Målkalas og cupavansement med 21-0 for VIF, Lyn og Røa i cupen

Med en kombinert målforskjell på 21-0, ble det tre nokså enkle avansement fra andre runde i cupen for Oslos damelag.

Serieledende Vålerenga tok turen til Fart kunstgress, like utenfor Hamar, for å spille sin første kamp i cupen for året. Motstander Fart sto med 17-1 i målforskjell på sine første fire kamper for året, og har bare Vålerenga 2 foran seg på tabellen i 2. divisjon, men i møtet med VIF-damenes beste jenter ble det til slutt overkjøring.

Selv om det tok litt tid før den verste nedsablingen begynte, da lagene gikk til pause på stillingen 0-2 etter et tidlig mål av Olaug Tvedten og et sent mål av Elise Thorsnes i den første omgangen. VIF gjorde et trippelbytte i pausen, der blant andre Dejana Stefanovic kom inn, og serberen la på til 3-0 omtrent umiddelbart etter pause.

To kjappe mål til av Olaug Tvedten og Elise Thorsnes gjorde at det plutselig var 0-5 bare seks minutter ut i den andre omgangen, og Vålerenga ga seg ikke før det sto 0-9 på måltavla på Hedmarken. De fire siste målene fra Vålerengas side ble scoret av henholdsvis Agnete Nielsen, før Thea Bjelde scoret to mål på fire minutter og til slutt fikk Elise Thorsnes fullført hat tricket sitt med 0-9-scoringen minuttet før slutt.

Røa med etterlengtet seier

Røa har så langt fått det ganske tøft i returen til Toppserien, og står kun med ett poeng på de første åtte kampene. På de kampene har laget også bare scoret tre mål, men borte mot Runar på Haukerød kunstgress kom virkelig ketchupeffekten for Oslo-fotballens mestvinnende lag.

Christina Osnes-Ringen ga Røa ledelsen etter 12 minutter, før Nadia Pinto la på til 2-0 kun seks minutter senere. Synne Masdal bidro så med to kjappe mål rundt halvtimen spilt, før Vilde Anett Fjeldal scoret kampens femte mål slik at det sto 0-5 til pause på Haukerød kunstgress. Fem minutter gikk det ut i den andre omgangen før Birgitte Bjørlykhaug satte inn kampens sjette, og etter det tok Røa foten litt av gasspedalen.

Synne Masdal skulle ikke være noe dårligere enn Elise Thorsnes, og fikk også hun sitt hat trick, da hun la på til 7-0 for Røa etter 68 minutters spill. Kampens siste mål var det Mia Huse som fikk æren av å sette inn, slik at det til slutt endte med en overbevisende 8-0-seier for Røa mot Runar i onsdagens 2. runde-kamp i cupen.

Grei skuring også for Lyn

For Lyn var det Jessheim stadion og møtet med Ull/Kisa som var hinderet som måtte forseres i cupens andre runde. Foran 200 tilskuere på tribunen ga Miriam Mjåset Lyn ledelsen, med sitt første mål for Lyn-damenes førstelag. Kristin Holmen satte også inn sitt første mål for klubben, da hun økte til 2-0 etter 25 minutter, som gjorde at Lyn gikk til pause med en 2-0-ledelse.

Også Lyn gjorde et trippelbytte i pausen, men der Vålerenga fikk umiddelbar effekt gjennom en tredje scoring, måtte Lyn vente ganske så lenge på neste nettkjenning. Den kom ikke før kvarteret før slutt, da Tuva Henriksen la på til 3-0, og det ikke så lenge etter at hun selv ble bytta inn noen minutter tidligere.

Tre minutter senere fastsatte Una Johanne Søyland sluttresultatet til 4-0, slik at også Lyn gikk komfortabelt videre. Dermed endte det med tre avansement av tre mulige, med en kombinert målforskjell på 21-0 for de tre Oslo-lagene fra Toppserien som var i aksjon onsdag kveld.

---

NM kvinner, 2. runde

Fart – Vålerenga 0-9 (0-2)

Fart kunstgress, 80 tilskuere

Mål: 0-1 Olaug Tvedten (3.), 0-2 Elise Thorsnes (39.), 0-3 Dejana Stefanovic (47.), 0-4 Olaug Tvedten (49.), 0-5 Elise Thorsnes (51.), 0-6 Agnete Nielsen (75.), 0-7 Thea Bjelde (76.), 0-8 Thea Bjelde (80.), 0-9 Elise Thorsnes (89.)

Dommer: Jon Anders Salberg (Flisa AIL)

Vålerenga (3-5-2): Jalen Tompkins – Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardottir (Malin Sunde fra 46.), Emma Iversen – Andrine Tomter (Ylinn Tennebø fra 46.), Rikke Nygard (Dejana Stefanovic fra 46.), Olaug Tvedten, Mari Nyhagen (Janni Thomsen fra 68.), Thea Bjelde – Elise Thorsnes, Agnete Nielsen (Johanne Haug fra 80.)

Runar – Røa 0-8 (0-5)

Haukerød kunstgress

Mål: 0-1 Christina Osnes-Ringen (12.), 0-2 Nadia Pinto (18.), 0-3 Synne Masdal (26.), 0-4 Synne Masdal (30.), 0-5 Vilde Fjelldal (39.), 0-6 Birgitte Bjørlykhaug (50.), 0-7 Synne Masdal (68.), 0-8 Mia Huse (84.)

Gule kort: Martine Tollerød, Runar.

Dommer: Adel Kulanic (Fevang FK)

Røa: Hildegunn Sævik – Synne Masdal, Sarah Suphellen, Synne Raa – Solveig Engås, Christine Osnes-Ringen (Frida Lyshoel fra 46.), Mia Huse, Rakel Renolen, Vilde Fjelldal (Ochelle Couchy fra 46.) – Nadia Pinto (Malene Alfredsen fra 46.), Birgitte Bjørlykhaug.

Ullensaker/Kisa – Lyn 0-4 (0-2)

Jessheim stadion, 200 tilskuere

Mål: 0-1 Miriam Mjåset (7.), 0-2 Kristin Holmen (25.), 0-3 Tuva Henriksen (75.), 0-4 Una Søyland (78.)

Gule kort: Åste Sundby, Ull/Kisa. Cornelia Fladberg, Lyn.

Dommer: Mahir Cagatay (Fenstad SK)

Lyn: Sandra Ask – Maja Nordahl, Emilie Bølviken (Selma Olderheim fra 76.), Iselin Sandnes Olsen – Anna Palm, Cathinka Tandberg (Kamilla Melgård fra 46.), Cornelia Fladberg, Selma Hernes (Ida Habbestad fra 46.), Kristin Holmen (Tuva Henriksen fra 67.) – Miriam Mjåset (Emilie Closs fra 46.), Una Søyland.