Knallperler i Ullerns festlige halvtime

(Ullern - Kvik Halden 5-3). Når man scorer fire ganger i løpet et kvarter og leder 4-0 etter en halvtime treffer man gjerne på det meste. Det opplevde Ullern i deres innholdsrike 2. divisjonskamp lørdag.

Det har blitt mange endringer i årets Ullern-lag på grunn av sykdom og skader og i denne kampen kunne de presentere enda en nykommer: Den tidligere KFUM-spilleren Yannis Moula, som kommer fra divisjonskollega Øygarden som er slått konkurs. Da ble spillerne fristilt og Youla er inne på en korttidskontrakt.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Rett inn på laget

I Ullern trenger de alt de kan få for tida og Youla gikk rett inn i startelleveren etter en ukes trening med laget.

Vi skal ikke påstå at han ble avgjørende for målfesten vi fikk se, men han var en viktig bidragsyter og fikk sin første scoring for laget rett etter pause.

Men før det var det bare å lene seg tilbake og nyte det som skjedde på Ullernbanen.

Frispark fra 25 meter

Det startet med Christoffer Skårns frispark fra om lag 25 meter etter et snaut kvarter. Han valgte å skyte rett fram og ballen fikk en fin bue via tverrligger og inn i mål bak en perpleks Halden-keeper Orhan Simsek. Han har tidligere stått i både KFUM Oslo og Lyn.

Fem minutter senere var det Dreni Ademaj som fikk bekreftet at det lønner seg å sende ballen mot mål. Vi vet ikke om det var skudd eller innlegg, men hans buede skudd fra høyrekanten gikk i hvert fall over alt og alle og inn i borte vinkel bak keeperen.

Det gikk nye seks minutter og Christoffer Skårn kom seg fri på høyrekanten og la et innlegg som Jens Aslaksrud møtte med hodet og styrte elegant ned i hjørnet.

Og sesongens mest effektive kvarter ble fullført med Skårns andre scoring for dagen da han kom fri i feltet og med venstre bein curlet ballen ned i bortre hjørne.

Reduseringer, men ingen stor fare

Om Ullern-trener Didrik Bjella har etterlyst større effektivitet før, fikk han det nå. Det hører med at Ullern også hadde en corner som gikk i tverrligger før denne hendelsesrike omgangen var over.

Og Kvik Halden fikk også inn sin redusering på en heading etter corner sju minutter før pause. Da hadde de gjort det litt sjeldne grepet å bytte ut tre mann etter at dette marerittet av en halvtime var over.

Men kampen ble jo oppfattet som kjørt.

Yannis Moula fikk sin scoring rett etter hvilen, og da slappet Ullern kanskje litt av på gassen. For Kvik reduserte to ganger i løpet av ti minutter og vi hadde jo erfart at mange scoringer kunne komme fort i denne kampen.

Men i stedet burde jo Ullern økt ledelsen da laget fikk straffespark, men skuddet fra Ismar Dizdar ble denne gangen reddet av Kvik-keeperen.

Dermed er Ullern på trygg grunn igjen (9. plass), men får en viktig bortekamp mot Notodden kommende lørdag. Notodden er nå sist på tabellen etter at Øygardens kamper er nullstilt.

---

2. divisjon menn, avdeling 1 lørdag, 10. runde:

Ullern – Kvik Halden 5–3 (4–1)

Ullern kunstgress: Ca. 100 tilskuere.

Mål: 1–0 Christoffer Skårn (14), 2–0 Dreni Ademaj (19), 3–0 Jens Aslaksrud (25), 4–0 Christoffer Skårn (29), 4–1 Alexander Zoulakis (38), 5–1 Yannis Moula (47), 5–2 Erikas Adukonis (40), 5–3 Fabian Ness (69).

Dommer: Håvard Bjerkelund, Birkebeineren IF.

Gule kort: Dreni Ademaj, Ullern, Albert Makiadi, Orhan Simsek, Kvik Halden.

Ullern: Jesper Nesbakk Wold – Abdel Hedi Ali, Magnus Fosen, Espen Lindøe, Ismar Dizdar – Harold Biata Mufoncol, Christoffer Skårn (Christian Hanche-Olsen fra 46), Håkon Mellomsæter Øverby – Dreni Ademaj (Fredrik Stokke fra 82), Jens Aslaksrud, Yannis Moula.