Ullern fortjent videre i cupen

(Ullern – Asker 3-0) Tre flotte mål da Ullern avanserte til andre runde i cupen. Dreni Ademaj, Jens Bonde Aslaksrud og Bendik Foss Evensen traff alle blink. Nå kan de se frem til potensiell eliteseriemotstand i neste runde.

Viktigheten av å gå videre fra første runde i cupen er naturligvis stor. Som i fjor kom Asker på besøk til Ullern, og som i fjor vant Ullern fortjent. Nå kan de se fram til enda finere besøk i neste runde, det betyr mye. - Det er viktig på flere områder. Det er en mulighet for besøk fra en eliteserieklubb, da får vi penger i kassa og de inntektene er viktig for en klubb som oss med begrensede midler. I tillegg er det en gulrot for både spillere og publikum, sier nestleder i Ullern Christian Strømme til klubbens nettsider.

Alle målene var fine på hver sin måte. Dreni Ademaj dunket til på halv volley i førsteomgangens siste sekunder mens det var en ordentlig målsnik-scoring av Jens Bonde Aslaksrud femten minutter før slutt. Bendik Foss Evensen fjernet all tvil i kampens siste ordinære spilleminutt. Asker hadde svært lite å komme med, det var en helt fortjent seier for Ullern-gutta.

Stillingskrig

Kampens første halvtime kan beskrives som sjansefattig, men intens. Begge lag var aggressive i presspillet, men hadde mest suksess midt på banen. Ballen skiftet derfor eier ofte, bare etter tre-fire trekk i laget. Ullern hadde mest ball og mye gikk gjennom Isdar Dizdar som lå i en dyp midtbanerolle, en slags ballfordeler. Men ballene ble som regel fordelt ut på sidene før den kom tilbake i midten. Defensivt var det stålkontroll, Fitim Kastrati og de andre gjestene skapte få problemer for hjemmelaget. Det luktet ikke mål av noen av lagene, faktisk var det Dizdar som var nærmest. Et fritt skudd i returrommet som han traff dårlig på.

Ullern-grep i minuttene før pause

Det løsnet litt i angrepsspillet de siste ti minuttene før pause. Den desidert største sjansen i kampen kom også til riktig mann. Jens Bonde Aslaksrud ble stukket igjennom bak Asker-forsvaret, men alene med keeper fikk spissen en litt for lang touch i tilretteleggelsen. Bortelagets keeper, Vegard Pedersen, rakk derfor å komme ut og dekke vinklene. Aslaksrud fikk avsluttet, men rett i kroppen på Pedersen.

Sjansen var starten på et visst trykk mot Asker-målet med en rekke dødballer. Dreni Ademaj hadde et godt forsøk på frispark fra 20 meter, det ble litt for mye høyde på den. Dommer Haakon Pedersen Bue hadde ikke grunn til å legge til noe særlig i omgangen, men ett minutt ble det. Og det var akkurat nok for Ullern. Et langt innlegg ble headet ned av Bendik Foss Evensen ved bakre stolpe. Ballen spratt til Dreni Ademaj som på halv volley traff helt perfekt. Et klokkeklart tilslag og det sang i det lengste hjørnet. Det var omgangens nest siste spark på ballen. Asker tok bare avspark før dommer blåste av.

Mer rom

Som ventet kom Asker ut med fart i beina etter hvilen. De jaktet en utligning så fort som mulig. Det ble svett rundt ørene i Ullern-forsvaret i ti minutters tid. Bortelaget kom til flere hjørnespark. Men ordentlig farlig ble det aldri. Fitim Kastrati gikk over ende og ropte på straffespark etter timen spilt, men fikk ingenting av kampledelsen.

Det ble etter hvert mye kontringsrom for hjemmelaget. Uten at de alltid utnyttet det. Det var et tydelig ønske om å kontrollere tempoet i kampen, derfor ble det mange støttepasninger. Man var ikke særlig giftige de gangene man gikk for det tidlige angrepet. Gode muligheter ble skuslet bort på grunn av dårlige pasninger eller gale valg.

Spikeren i kista

Uansett hadde Ullern god kontroll. Det er ikke sikkert de trengte et mål til. Asker var skuffende svake offensivt. Det trykket de hadde i starten av omgangen var helt borte og det hele så meget komfortabelt ut for vertene. Etter 75 minutter kom de på en offensiv visitt. Et hjørnespark endte i et nytt ett og på dette ble ledelsen doblet. Ismar Dizdar møtte innsvingeren midt foran mål. Han headet mot bakre stolpe og der hadde selvfølgelig Jens Bonde Aslaksrud sneket seg fri. Måltyven stusset ballen kontrollert i nettet. Man sier at en 2-0-ledelse er en farlig ledelse, men i dag var det spikeren i kista.

Til slutt fikk også spisskollega Bendik Foss Evensen gleden å notere seg på scoringslista. Magnus Fosen slo et langt og presist innlegg fra dypet. Foss Evensen tok ballen elegant ned på brystet, vippet den forbi en forsvarer og bredsidet inn det tredje etter 89 minutter. Vi gratulerer Ullern med et velfortjent avansement.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

NM cupen, runde 1 onsdag

Ullern - Asker 3-0 (1-0)

Ullern kunstgress

Dommer: Haakon Pedersen Bue, Raumnes & Årnes

Mål: 1-0 Dreni Ademaj (45′), 2-0 Jens Bonde Aslaksrud (75′), 3-0 Bendik Foss Evensen (89′)

Gule kort: Fredrik Stokke, Rasmus Isegran