Trikkeligaen

Møter de beste nasjonene i EM: – Hvorfor skal de være bedre enn oss?

Osame Sahraoui og Norges U21-landslag skal spille EM neste år for første gang på ti år.

EKEBERG (Dagsavisen): Norge slo Aserbajdsjan 2-1 tirsdag kveld, og sikret med det en gjev plass i neste års U21-Europamesterskap. Blant de kvalifiserte landene til EM er Frankrike, Italia, Spania og England.

Vålerengas Tobias Christensen startet kampen for Norge, mens Osame Sahraoui ble byttet inn i andre omgang i den avgjørende seieren. Dermed er Norges U21-landslag kvalifisert til EM for første gang siden 2013.

– Det var en god følelse, selv om jeg ikke fikk spille så mye som jeg ville på tirsdag. Men i innhoppet jeg fikk følte jeg at bidro godt. Så var det veldig deilig å kvalifisere til EM, som jo er noe Norge ikke har gjort på veldig lenge, sier Osame Sahraoui til Dagsavisen etter onsdagens treningsøkt på Ekeberg.

Sist gang Norge var med i EM var nåværende Vålerenga-spiller Vegar Eggen Hedenstad med på laget, sammen med blant andre Omar Elabdellaoui, Marcus Pedersen og Stefan Strandberg.

Les alt om Vålerenga her!

Tøff motstand

Sahraoui spilte fire av sju kamper i kvalifiseringen fra start, og er en av få i troppen uten aldersbestemte landskamper fra før av. Det har han brukt som motivasjon.

– Det betyr mye å få levert varene på U21, og de som ikke hadde troa på meg på de yngre landslagene skal få se enda mer. Jeg er ikke ferdig med å motbevise dem, og som jeg har sagt tidligere, har jeg bare brukt det som motivasjon. Det skal jeg fortsette med, forteller han bestemt.

Norges Osame Sahraoui t.v. i duell med Shakir Seyidov i EM-kvalifiseringskampen i fotball  U-21 menn mellom Norge og Aserbajdsjan på Marienlyst stadion i Drammen.

Under neste års EM skal VIF-juvelen og resten av U21-landslaget teste seg mot de beste fotballnasjonene i verden.

– Det er tøff motstand, selvfølgelig. Vi har sett lagene som er kvalifisert, men hvis vi stoler på oss selv og tør å være modige så kan det bli veldig bra. Vi skal gi alt, konstaterer han.

– Alle lagene kan gjøre feil og ha dårlige dager. Så hvorfor skal de være bedre enn oss?

Haaland med?

Alle spillere som er født i 2000 eller senere kan spille U21-EM neste år, og det betyr teoretisk sett at Erling Braut Haaland kan bidra for Norge. Likevel mener trener Leif Gunnar Smerud at det er liten sjanse for at den Manchester City-klare spissen blir å se på banen for Norge i Romania og Georgia neste år.

– Hvis Haaland vil være med, så får han gjerne spille. Men det tror jeg er lite sannsynlig. Da skal blant annet Pep (Guardiola) og Ståle (Solbakken) synes det er lurt, sa Smerud til NTB etter tirsdagens bragd.

Men Sahraoui tar gjerne imot Haaland dersom det blir aktuelt.

– Det hadde vært morsomt. Jeg har aldri spilt med eller mot ham før, men hvis han blir med blir det jo bare bra, gliser han.

Revansjelysten

Etter en liten ferie etter 0-4-tapet mot Rosenborg, har Vålerenga trent for fullt igjen siden forrige uke. De første ti kampene har ført til kun ti poeng og en vond resultatrekke før ferien i slutten av mai.

Dermed har VIF mye å jobbe med fram mot Aalesund-kampen førstkommende søndag.

– Jeg gleder meg veldig til å spille Eliteserien igjen. Vi kommer sterkere tilbake her i Vålerenga, og det må vi vise allerede på søndag.

– Vi har veldig mye å revansjere, for det har ikke gått så bra i det siste. Så vi må stå sammen, og tørre å spille. Det skal gå fint, dette her, tilføyer han.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!


Mer fra Dagsavisen