Marerittminutter da Vålerenga tapte mot Godset: Slapp inn tre mål på under fire minutter

(Strømsgodset - Vålerenga 3-2) Det som kunne se ut til å bli en fin opptur for VIF ble det stikk motsatte da Strømsgodset filleristet Vålerenga i noen minutter før pause.

MARIENLYST STADION (Dagsavisen): Selv om Vidar Örn Kjartansson scora for Vålerenga tidlig i andre omgang, og Aron Dønnum reduserte atter en gang, ble de fire, grusomme minuttene før pause avgjørende for at VIF gikk på sesongens fjerde tap for sesongen mot Strømsgodset.

Det var nemlig like etter en halvtimes spill at det virkelig skulle rakne for Vålerenga, da de slapp inn tre mål på tre og et halvt minutt. Johan Hove, Lars-Jørgen Salvesen og Lars Vilvik sørga for et håpløst utgangspunkt for VIF før andre omgang.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Vålerenga åpnet best

Vålerenga dominerte i de første ti minuttene, og kom til flere halvsjanser ved både Taofeek Ismaheel og Aron Dønnum. VIF virket å spille med stor selvtillit fra backfireren, og både Ivan Näsberg og Brynjar Bjarnason fikk vist frem pasningsføttene sine med glimrende crossere i åpningsminuttene.

Likevel var det Strømsgodset som skulle komme til den største sjansen først. Da hjemmelaget slo et lavt innlegg like før halvspilt første omgang, slet Tobias Christensen med å få klarert. Dermed havnet ballen hos Godset-spiss Lars-Jørgen Salvesen, som fikk en god mulighet ved 16-meterstreken. Avslutningen gikk rett på Kjetil Haug, som ga en skummel retur. Heldigvis for VIF reagerte ingen Strømsgodset-spillere kjapt nok, og gjestene slapp med skrekken.

Rett etter Godsets første sjanse var det Vålerengas tur til å true vertenes forsvarsrekke. Christensen spilte en glimrende gjennombruddspasning mot Osame Sahraoui, som med et smart løp plutselig var i duell alene med keeper. Fra litt vanskelig vinkel fikk midtbanejuvelen til en avslutning med venstrefoten, men Viljar Myhra i Godset-buret var med på notene.

Tre marerittminutter for VIF

Selv om Vålerenga var best den første halvtimen, skulle hele første omgang til syvende og sist dreie seg om hjemmelaget. For på under fire minutter klarte Strømsgodset å få 0-0 til 3-0. Først kombinerte Johan Hove og Halldor Stenevik godt på høyrekantenm, før førstnevnte fikk løsnet et skudd innafor 16-meteren. Selv om Haug fikk begge hender på skuddet, gikk Godset opp til 1-0.

Snaue 70 sekunder senere hadde vertene økt ledelsen. Christensen mista ballen på egen halvdel rett etter avspark, Salvesen snappa opp ballen og gjorde jobben alene. Et knallhardt skudd fra distanse gikk rett i mål, og VIF var i ferd med å kollapse totalt.

Og før det hadde gått fire minutter fra Hoves scoring, sto det 3-0 i det 37. spilleminutt. Bjarnason fikk ikke klarert i egen boks etter en corner, og i returrommet sto Lars Vilsvik. Backen var helt umarkert, og fikk god tid til å sikte. Dermed tre baklengsmål for Vålerenga, som faktisk skapte noen halvsjanser igjen før dommeren blåste av til pause.

På under fire minutter hadde Godset gått fra 0-0 til 3-0 mot Vålerenga.

Ideell restart

Vålerenga gjorde som de måtte om de skulle ha håp og sjanse på poeng denne kvelden. Sahraoui viste frem sitt elegante overblikk og repertoar da han vippa Christensen gjennom innafor feltet. Sørlendingen var uegoistisk og smart da han løfta blikket og fant Kjartansson foran mål. Spissen fikk en enkel jobb, og VIF hadde redusert.

Vidar Örn Kjartansson tente håpet for VIF tidlig etter pause.

Oppturen fortsatte for VIF, både spillemessig og resultatmessig. Sahraoui var sentral atter en gang, og hadde blitt flytta opp som ving etter at Ismaheel gikk ut. Fra sin kant kombinerte 20-åringen med Aron Dønnum, som fikk æren av å avslutte angrepet - og sette inn VIFs andre scoring for dagen.

Innafor 16-meteren gjorde den innleide Standard Liège-spilleren ingen feil, og Vålerenga hadde virkelig momentumet i kampen nå.

For bare minutter senere gikk innbytter Henrik Udahl rett i angrep, og fikk tidenes sjanse til å utligne på helt åpent mål. Men fra én-to meters avstand klarte ikke spissen å sette ballen i mål etter innlegget fra Sahraoui.

Vålerenga fortsatte trøkket, men makta aldri å få inn den siste, avgjørende scoringen. Selv ikke Petter Strands forsøk fra kort hold gikk i mål på overtid. Dermed endte det 3-2 til Godset, og VIF har tapt tre av fire bortekamper så langt denne sesongen.