Akinyemi fra 76), Bjørn Martin Kristensen (Mikal Berg Kvinge fra 70).

1. divisjon menn mandag, 10. runde:

Kongsvinger – Grorud 2-2, Sandnes Ulf – KFUM Oslo 2-2, Skeid – Sogndal 2-3, Åsane – Ranheim 1-2.

Spilt søndag: Start – Stabæk 0-0 , Stjørdals-Blink – Brann 1-2 .