Trikkeligaen

Her jubler Kjelsås-spillerne etter to strake seiere for første gang på 1023 dager

Samtidig som Kjelsås sikret årets første borteseier, kunne Kjelsås-spillerne juble for å ha vunnet to kamper på rad for første gang siden august 2019. Etter to pandemiår og en forferdelig bortestatistikk de siste årene, var det mye som skulle ut i garderoben etter kamp.

SANDVIKA STADION (Dagsavisen): Hvis vi spoler tilbake til august 2019, ante verden fred og ingen fare for den kommende koronapandemien som skulle gå som en farsott gjennom hele verden de to neste årene. Lite ante Kjelsås-spillerne også at seirene mot Florø (1-2) 10. august og Senja (4-0) 18. august var siste gang på nesten tre år at laget skulle vinne to kamper på rad. Det klarte de med 3-1-seieren over Bærum mandag.

– Det smaker godt å vinne fotballkamper, og i dag var det utrolig deilig å vinne, sier kaptein Lars Brotangen som selv tipset Dagsavisen om den lange perioden uten å ta to tre-poengere på rad.

Det måtte selvsagt også feires i garderoben etter kamp:

Kampen på sitt aller stolteste

Trener Eivind Kampen var etter kampen ikke overrasket over at Brotangen dro den statistikken opp av hatten, men litt mer overrasket over at det faktisk har gått så lang tid.

– Lars har helt sikkert rett i det han sier, men det var overraskende lenge siden. Det er generelt sånn at det er vanskeligere å spille på bortebane, og vi har en gruppe spillere med lite erfaring, som må lære seg hvordan man vinner bortekamper. Sånn sett var både seieren, men ikke minst prestasjonen i dag mot Bærum, utrolig viktig for gruppa vår som helhet, forteller Kampen til Dagsavisen.

Kampen var «veldig, veldig, veldig, veldig» stolt over det hans Kjelsås-spillere leverte på årets varmeste dag, da en gnistrende forestilling i nærmere 30 graders varme ute ved Kadettangen sikret 3-1-seier over Bærum.

– I dag er jeg på mitt aller stolteste. Vi har mye skader, og selv om vi ikke skal snakke for mye om det, kommer det inn en rekke med nye spillere med lite erfaring i banken og spiller på nye posisjoner. Det løser de utrolig disiplinert og voksent, og det gjør meg utrolig stolt, sier Kampen.

Ole Erik Midtskogen måtte gå av mot slutten av den første omgangen, etter en stempling på vrista.

– Enklere for alle hvis vi bare slår opp og header i mål

Kjelsås tok tak i kampen allerede fra start, og presset Bærum bakover med en miks av lange baller opp på Ole Erik Midtskogen, og godt kombinasjonsspill og vendinger ut på kantene før innlegg. Det ga også uttelling før kvarteret var spilt, da Ole Erik Midtskogen stanget inn ledermålet med en headingen fra utenfor 16-meteren som lignet veldig på det målet Steffen Iversen scoret for Norge mot Spania i EM 2000.

– Jeg tror Stig Mathisen skal få eie sin bit av det første målet der, da det var litt Spania i EM-vibber over den ja. Det er rett og slett klasse å oppdage den muligheten etter ballen har blitt slått, sier Kampen.

Ole Erik Midtskogen kanaliserte sin indre Steffen Iversen da han satte inn kampens første mål.

Det andre målet kom mot slutten av første omgangen, og var så ulikt det første som du får det. Det kom etter fint kombinasjonspill ute på kanten, der ballen til slutt gikk ut til Victor Halvorsen som ballen 45 grader ut i feltet. Der hoppet Martin Rusten over ballen, før Kristoffer Lassen Harrison kunne bredside inn drømmeangrepet.

– Det andre målet viser at vi har et register til å spille på, og det å utnytte de rommene som er tilgjengelig til enhver tid er noe vi har jobbet mye med, så det er hyggelig at det kommer sånne også, sier Kampen som likevel var mest fornøyd med Midtskogens «Drillo/Mathisen»-mål.

– Det går jo mye raskere å bare slå den opp og heade ballen i mål. Det er det beste hvis vi hadde fått til det hver gang. Det er også mye mindre fysisk krevende for spillerne, og enklere for alle hvis vi bare scorer på den måten hele tiden, sier Kampen og tar frem sitt bredeste glis og ler.

Her har Victor Halvorsen nettopp slått ballen 45 grader inn i feltet, der Martin Rusten hopper over før ballen går til Kristoffer Lassen Harrison helt bakerst i bildet som bredsider inn 2-0.

Spillerne feiret med dukkert

Midtskogen måtte ut fem-seks minutter før pause, da han fikk en ny stempling på vrista.

– Midtskogen har fått en stempling på foten fra før, som gjorde at det var usikkert om han skulle starte dagens kamp. Så er det klart at han med sin smerteterskel fra Innlandet, kriger seg gjennom 40 minutter og scorer ett mål for oss først, og det var verdt mye for oss det i dag, forteller Kampen.

Ikke bare er det 1023 dager siden forrige gang Kjelsås vant to på rad, men det er også åtte måneder siden forrige borteseier. I 2021 vant laget bare to ganger på bortebane, og i 2020 bare én gang, så Kampen og hans menn er ikke for godt vant med å plukke trepoengere andre steder enn på Grefsen stadion.

– Det går for lang tid mellom hver borteseier, men samtidig må vi også se på prestasjonene. Borte mot Levanger leverte vi en ok prestasjon, og bra nok til å få med oss poeng, men i dag var prestasjonene på et helt annet nivå. Jeg tror gutta har lært mye både av seieren i dag og et par bortekamper vi har spilt tidligere, som kan gjøre det enklere for oss å angripe kampene fremover, sier Kjelsås-treneren før han sendte de som hadde lyst ut på Kadettangen for å ta seg en dukkert.

Kjelsås-spillerne jubler med fansen bak Bærums mål etter 4-0-scoringen på tampen av kampen.


Mer fra Dagsavisen