KFUM hevet seg etter Brann-flausen. Likefullt null poeng: – Vi er klart best

(Mjøndalen - KFUM Oslo 2-1). KFUM spilte ball, Mjøndalen scoret. Så enkelt er det å oppsummere denne kampen der KFUMs spillemessige framgang ikke ble belønnet med poeng.

MJØNDALEN (Dagsavisen): Da Mjøndalen satte sin andre scoring på lagets eneste sjanse etter pause, skjønte vi hvorfor de topper ligaen. Kompakt forsvar og stor effektivitet. Da er det tungt for motstanderen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

- Vi er klart best

– Vi er jo klart best. Vi styrer kampen, men får ingenting med oss. Det er surt. Men vi slår på et vis tilbake, sier KFUM-trener Jørgen Isnes til Dagsavisen.

KFUM kom fra sjokkbehandlingen i andre omgang mot Brann på Ekeberg sist, der de slapp inn fem mål, til neste lag som kom ned fra Eliteserien i fjor. Mjøndalen var serieleder med dobbelt så mange poeng som KFUM før avspark. Nå er den økt ytterligere til elleve poeng.

Den forskjellen ble mindre og mindre synlig i denne kampen.

– Men selvsagt handler det også om kvalitet innenfor 16-meteren, sier Isnes.

KFUM hadde lagt marerittet bak seg og gikk offensivt ut. Men Mjøndalen tok grep om kampen og grep om målene. Laget gikk i ledelsen etter snaue ti minutter ved Erik Stavås Skistad. Spilleren med skinavnet sto omtrent på straffemerket da KFUM ikke fikk klarert og han kunne relativt upresset banke inn ledermålet.

De klarte å ri på ledelsen helt inn til KFUMs store frustrasjon. For her hadde Kåffa fortjent poeng. Reduseringen kom på overtid og skapte kaos da keeper hindret KFUM å ta med seg ballen ut. Det endte i rødt kort til Mjøndalens keeper.

– Han sparket meg rett og slett ned, så det kortet var klart, sier målscorer Håkon Stavrum til Dagsavisen.

– Vi taper kampen på et slapt åpningskvarter, sier Isnes.

Fram på kantene

Men tilbake til starten: KFUM prøvde å løfte laget opp mot et angrep der Petter Dahl, Tore Andre Søraas og Remi-Andre Svindland alternerte litt om å ligge fremst. KFUM har gode kantspillere i Håkon Helland Hoseth og Keivan Ghaedamini og prøvde å utnytte det. Men det ble sjelden farlige situasjoner inne i Mjøndalen-feltet.

Så gratistilskuerne som satt på balkongene kunne lene seg tilbake og se at Mjøndalen hadde noenlunde kontroll på dette før pause. Det pussige foran denne kampen var jo at Mjøndalen ikke hadde avgitt poeng hjemme og KFUM hadde ikke avgitt poeng borte. Så troen på egne krefter skulle det ikke være noe i veien med.

Men KFUM kom med fem baklengsmål på en omgang mot Brann i bagasjen. Og de minnene måtte viskes ut.

Dobbelt bom

KFUM måtte foreta første bytte allerede etter en halvtime da Tore Andre Sørås måtte gi seg og bli erstattet av Mohammed Mahnin.

Sjanser? Like få som KFUM-supporterne bak målet til Jonas Brauti. Men vi noterte at Petter Dahl fikk en god mulighet på volley og at Robin Rasch satte et hardt frispark like over.

På motsatt side ble det en liten situasjon da keeper Jonas Brauti bevegde seg langt utenfor 16-meteren, men den ble avklart.

Men så kom endelig den store sjansen for KFUM da Keivan Ghaedamini dro seg fri på venstre. Men innlegget inn i feltet klarte Petter Dahl å bomme på for åpent mål, den trillet videre til Helland Hoseth som dundret ballen retning Tønsberg.

Det gjelder å utnytte slike muligheter, Kåffa.

Overtok banespillet

At det var muligheter her måtte ha vært tema i pausen. For KFUM gikk mer distinkt til verks etter hvilen og satte et press på de brunkledde.

Robin Rasch og Simen Hestnes var så bevegelige vi vet de kan være og da erobrer de fort midtbanen. Utfordringen er å skape mer inne i boksen. Et godt innlegg fra Helland Hoseth nådde Hestnes nesten fram på, men Markus Nakkim fikk klarert.

Å score på Mjøndalen er det flere enn KFUM som sliter med. Mjøndalen hadde bare fire baklengs før denne kampen og det er hovedgrunnen til at de topper ligaen. Et flott angrep endte med fin avslutning av Simen Hestnes, men keeper Thomas Kinn holder seg våken selv om ikke avslutningene mot ham var så mange.

Da var det helt typisk for denne kampen at Mjøndalen kontret inn 2-0 da Martin Rønning Ovenstad kunne sette ballen i mål fra fem meter sju minutter før slutt. Offside? Situasjonen var i hvert fall helt marginal.

Innbytter Håkon Stavrum fikk presset inn reduseringen på overtid. Da KFUM skulle ta med seg ballen og skynde seg tilbake til avspark, ble de hindret av keeper Thomas Kinn. Tumultene endte i direkte rødt for MIF-keeperen. Men laget holdt unna.

– Jeg skulle få med meg ballen ut da keeper sparket meg i leggen, sier Håkon Stavrum.

Mjøndalen er i en eventyrlig flytsone uten å briljere. De vipper de jevne kampene i sin favør, gang på gang. Derfor topper de OBOS-ligaen.

Neste oppgave for KFUM er en fascinerende cupkamp, borte mot Gamle Oslo kommende torsdag.

---

OBOS-ligaen, 6. serierunde søndag:

Mjøndalen – KFUM Oslo 2–1 (1–0)

Consto Arena, Mjøndalen: 1474 tilskuere.

Mål: 1–0 Erik Stavås Skistad (9), 2-0 Martin Rønning Ovenstad (83), 2-1 Håkon Stavrum (90)

Dommer: Martin Berg, Hunstad IL.

Gule kort: Joackim Olsen Solberg, Markus Nakkim, Mjøndalen.

Rødt kort: Thomas Kinn, Mjøndalen.

Mjøndalen: Thomas Kinn – Adrian Aleksander Hansen, Sivert Øverby (Simon Appiah 73), Joackim Olsen Solberg (Kent Eriksen 87), Markus Nakkim – Martin Rønning Ovenstad (Leotrim Bekteshi 87), Ole Amund Sveen, Erik Stavås Skistad (Isaac Twum 46), Meinhard Olsen, Matias Moldskred – Benjamin Stokke (Bringer Singh 65).

KFUM Oslo: Jonas Vatne Brauti – Aaron Kiil Olsen, Jørgen Hammer, Fredrik Kristensen Dahl – Håkon Helland Hoseth, Robin Gravli Rasch, Petter Nosakhare Dahl, Simen Hestnes (Håkon Stavrum 86), Keivan Ghaedamini – Tore Andre Sørås (Mohammed Mahnin 29), Remi-Andre Svindland (Johannes Nunez 69).