Trikkeligaen

Thiago Holm endelig tilbake i spill for VIF: – Vil gi oss en helt ny dimensjon

Etter en skuffende opptreden mot HamKam, kunne Vålerenga i hvert fall glede seg over én ting. Det var at Odin Thiago Holm fikk sine første minutter i årets sesong, og løftet laget på direkten.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Stortalentet Odin Thiago Holm har i flere sesonger blitt spådd å få det store gjennombruddet, men har dessverre blitt hemmet mye av skader slik at han aldri har fått satt sammen en ordentlig lang rekke med kamper. Mandag fikk han sine første minutter i årets sesong, etter en ny skade som har holdt han ute et par måneder.

– Det var skikkelig deilig å komme seg ut på banen igjen, og ekstra gøy når det med sånne rammer på tribunen. Det er sånn det burde være hver kamp, men det er bare så synd at vi ikke klarte å utnytte den støtten vi fikk fra tribunen i dag, forteller Odin Thiago Holm til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Vil være i toppform til RBK-møtet

Han mener det dessverre er litt typisk Vålerenga å ikke få det helt ut i sånne type kamper, men er mektig imponert over den støtten laget fikk.

– Det er ikke ofte man får oppleve et tilnærmet fullstapet Intility, som gir oss så mye støtte og energi gjennom kampen, og da er det så kjipt at vi misbruker muligheten til å gi dem som kom en seier. Nå hadde vi igjen virkelig muligheten til å skape entusiasme og skaffe oss flere tilskuere, og da er det veldig kjedelig at vi ikke tar den, sier midtbanetalentet.

Tidlig i oppkjøringen ble han satt inn på den dype midtbanerollen som Fredrik Oldrup Jensen hadde i fjor, og som både Oldrup Jensen og Tobias Christensen har bekledd i år. Det var med han dypest på midtbanen at Vålerenga så best ut tidlig i oppkjøringen, før han fikk seg en knaskade og måtte operere i slutten av mars måned.

– Kneet kjennes egentlig veldig bra ut det, så nå er det mest kampformen som er redusert. Der trenger jeg nok kampene mot Strømsgodset og Lillestrøm for å spille meg i form, så håper jeg selvsagt å være tilbake på mot beste til vi møter Rosenborg her hjemme, sier trønderen med et bredt glis.

– En x-faktor veldig få andre har

En drøy halvtime fikk 19-åringen av trener Dag-Eilev Fagermo, som naturlig nok er strålende fornøyd med å ha Thiago Holm tilbake i spill.

– Det er veldig bra for oss å ha Odin tilbake i spill. Han er en kjempespiller for oss, og det ser du når han kommer inn da han bare på den halvtimen han før skaper mye og bidrar veldig godt offensivt. Han har en x-faktor som veldig få andre spillere i Eliteserien har, og vil gi oss en helt ny dimensjon i kampene som kommer, sier Fagermo til Dagsavisen.

Den dimensjonen så vi prov på i vinterens treningskamper, da Thiago Holm ofte ble brukt som en dyptliggende playmaker på midten og gang på gang plukket opp ballen og gled gjennom ledd og strødde pasninger både til den ene og den andre. Spesielt under Vålerengas tur til Algarve var 19-åringen god som anker på midten.

– Vi er alle forskjellige spillertyper som kan bekle den rollen dypest på midtbanen. Spesielt Fredrik, men også Tobias bidrar mer defensivt enn det jeg gjør, mens det først og fremst er offensivt jeg kan bidra. Det gjør jeg også mot HamKam, da jeg er med på å skape ting de siste 30 minuttene i tillegg til å skape ubalanse, spille stikkere og prøve å skape så mange scoringsmuligheter som mulig. Det er der jeg er best, men så må jeg også utvikle det defensive aspektet av spillet for å bekle den rollen dypt på midten, forteller Thiago Holm selv om sin rolle.

Mer fra Dagsavisen