Vålerenga enkelt videre i cupen på Toten

(Kolbu KK - Vålerenga 1-5) Vålerenga hadde få problemer med å ta seg videre til cupens andre runde.

KOLBU (Dagsavisen): Flott vær, folkefest, en lokal speaker i storform og en grønn gressmatte. Alt lå til rette for ekte cupfest i Østre Toten da Vålerenga vår på besøk hos tredjedivisjonslaget Kolbu.

Og til tross for perfekt cupstemning på “landet”, ble det ingen cupbombe på Toten. Vålerenga hadde stort sett god kontroll gjennom hele oppgjøret, men det var hjemmelaget som sørget for kampens øyeblikk i andre omgang.

For vertene fikk tross alt med seg en scoring, selv om Vålerenga vant komfortabelt.

– Banen er grønn og flott å se på, men den humpa fælt. Det gjør jo at Kolbu henger litt mer med. På en bane der ballen flyter og ruller som den skal, så hadde nivåforskjellen vært større, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen etter kampslutt.

Dag-Eilev Fagermo på sidelinja på Kolbu.

Også tomålsscorer Seedy Jatta ble lurt av synet som møtte ham før Vålerenga satte i gang oppvarmingen.

– Da vi kom hit trodde jeg den var sykt bra, men den var ikke så god å spille på som jeg trodde, flirer Jatta.

– Banen var grei og myk noen steder, og det gikk jo fint, legger han til.

Tidlig ledelse

Det skulle ikke gå lang tid før storfavorittene fra hovedstaden oppskriftsmessig gikk opp i ledelsen. Da Henrik Udahl ble felt innafor 16-meteren var dommeren skråsikker i sin avgjørelse og blåste for straffe. Aron Dønnum gjorde ingen feil, og satte straffen enkelt i mål før det var spilt tre minutter.

Aron Dønnum gjorde et lite stopp før han satte straffen i mål tidlig i første omgang.

Gjestene hadde naturlig nok det meste av ballbesittelsen før pause, men Kolbu yppa seg ved et par anledninger. Hjemmelaget hadde blant annet noen cornere, men klarte ikke skape de store sjansene på dødballene sine.

I stedet skulle VIF øke ledelsen etter hvert. Dønnum dro seg innover i banen i kjent stil, og slo et glimrende innlegg. På bakerste stolpe raget Udahl høyest fra sin indreløperposisjon for anledningen, og headet inn Vålerengas andre scoring. Tomålsledelse etter 23 minutter for VIF.

Henrik Udahl har akkurat sendt Vålerenga opp i tomålsledelse.

Vertene slet med å få tak i ballen før hvilen, og det sto 2-0 til gjestene før andre omgang.

Jatta-dobbel

Taofeek Ismaheel kom inn like etter pause, og brukte under minuttet på å markere seg. Etter et VIF-angrep kom vingen seg fri innafor feltet og fikk løsna et skudd. Knallhardt i metallet, men ikke i mål.

Det skulle heller lykkes for Seedy Jatta, som liggende på bakken klarte å lirke ballen mål etter gjentatte avslutningsforsøk innafor 16-meteren.

Kveldens VIF-spiss var ikke ferdigscora. Kort tid etter hans første tredde Udahl unggutten perfekt igjennom, og fra skrå vinkel hamret Jatta ballen i nettaket. En glimrende avslutning, og 4-0 til gjestene.

– Det var veldig gøy og deilig å få minutter igjen. Så liker jeg meg best som spiss, og det er der jeg vil spille, forteller Jatta.

Seedy Jatta (i midten) gratuleres med sin andre scoring for kvelden.

Kveldens høyeste jubelbrøl

Like før Jattas andre scoring fikk Kolbus Henrik Gramm Myhre tidenes sjanse til å redusere for tredjedivisjonsklubben. Etter å ha fått servert en glimrende pasning fra sin tvillingbror, Håvard Gramm Myhre, skulle førstnevnte enkelt sette ballen i mål fra to meter. I stedet bomma Gramm Myhre fullstendig, og det kunne se ut som om Kolbu skulle gå målløse av banen.

Heldigvis for hjemmelaget fikk de en ny mulighet. Sindre Haugli Pedersen slo et flott innlegg fra venstre og foran mål i boksen var Simen Sønsteby godt plassert. Innbytteren traff godt med sin heading, og sørga for kampens morsomste øyeblikk for hjemmesupporterne.

Kolbu har akkurat redusert mot Vålerenga til ellevill jubel blant hjemmefansen.

Kolbu var i ekstase, men klarte ikke å opprettholde momentumet. I stedet la Vålerengas Ismaheel på til 5-1, som også ble sluttresultatet.

Dermed tok Vålerenga seg komfortabelt og enkelt videre til cupens andre runde.

---

NM Menn - 1. runde

Kolbu KK - Vålerenga 1-5 (0-2)

Mål: 0-1 Aron Dønnum (3′, str.), 0-2 Henrik Udahl (23′) 0-3 Seedy Jatta (52′), 0-4 Jatta (61′) 1-4 Simen Sønsteby (62′), 1-5 Taofeek Ismaheel (85′)

Vålerenga (4-3-3): Kjetil Haug - Magnus Bech Riisnæs, Jonatan Tollås Nation, Brage Skaret, Leonard Zuta (Vegar Eggen Hedenstad fra 46′) (Andreas Stensrud fra 86′) - Mathias Emilsen, Tobias Christensen (Odin Thiago Holm fra 46′), Henrik Udahl (Aleksander Hammer Kjelsen fra 82′) - Aron Dønnum, Seedy Jatta, Jacob Dicko Eng (Taofeek Ajibade Ismaheel fra 46′)