Vålerenga ble presset, men snudde kampen på Nadderud

(Stabæk - Vålerenga 1-4). VIF-damene havnet under for andre gang i år, men klarte å vri kampen i sin favør igjen. Det kjennetegner et vinnerlag.

Dette var lagene som møttes i serieåpningen da Vålerenga vant 2–0 etter å ha stanget og stanget i nesten hele kampen. Dette oppgjøret så helt annerledes ut fordi Stabæk har utviklet laget mye siden mars måned. Men en likhet var det. VIF avgjorde kampen i sluttfasen med to sene scoringer igjen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Dette ble rett og slett en flott fotballkamp mellom to av landets beste lag. For den var jevnere enn det sluttresultatet skulle tilsi. Men på de tre siste kampene har VIF vunnet 9-1, 9-1 (cup) og 4-1. 22 scoringer på tre kamper!

Scoring snudde kampbildet

På Nadderuds naturgress gikk VIF aggressivt ut fra start for å skaffe seg en tidlig scoring, men lyktes ikke.

I stedet overtok Stabæk med sine raske spillere og plutselig var det hjemmelaget som var i teten. Andrea Anderdal skjøt fra snaut 20 meter, et skudd VIF-keeper antakelig hadde kontroll på, men da ballen traff Stine Ballisager Pedersen og endret retning, var hun sjanseløs.

Scoringen hadde en litt lammende effekt på VIF-jentene som mistet initiativet. Og etter et kvarters spill kunne hjemmelaget økt ledelsen da Zara Jönsson fikk en stor sjanse, men headet over mål fra fem meters hold.

Vi noterte også et godt langskudd som Guro Pettersen fikk kontroll på før Vålerenga klarte å samle seg og skape noe igjen.

Gode bevegelser

Utligningen kom etter 23 minutter da VIF hadde de riktige bevegelsene inne. Agnete Nielsen serverte en fin pasning til Olaug Tvedten, som frigjorde seg med ett touch og plasserte ballen ned i hjørnet.

Stabæk hadde den attraktive 4.-plassen på tabellen før denne kampen, og underveis skjønte vi hvorfor. De har utfordret alle topplagene i år. Stikkord: Direkte spill i lengderetningen. Og mens VIF etter hvert fikk ha mye ball igjen, var det Stabæk som var nærmest scoring.

Fire minutter før pause fikk Melissa Bjånesøy kastet seg fram og leverte en vrien heading mot første stolpe, men igjen var Guro Pettersen våken og var raskt nede og fikk slått ballen til corner.

Vi talte 4–2 i målsjanser til Stabæk i denne første omgangen.

To EM-keepere?

Men Vålerenga startet den neste omgangen som den første. Og da lyktes de. Etter et massivt press i åpningsminuttene fikk laget fortjent uttelling.

I tredje angrepsbølge fikk Rikke Nygard avsluttet på elegant vis da hun fra 14 meters hold styrte ballen opp i keepers høyre vinkel. Pasningen kom fra Olaug Tvedten som hadde ballen nesten nede på dødlinja og orienterte seg godt før hun sendte den målgivende pasningen.

Kampens to keepere, Stabæks Sunniva Skoglund og VIFs Guro Pettersen, er begge høyaktuelle til Norges tropp til EM-sluttspillet i England i sommer. Og begge fikk vist sine kvaliteter i denne kampen som kunne endt med mange flere scoringer.

Det ble bare en til. Som vanlig kom innbytter Runa Lillegård inn 20 minutter før slutt og hun skaper alltid ny dynamikk i VIF-leget med sin hurtighet. Først kom det et godt angrep signert Dejana Stefanovic, som endte med at Elise Thorsnes serverte Runa Lillegård, men avslutningen hennes ble for tam.

To ganger Thorsnes

Sju minutter før slutt var rollene byttet om. Lillegård drev ballen framover og spilte fri Elise Thorsnes på venstrekanten som behersket la ballen inn i motsatt hjørne. Og på overtid kom hennes andre, og VIFs fjerde, da hun kom alene med keeper og scoret sitt ellevte mål for sesongen og er toppscorer i Toppserien.

Før dommeren blåste av rakk også Stabæks innbytter Linn Huseby å sette et skudd i tverrliggeren.

Ingenting å si på underholdningsverdien i denne kampen! Ettersom Lyn vant sin kamp er det de som har overtatt 4. plassen på tabellen igjen.

Kommende lørdag blir det en ny tøff oppgave for Vålerenga når Rosenborg kommer til Intility.

---

Toppserien kvinner onsdag, 10. serierunde:

Stabæk – Vålerenga 1–4 (1–1)

Nadderud stadion: 333 tilskuere.

Mål: 1–0 Andrea Anderdal (7), 1–1 Olaug Tvedten (23), 1–2 Rikke Nygard (52), 1–3 Elise Thorsnes (83), 1–4 Elise Thorsnes (90).

Dommer: Karoline Marie Jensen, Furuflaten IL.

Gule kort: Dejana Stefanovic, Malin Sunde, Vålerenga.

Vålerenga: Guro Pettersen – Malin Sunde, Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardottir – Janni Thomsen, Rikke Nygard, Dejana Stefanovic, Thea Bjelde – Olaug Tvedten (Stine Brekken fra 73) – Agnete Nielsen (Runa Lillegård fra 73), Elise Thorsnes.

Øvrige resultater: Rosenborg - LSK Kvinner 1-0, Lyn - Avaldsnes 3-2, Brann - Røa 2-0, Arna Bjørnar - Kolbotn 0-5.