Trikkeligaen

Flere barn på Oslo-derbyene

Det går en egen trikk bare med fotballunger fra Nordre Åsen til Ekeberg mandag. Publikum skal forynges.

KFUM Oslo, Skeid og Grorud går sammen om å øke engasjementet rundt de lokale oppgjørene i OBOS-ligaen og mandag er det duket for årets andre oppgjør: KFUM Oslo mot Skeid på Ekeberg.

Samtidig har OBOS satt opp en premie for den interne Oslo-tabellen i den nest øverste ligaen i Norge. Den topper “Kåffa” klart med sine 14 poeng, mens Grorud har 5 og Skeid 3. Torsdag tok KFUM en sterk borteseier 2–1 over Fredrikstad, mens Skeid og Grorud rotet bort poeng i sluttminuttene da begge gikk på tap for henholdsvis Sandnes Ulf hjemme (0–1) og Åsane borte (2-3).

Fyller en trikk

Men publikumsinteressen rundt Oslolagene er økende, og det er også et yngre publikum på vei inn. Det ønsker klubbene å forsterke.

Nå har de satt i gang et nytt tiltak sammen med hovedsponsoren som skal trikke eller busse fotballbarn til kampene.

Daglig leder i Skeid, Daniel Holmeide Strand, opplyser til Dagsavisen at snaut 200 barn nå er påmeldt til mandagens trikketur til Ekeberg. Skeids hjemmebane er som kjent nær nabo til trikkestallen.

– Det er økende interesse for kampene og det gleder oss å se yngre generasjoner på kamp, sier mediesjef og altmuligmann i Grorud, Frode Englund.

KFUM leder også i publikum

KFUM-maskottene og spillerne gleder seg til lokaloppgjør mot Skeid mandag.

På Ekeberg sitter daglig leder Thor-Erik Stenberg og tilrettelegger best mulig på KFUMs provisoriske hjemmebane KFUM Arena i påvente av at den nye stadion skal bygges på den andre siden av veien.

På kampen Skeid – Sandnes Ulf torsdag var det flere barn enn vanlig. De sto sammen med supportergruppen Skeid-oksene som har en betydelig høyere snittalder.

Foreløpig topper KFUM Oslo den interne publikumsstatistikken med et snitt på 1226 tilskuere på sine fire første kamper. Skeid har et snitt på 1066 på sine fem første hjemmekamper, men fellesnevneren for begge lag er at de har hatt publikumsmagneten Brann på besøk. Da kom det 2385 på Ekeberg og 1501 på Nordre Åsen.

Grorud har bare spilt tre hjemmekamper til nå, og har et snitt på 798 før de møter Stjørdals/Blink på Grorud mandag. Også de trakk over tusen tilskuere (1208) i kampen mot Start.

Mandagens KFUM Oslo – Skeid er årets andre lokalderby. Det første var serieåpningen mellom KFUM og Grorud (2–2) som trakk 874 tilskuere.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

Dette er publikumssnittet så langt for Oslolagene:

1. KFUM Oslo 1226 (fire kamper)

2. Skeid 1066 (fem kamper)

3. Grorud 798 (tre kamper)






Mer fra Dagsavisen