Drømmeangrep sikret Kjelsås årets første borteseier på Kadettangen

(Bærum – Kjelsås 1-3) På en varm sommerdag nede ved Kadettangen leverte Kjelsås en første omgang det luktet svidd av. Lagets to mål før hvilen holdt til å sikre årets første borteseier, som også fikk løftet Kjelsås ut av bunnstriden

SANDVIKA STADION (Dagsavisen): I et fantastisk pinsevær, der det var en tre-fire ganger så mange utenfor stadion på Kadettangen som det var inne på Sandvika stadion, var det et Kjelsås-lag på jakt etter årets første borteseier. I varmen var det en ganske hektisk start, med høy intensitet. Bærum kom seg rundt på sidene og fikk lagt inn to ganger, der vertenes Lasse Bransdal kom til den beste headingen, men som gikk rett på William da Rocha. Kjelsås hadde også et par tilløp på sidene, uten at det ble spesielt farlig de første ti minuttene.

Kjelsås prøvde seg på et par oppspill til Midtskogen, som skulle heade ned til kantspillerne, og da vi nærmet oss kvarteret ga det full uttelling En lang poler ble slått fra et godt stykke inne på Kjelsås banehalvdel, opp mot Midtskogen, som planla å heade den ned til Winson Paintsil på løp i bakrom. Men en Bærum-keeper på bærtur gjorde at Midtskogen i stedet gikk i duellen, knuste stopper Lars Ivar Slemdal og stanget ballen mot mål. På samme måte som Steffen Iversen headet ballen over en utrusende keeper i EM-kampen mot Spania, kunne Bærum-keeper Sondre Midtgarden bare se ballen sprette i mål.

Ole Erik Midtskogen kanaliserte sin indre Steffen Iversen da han satte inn kampens første mål.

Bærum ropte på straffe noen minutter senere, men måtte nøye seg med corner. Den klarerte Kjelsås greit, som de den første halve omgangen også gjorde med forsøkene på innlegg som kom fra begge sider fra Bærum-spillerne. Etter en fortjent vannpause, var det Kjelsås som kom best i gang da spillet ble startet opp igjen. Midtskogen bulldoset seg fram til et skudd, som snek seg stolpe inn, men ble avblåst for offside på Jacob Hanstad et par minutter før halvtimen.

Harrison avsluttet drømmeangrep

Et par minutter etter halvtimen passert var rollene snudd på i Kjelsås-angrepet, da Midtskogen jaget nok et oppspill. Æljen fikk lagt ballen tilbake, før den ble svingt inn i feltet. Der var det Paintsil som kom seg til heading, og selv om headingen var god nok den, spørs det ikke om det hadde vært bedre om Midtskogen var inne i feltet og Paintsil la inn. Headingen seilte nemlig rett i klypene på Bærum-keeperen.

Midtskogen skulle komme seg til en sjanse like etter, da Eivind Willumsen la inn fra venstrekanten og Midtskogen snek seg inn på første stolpe og avsluttet. Bærum-keeperen var godt nede og avverget, men ga en retur som ble slått ut til corner. Den ble første headet ut før ballen igjen ble slått ut på kanten til Jacob Blixt Flaten. Han satte opp Victor Halvorsen som kom seg inn i Bærums 16-meter, slo 45 grader ut, der Martin Rusten hoppet over ballen og lot den til Kristoffer Lassen Harrison som bredsidet inn et fantastisk godt angrep fra Kjelsås.

Kristoffer Lassen Harrison jubler etter å ha satt inn 2-0-scoringen.

I duellen like før målet ble Midtskogen stemplet ytterst på foten, som gjorde at han gikk av banen et par minutter før pause. En pause som var kjærkommen for de fleste på Sandvika stadion, på en av årets varmeste dager så langt. Kjelsås-trener Eivind Kampen var nok veldig fornøyd med det han så av laget sitt de første 45 minuttene, som radet opp mange gode angrep, scoret et fantastisk 2-0-mål og hadde ganske god kontroll bakover.

Ole Erik Midtskogen måtte gå av mot slutten av den første omgangen, etter en stempling på vrista.

Langt jevnere etter hvilen

Bærum tok litt mer tak i det med en gang etter hvilen, og kom seg til en veldig farlig skuddmulighet bare minuttet ut i omgangen. Thomas Nygaard avsluttet et godt angrep med skudd fra 20-22 meters hold, men via en fot suste skuddet like utenfor. Fem-seks minutter etter pausen kom Bærum på en ny visitt, og bare en oppofrende William da Rocha gjorde at det ble corner og ikke redusering.

Etter at Bærum tok initiativet fra start etter hvilen, kom Kjelsås gradvis mer inn i omgangen slik at det jevnet seg ut etter timen spilt. Yaw Paintsil var som vanlig aktiv på topp, men uten Midtskogen på topp var det vanskeligere for Eivind Kampens menn å flytte ballen høyere opp i banen. Det gjorde at Bærum fikk presset Kjelsås bakover i større deler av kampen, som gjorde at kampbildet endret seg litt etter hvilen.

Bærum fikk en farlig mulighet på frispark en 25 minutters tid før slutt, men William da Rocha var fint nede for å stoppe skuddet fra Nygaard. Fem minutter senere fikk Sebastian Ottesen all tid i verden, da Kjelsås kontret og Bærum-forsvaret rørte det til. Alene med keeper satte innbytteren ballen kjølig ned i hjørnet, og punkterte med det kampen for godt.

KJelsås-spillerne jubler etter Sebastian Ottesens 3-0-scoring 20 minutter før slutt.

Kjelsås kontrollerte inn årets første borteseier

Bærum hadde sine sjanser til å score de også, men en god William da Rocha og litt for dårlige avslutninger gjorde at det ikke ble noen nettkjenninger for de gulkledde vertene de første 80 minuttene. Da Rocha var på pletten da Bærums Lasse Brandsdal fikk en stor mulighet seks minutter før slutt, da han fikk kastet seg ned i hjørnet der Bærum-spilleren prøvde å styre ballen tilbake i etter et innlegg fra kanten.

Henning Vassdal fikk testet Bærum-keeperen to minutter før slutt, men innbytterens gode heading nede i hjørnet ble plukket av Sondre Midtgarden. Bærum prøvde, og hadde mange innlegg og tilløp til sjanser, men Kjelsås forsvarte seg godt og hadde egentlig god kontroll på oppgjøret.

Et par minutter på overtid fikk Bærum sin redusering, etter et innlegg og en feilvurdering av Da Rocha. Med seieren går Kjelsås opp på 14 poeng etter ni serierunder. Neste kamp for Eivind Kampens menn er hjemme mot Træff søndag 12. juni.

Kristoffer Lassen Harrison jubler for sitt første mål i Kjelsås-drakta, som ga gjestene fra Grefsen en 2-0-ledelse.

---

PostNord-ligaen avd 2, runde ni

Bærum – Kjelsås 1-3 (0-2)

Sandvika Stadion, 263 tilskuere

Mål: 0-1 Ole Erik Midtskogen (13.), 0-2 Kristoffer Lassen Harrison (38.), 0-3 Sebastian Ottesen (70.), 1-3 William da Rocha (90.)

Gule kort: Mohammed Jatta, Kristoffer Haugen, Nicolay Grimstad, Lars Ivar Slemdal, Bærum. Jakob Emblem-Olsen, Kjelsås.

Dommer: Herman Holthe (Bækkelagets SK)

Kjelsås (4-3-3): William da Rocha – Kristoffer Lassen Harrison, Lars Brotangen, Martin Helmer Rusten, Eivind Willumsen – Jacob Blixt Flaten (Jakob Emblem-Olsen fra 79.), Victor Halvorsen, Ahmad Abbas (Henning Vassdal fra 79.) – Jacob Hanstad (Sebastian Ottesen fra 58.), Ole Erik Midtskogen (Filip Gripsgård fra 38.), Yaw Paintsil.