Trikkeligaen

Skeid-kapteinen: - Vi må tåle alt tapersnakket

Skeid-kaptein Fredrik Berglie bærer en historisk svak sesongstart på sine skuldre. Det er en plan om å snu det.

FREDRIKSTAD STADION (Dagsavisen): Etter seks strake tap får man høre det fra omgivelsene hvor man enn går. Fredrik Berglie er stålsatt for det. Og leder en spillergruppe som må tåle å stå i det.

– Det blir å peke på de samme tingene. Men totalt sett skaper vi for lite her. Vi gir dem litt trøbbel i starten, men klarer ikke å skape nok trøkk, sier Fredrik Berglie til Dagsavisen etter at bunnplassen på tabellen bare ble forsterket.

– Baklengsmålene?

– Det er for dårlig forsvarsspill, enkelt og greit. Vi kan ikke slippe inn så enkle mål på dette nivået, sier han.

Fredrikstad skapte mye trøbbel på dødballer foran Skeid-keeper Anders Gundersen.

Begge scoringene kom etter dødballer, først et frispark fra 30 meter bak i banen, så på corner i sluttfasen av kampen. FFK vant begge hodeduellene og da endte det med årets første tomålstap.

Den siste scoringen kom ved Skeids tidligere forsvarsspiller Ayoub Aleesami.

– Jeg har sett mange av kampene til Skeid og følger fortsatt godt med. Det er brutalt for dem med seks tap. Men de har jo spillemessig vært på høyde i alle kampene og må bare tro på det de gjør, sier Aleesami til Dagsavisen.

Selv sliter han med spilletid i FFK, men kom inn tidlig som innbytter denne kvelden.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Har gått som fryktet

Da terminlistene kom i vinter var det de som pekte på Skeids tøffe åpningsprogram og antydet null poeng til 17. mai.

– Ja, det ble nevnt, men vi føler at vi henger med i alle kampene. Vi blir ikke utspilt. Men vi har tenkt å overleve i denne ligaen og da må vi begynne å vinne snart. Det er nå de kampene kommer, sier han.

Det skal starte med cupseier over Oppsal torsdag, så kommer Stjørdals Blink og Sandnes Ulf til to hjemmekamper på rad til Nordre Åsen. Da holder det ikke med hederlige tap lenger.

– Det er en mental utfordring for oss, men en seier nå vil bety mye. Vi vet vi kan slå mange av lagene i denne avdelingen. Men vi må begynne snart, sier Fredrik Berglie.

Skeid-kaptein Fredrik Berglie etter tapet for Fredrikstad.

Repetisjon

– Kan du ikke bare ta en kopi av intervjuet etter forrige kamp. Det er jo stort sett det samme å si, sier en galgenhumoristisk Gard Holme til Dagsavisen i presserommet etter kampen.

– Vi skaper noe, men for lite. Vi trenger flere sjanser for å score. Vi har tre ganske store, og er spillemessig bra lenge. Men igjen viser vi for dårlig forsvarsspill i avgjørende situasjoner, sier Skeid-treneren, som opprinnelig er fra Fredrikstad.

Han vet jo at Skeid overlever ikke i divisjonen på hederlige nederlag.

– Hvorfor keeperbytte?

– Lars Kvarekvål har slitt med en skulder etter forrige kamp og har ikke fått trent hundre prosent, sier han.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra DagsavisenNyeste fra Dagsavisen.no: