Nordstrand prøvde og prøvde, mens Frigg scoret og gikk videre

(Nordstrand – Frigg 0-1) Nordstrand dominerte stort sett fra start til mål på eget kunstgress, men en lang ball og en god avslutning fra Ulrik Ferrer tidlig i første omgang ble kampens eneste mål.

NORDSTRAND (Dagsavisen): Nordstand står med fire strake seiere og er formlaget i 3. divisjon, mens Frigg har fått det tøft etter opprykket og står kun med én seier på de seks første i 2. divisjon. Det lå dermed an til et ganske så vidåpent cupoppgjør på Nordstrand kunstgress, med avansement i potten for den som viste seg best på dagen.

Kampen startet i et ganske frenetisk tempo, der begge lagene gikk ut i hundre og det var mye vilje og kriging fra start. Til tider gikk det litt for fort for ferdighetene til spillerne, slik at det ble mye feilpasninger og litt såkalt Hawaii-fotball. Frigg var veldig opptatt av å spille inn bak Frigg-forsvaret og nådde nesten Ulrik Ferrer på topp i de første minuttene. Nordstrand var advart, men de hørte ikke.

Frigg tok nemlig ledelsen etter åtte minutters spill, på en lang ball i bakrom. Oppspillet fant Ulrik Ferrer som hadde løpt seg fri og kom seg inn i Nordstrands 16-meter, og fra litt skrått hold ute til venstre for keeper satte han ballen sikkert i motsatt hjørne og feiret med å sparke ned cornerflagget. Dermed fikk et litt tungtgående Frigg den perfekte starten, og en fem-seks minuttet senere fikk Ferrer sjansen igjen alene med keeper Harboe, men denne gang reddet Nordstrand-keeperen.

Nordstrand ropte på straffe

Luka Fajfric og Nordstrand ropte på straffe like før kvarteret spilt etter en duell med Friggs Pape Ndiaye, men dommer Chris Braseth vinket spillet videre. Noe som nok var riktig vurdering, da duellen var mer skulder til skulder enn noe annet. Et par minutter senere var Frajfic på farten igjen, og denne gang fikk han ballen ut til Oliver Midtgård. Han snudde seg fra like utenfor straffeltet og skjøt, men ballen skled litt av foten og skjente utenfor mål.

Nordstrands Andreas Madsen Holm fikk en brukbar skuddmulighet etter 25 minutters spill, men skuddet suste over. Vertene hadde det meste av ballen den første halvtimen, og skapte også et par halvfarligheter, mens Frigg satset veldig på kontringer. Det holdt på å

Nordstrands Reda Chikh ropte på straffe etter en halvtimes spill, men Nordstrand fikk det heller ikke denne gang. Det de i stedet fikk var en helt enorm mulighet, da en Frigg-spiller ikke så at Chikh lå mellom han og keeper da han prøvde seg på et tilbakespill. Dermed fikk Chikh ballen alene med keeper, som han rundet, men en Frigg-fot kom imellom og fikk blokkert skuddet over tverrliggeren.

Nordstrand best før pause

Fem minutter før pause var det Chikh på farten igjen, og kantspilleren fintet seg forbi et par Frigg-spillere og kom seg til skudd. Det ble til slutt fra ganske skrå vinkel, og Frigg-keeper Egil Evensen fikk slått ut til corner som han fanget selv. Et par minutter senere var de to i duell igjen, da Chikh prøvde seg på et langskudd fra 20-22 meters hold. Skuddet hadde god retning, men Evensen var fint nede og reddet skuddet.

Flere sjanser ble det ikke, og dermed gikk lagene i pausen med 1-0 til Frigg etter at Nordstrand hadde kjørt hele omgangen. Vertene hadde stort sett bare den ene muligheten Ferrer scoret på, mens Nordstrand hade spillet og skapte de sjansene som var. Uten at det er ulovlig å være effektiv, som Frigg var i den første omgangen.

Også etter pause var det Nordstrand som styrte det meste av begivenhetene, uten at de klarte å komme seg til annet enn noen skuddforsøk utenfor de første ti minuttene etter hvilen. Fem minutter etter timen burde imidlertid utligningen kommet, da KFUM Oslo-utleide Sverre Sandal brøt fint på midten. Han spilte gjennom innbytter Edward Kling, men i stedet for å skyte prøvde han å spille på tvers, men det forsøket var upresist og gikk utenfor.

Frigg dro seieren i land

Nordstrand skapte mest også etter hvilen, og selv om de ikke fikk like mange sjanser som i den første omgangen, hadde vertene absolutt fortjent et mål. Nordstrand var det beste laget de første 70 minuttene, før vertene ble litt slitne og kampen jevnet seg litt mer ut. Det ga Frigg litt flere muligheter til å kontre og få til litt mer eget spill, selv om det også ble med et par skuddforsøk fra langt hold.

Frigg begynte å spille litt ordentlig fotball mot slutten av kampen, og hevet spillet sitt langt høyere i banen slik at det var langt vanskeligere for Nordstrand å komme seg opp til Friggs mål. Det gjorde sitt til at vertenes sluttspurt ble av den litt tamme sorten, men like før overtiden begynte Nordstrand å pumpe baller inn Frigg-feltet.

Det skapte et par halvfarligheter, men ingen store sjanser. Frigg holdt med det unna, og stjal på sett og vis med seg seieren og avansementet etter å ha vært nest best i store deler av cupoppgjøret mot Nordstrand.