Her mister Skeid livsviktig poeng på overtid

(Skeid - Sandnes Ulf 0-1). Skeid hadde ett poeng langt nede i shortsen, men på overtid kom corneren som gjorde at Skeid kunne bokføre sesongens sjuende tap, det sjette med ett mål.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Skeid skulle følge opp sesongens første seier sist mandag, men Sandnes Ulf var en tyngre motstander og kampen som burde sluttet uavgjort endte med et bittert poengtap for hjemmelaget. I Skeids situasjon er det uhyre viktig å redde slike poeng.

Corneren på overtid var ganske unødvendig å gi bort, og den utnyttet bortelagets Espen Hammer Berger som fikk sendt ballen videre i hopp og sprett gjennom et svært befolket straffefelt. Men ingen i rød trøye klarte å stoppe den.

– Vi gir bort alt for mange dødballer. Og det gjelder gjennom hele kampen. Og det feller oss dessverre, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen.

Sandnes Ulf har hatt motsatt sesongstart av Skeid. Overraskende nok vant de sine fire første kamper, alle med ett mål. Mens Skeid valgte motsatt strategi. Men deretter kom tre strake tap for Ulf. Skeid startet som kjent med seks strake nederlag før den første seieren kom.

Trener Bjarne Berntsen er vant med berg- og dalbaner.

Store sjanser

På Nordre Åsen var det Sandnes Ulf som kom best i gang og kom til kampens første store sjanse da Jostein Ekeland fikk av gårde et hardt skudd som Skeid-keeper Anders Gundersen reddet mesterlig med en enhåndsredning.

Men Skeid svarer og kaptein Fredrik Berglie går på et løp som ender i en dobbeltsjanse. Først skyter Sulayman Bojang fra vel spiss vinkel, men keeper gir retur som Bendik Rise får alle tiders mulighet til å sette rett i mål. Men han skyter hardt på volley ned i kunstgresset med det resultat at ballen spretter over mål.

Skeid hadde ballen mye, men var vel glad i å spille den mer bakover enn framover. Men de få gangene vi fikk noen rykk, skjedde det ofte noe.

Tett og jevnt

Skeid-stopper Anders Johan Johansen er oppe i angrep for Skeid.

Et slikt rykk fikk vi etter 25 minutter da et godt Skeid-angrep på venstrekanten endte med at David Hickson fikk ballen i helt fri posisjon. Men kanskje den kom litt for brått på fra Morten Renå Olsen? Hickson satte ballen over åpent mål fra sju meters hold.

Det mest bemerkelsesverdige i denne omgangen var Skeid-supporternes intense støtte, også fra den yngre generasjon.

Vi talte 2–2 i målsjanser etter en omgang som for første gang ble ledet av en kvinnelig dommer i OBOS-liga på denne arenaen, Emilie Rodahl Torkelsen. Hun hadde i hvert fall full kontroll. Og ga ikke ut et eneste gult kort.

Sandnes kom til andre omgangs første sjanse, men toppscorer Martin Ramsland klarte ikke å stikke beina da han kunne plassert ballen i mål.

Gjorde endringer

Etter en times spill rokerte Skeid i angrep ved at Gabriel Andersen kom inn for Johnny Buduson mens Ulrich Ness kom inn i midtbaneleddet.

Buduson var åpenbart misfornøyd med å måtte gå av, og markerte det overfor trenerkorpset.

Men kampen hadde låst seg i et mønster der ingen lag ville ta stor risiko. Bortelaget satte innpå den gamle storscorer Tommy Høiland, som har vært involvert i mange større oppgjør enn dette.

Florind Lokaj fikk sin debut på dette nivået med sin ferske proffkontrakt etter å ha herjet på Skeids rekruttlag. Men den tidligere VIF-spilleren med U17-landskamper for Kosovo fikk A-lagsdebuten sin i 2. divisjon i fjor.

Det endret ikke kampbildet mye. Sandnes Ulf kom til noen skuddforsøk, den største fem minutter før slutt ved Ingvald Halgunset, mens Skeid slet med å få noe kreativt ut av ballinnehavet.

Skeids trener Gard Holme.

Den største sjansen kom to minutter før full tid da Gabriel Andersen fikk en dobbeltsjanse, men klarte ikke å overliste Sander Lønning i bortelagets mål.

Og da skjer det som så ofte skjer. Motstanderen kommer seg endelig opp i angrep og får den sjansen som avgjør slike jevne oppgjør. Hjørnesparket som kom skulle vært klarert ut i trekket før. Ballen spratt gjennom hele feltet og det ble et flashback tilbake til Branns 3-2 seier her der seiersmålet kom enda senere.

Skeids neste oppgave er KFUM Oslo på Ekeberg kommende mandag før lagene får et lengre opphold på grunn av landskamper.