Trikkeligaen

Hindret KFUM i å hente ballen: Rødt kort

(Mjøndalen - KFUM Oslo 2-1). På overtid reduserte KFUM Oslo mot Mjøndalen, og ville ha ballen raskt til avspark. Da gikk det over styr for Mjøndalens keeper, som taklet på seg rødt kort.

MJØNDALEN (Dagsavisen): Hjemmelaget halte i land sin femte strake hjemmeseier, men fikk kraftig motstand mot KFUM Oslo. Og da reduseringen lå i nettet på overtid, ble det et øyeblikk av kaos inne i Mjøndalen-målet.

Målscorer Håkon Stavrum forteller.

– Jeg stusset det lange innkastet fra Aaron (Kiil Olsen) videre bakover og ballen snek seg inn i hjørnet. Ettersom vi var på overtid, hadde vi dårlig tid. Vi ville jo ha utligning, sier Stavrum til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Direkte rødt kort

Mjøndalens keeper Thomas Kinn (skjult i blå trøye) setter inn taklingen på Håkon Stavrum etter at dommeren har blåst for scoring.

Mjøndalens keeper Thomas Kinn, som fortsatt har sluppet inn færrest mål i OBOS-ligaen, likte ikke aktiviteten inne i sitt eget mål og da Stavrum var på vei ut, satte han inn en takling på Stavrum.

– Det var vel litt hodemiss fra hans side. Han traff meg i leggen, men det går bra. Men at det var direkte rødt kort, var det jo ingen tvil om, sier Stavrum.

Ballen var jo også ute av spill ettersom dommer Martin Berg hadde blåst for scoring for KFUM.

Nå la dommer til det minuttet det tok å rydde opp i tumultene uten at det hjalp KFUM i jakten på i hvert fall ett fortjent poeng.

– Vi får vel det vi fortjener. Så jevn er denne ligaen, sier Stavrum, som kom inn som innbytter fire minutter før slutt. Han fikk et kort, men hendelsesrikt innhopp.

– Det ble litt kaos, men slikt skjer, sier han.

Thomas Kinn beklaget sin opptreden og må belage seg på karantene, slik man får etter direkte utvisning.

Det betyr at Mjøndalens opprinnelige førstekeeper, Sosha Makani, kommer inn igjen. Han har sonet ferdig sin NFF-straff for å ha vært involvert i pengespill. Men Kinn har vært så solid at han har overtatt plassen som førstevalg.

– Jeg beklager oppførselen. Jeg sparket ut i lufta i frustrasjon over at jeg ikke holdt nullen, så traff jeg en KFUM-spiller, sier Thomas Kinn til Drammens Tidende.

Best i 75 minutter

For KFUM-trener Jørgen Isnes var kampen uansett en påminnelse om marginer i fotball. Og han fikk se sitt eget lag reise seg etter den katastrofale annen omgangen mot Brann sist, der det raknet med fem mål etter pause.

– Vi er jo klart best. Men vi ser litt stressa ut i begynnelsen og de skaper litt trøkk på oss. Da kommer scoringen. Vi er best de siste 75 minuttene, sier Isnes.

– Men vi slipper inn mål på altfor få sjanser imot. Og det har vært et problem i hele sesongen. Og gjør vi det mot topplagene, vinner vi ikke de kampene.

– Dere får styre veldig mye etter pause?

– Ja, nesten sjokkerende mye, vil jeg si, hvis jeg hadde sett det med Mjøndalen-øyne. Og de finner ikke ut av det. Jeg synes det er mer sprut i beina våre enn deres. Vi gjør en god prestasjon, men vi står igjen med null poeng, konkluderer han.

Simen Hestnes var sentral med sin løpskraft da KFUM overtok hele midtbanen etter pause.

– Men vi skaper for få store sjanser, og så scorer de på sin ene som kanskje også var offside. Men vi skal ikke undervurdere at et lag som har flyt får slike seire. Vi har sett det før, og det er marginer som skiller på dette nivået, sier Simen Hestnes.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen gjentar at det handler om kvalitet når man avgjør jevne kamper i sin favør.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen