Sørås feiret ny kontrakt med å snu til seier for Kåffa mot FFK: – Timingen var bra

(Fredrikstad – KFUM Oslo 1-2) Kåffa vant sin tredje seier på rad (inkludert 3-0 i cupen), og det etter imponerende spill. Mandag er det duket for mer moro når Skeid kommer til byderby på Ekeberg. Tore André Sørås feiret ny kontrakt med to scoringer.

Oppdatert med sitater 20.45

FREDRIKSTAD STADION (Dagsavisen): – Dette er en av de beste bortekampene under min tid som trener i KFUM. Gutta spiller som voksne fotballspillere mot slutten, jeg er stolt, sier trener Jørgen Isnes til Dagsavisen etter kampslutt.

Tomålsscorer Sørås sa dette til Dagsavisen:

– Jeg er tilbake for fullt etter et lite skademareritt. Jeg var ute i ett år fra januar 2020, med skader både i korsbåndet og i menisken. Det har vært en lang vei tilbake. I tillegg slet jeg med sykdom i oppkjøringen mot denne sesongen. Derfor var det selvsagt helt herlig å score begge i dag.

– Har du scoret to i serien for Kåffa noen gang tidligere?

– Nei, dette var første gang. Timingen var bra, smiler Sørås.

– Dere er oppe på seiersbølgen igjen nå, og mandag kommer Skeid til Ekeberg. Hva venter dere?

– Vi er inne i en god rytme. Og vi har god statistikk mot Skeid, som tapte i dag. Det blir moro med byderby, avslutter tomålsscoreren.

FFK åpnet best

Fredrikstad var best i ti minutter. Deretter tok Kåffa mer og mer over, og vant til slutt meget fortjent på det som regnes som en av divisjonens vanskeligste arenaer å komme til.

Hjemmelaget tok kommandoen fra avspark, og Kåffa fikk den verst tenkelige starten på kampen, da Fredrikstad tok ledelsen etter to minutters spill. Gjestenes forsvar var vidåpent, og da ballen ble slått inn i straffefeltet, sto spissen Ludvig Begby helt alene. Han kunne ikke bomme på det tomme buret der han mottok ballen to, tre meter fra mållinja.

Fredrikstad fortsatte dominansen og presset KFUM svært høyt i banen. Oslo-laget var rystet. Først etter åtte minutter jevnet det seg noe ut i banespillet, men fortsatt var vertene klart giftigst i det de foretok seg framover på banen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Gaye tilbake for Kåffa

Etter nøyaktig 10 minutters spill kom KFUMs første skudd på mål. Jørgen Hammer klarte å presse skuddet lavt da kula kom i god fart mot ham, skuddet fra 25-30 meter gikk hardt mot midten av FFKs mål, og der var keeper Håvard Grøntvedt Jenssen sikkert nede og holdt ballen.

Kåffa hadde kommet over den blytunge starten, og spilte på seg stadig mer selvtillit ettersom de hadde mer å by på offensivt.

Dadi Dodou Gaye var tilbake på høyrekanten etter et par kamper på sidelinja med skade. Det er bra for Kåffa, for han er alltid en trussel med sin løpsstyrke og offensive kraft.

KFUM fikk til godt pasningsspill rundt vertenes 16-meter, men skuddet fra Petter «Nosa» Dahl gikk en etasje for høyt, og over målet.

Flere Kåffa-sjanser

Så kom KFUMs klart største mulighet etter 21 minutters spill. Et hjørnespark ble slått inn i feltet, der sto Aaron Kiil Olsen nokså umarkert. Ballen datt ned i føttene hans, Kiil Olsen ble nok lettere forfjamset, for han klarte ikke å stokke verken tankene eller beina, og forsvareren fomlet ballen løst i stolpen og ut. Fra to meters hold..!

Fredrikstad kontret umiddelbart, Aaron beinfløy alt han kunne hjemover, og ble reddet av Dodou, som lå som sikring bak, og feide ballen unna.

Forrige kamps store helt, matchvinneren mot Kongsvinger, Filip Møller Delaveris, dro seg innover i banen idet 29 minutter var spilt, og fyrte av et skudd, som hjemmelagets burvokter igjen hadde god kontroll på. Kåffa hadde nå tatt over banespillet, og flyttet stadig flere spillere framover i banen.

1-0 til pause

Etter 32 minutter fikk først Fredrik Kristensen Dahl hodet på ballen etter innlegg, returen var han nær ved å sende i nettmaskene, men keeper var igjen med på notene og blokkerte. Bare sekunder senere ble ballen atter slått inn i feltet, og da var det Simen Hestnes sin tur til å forsøke å få kula inn, men heller ikke han lyktes.

Kåffa var til å kjenne igjen i banespillet. Før kampen var begge lags trenere skjønt enige om at lagene er jevngode, noe også tabellsituasjonen tilsier, og i omgangens siste kvarter bølget spillet fram og tilbake, med halvsjanser til begge lag som resultat.

Det aller siste som skjedde før hvilen, var at FFKs Nicolay Tveten Solberg sendte en suser i stolpen. Pang, sa det, og det entusiastiske hjemmepublikummet sukket høyt.

3391 tilskuere var langt under det Fredrikstad FK hadde ventet til denne kampen. Dagen startet med øspøs regnvær, men i god tid før kampstart klokka 18 hadde skylaget slått sprekker, og sola tatt over hovedrollen.

– Døm er vel å pussær båt, var svaret vi fikk fra en av gamlekara på stadion da spørsmålet ble stilt i pausen.

Alt i alt var KFUM det beste laget i denne omgangen rent spillemessig, men hjemmelaget presterte det aller viktigste i fotball; de sendte en ball i nota.

Dobbel fra Sørås?

Tre minutter inn i 2. omgang har KFUMs Petter Nosakhare «Nosa» Dahl ballen i beina inne i straffefeltet. Han legger kula noen centimeter foran seg, sikter for å skyte, men går pang i bakken idet en FFK-forsvarer går inn i duellen. Dommer Magnus Nicolai Koløy har orkesterplass til hendelsen, stående uten spillere i veien to meter fra hendelsen, men peker på hjørneflagget.

Den påfølgende corneren blir resultatløs, men nå starter Kåffa et press tilsvarende det hjemmelaget hadde innledningsvis i første omgang. De biter seg fast rundt FFKs 16-meter, og da Tore Andrè Sørås feier inn utlikningen etter 53 minutters spill, var det meget fortjent.

Kåffa hadde nå maksimal selvtillit, og da slår de seg løs med feiende flott angrepsspill. Presset mot FFKs mål vedvarte.

Etter 67 minutter ser fotballkloke og teknisk gode Tore Andrè Sørås at hjemmelagets keeper er på bærtur ute i feltet. Fra mellom 25 og 30 meter sender Sørås kula elegant i bue og inn i mål. Høyst fortjent ledelse for KFUM, og for Sørås som tidligere i uka skrev ny kontrakt med klubben.

Gutta fra Ekeberg bare fortsatte. Hjemmelaget var preget av den vedvarende Kåffa-dominansen, men etter 72 minutters spill kom de på en giftig kontring. Ballen ble slått inn i feltet, og på femmeteren dukket Håvard Huser Åsheim opp. Innbytteren fikk stortåa på ballen, som endret retning og gikk mot nettmaskene. KFUM-keeper Jonas Brauti hadde derimot posisjonert seg korrekt og avverget utlikningen med en benparade.

Intense sluttminutter

De siste ti minuttene var intense. Representanter fra Fredrikstad-pressen sa de ikke har sett hjemmelaget så svake denne sesongen. Det vet de bedre enn oss. Men vi kjenner KFUM nokså godt etterhvert, og så samtidig at de nok en gang mestret å holde på ballen, og gjøre fornuftige valg, med ballfordeler Robin Rasch i dirigentrollen.

Etter 84 minutter sender innbytter Remi-Andrè Svindland en suser av et langskudd mot goalen, hjemmelagets keeper, som hadde gjort alt riktig unntatt ved baklengs nummer to, lå i lufta og fikk ballen ut til corner.

Helt mot slutten hadde ikke hjemmelaget noe å komme med, og Kåffa kontrollerte hendelsen og dro elegant inn seieren etter å ha vært overbevisende i 80 minutter. Nå er det bare å glede seg til mandagens byderby mot Skeid på Ekeberg!

Drar til finalen i Paris

Trener Isnes fikk et spørsmål fra lokalpressen i Fredrikstad som han ikke setter så stor pris på. Nemlig om han er klar til å overta som trener for et Vålerenga som sliter.

– Det er ikke noe jeg tenker på i det hele tatt, var hans kommentar da Dagsavisen konfronterte han med spekulasjonene.

Fredag ettermiddag setter Isnes seg på flyet sammen med assistenttrener Johannes Moesgaard. De to Liverpool-supporterne har fikset seg billetter til lørdagens mesterliga-finale i Paris mellom Real Madrid og Liverpool.

Og selv om Liverpool skulle vinne, lover Isnes at både han og assistenttrener Moesgaard er tilbake på Ekeberg når et hardt presset Skeid kommer til derbymatch på mandag.

– Jeg lover å feire med måte. Det blir en utrolig spennende finale. Og like spennende byderby mot Skeid på mandag, avslutter en smilende, glad og stolt Kåffa-trener Jørgen Isnes.