Trikkeligaen

Vålerenga 2 var bokstavelig talt sjanseløse

(Eidsvold Turn - Vålerenga 2. lag 2-0). Kontrasten var stor fra hjemmeseieren mot Frigg. Rekruttene til Vålerenga hadde ingen sjanse på bortebane i Eidsvoll, de skjøt ett skudd på mål. Takket være keeper Magnus Sjøeng ble ikke tapet større.

Som vanlig var Vålerenga-laget svært annerledes fra forrige uke. Bare tre spillere, Andreas Stensrud, Noah Guanio Risberg, og keeper Magnus Sjøeng, var med fra start lørdag av dem som slo Frigg 4–1 på mandag. Flere av de som kom inn i den kampen startet i dag.

– Vi tar de som er tilgjengelige, som trener Øystein Sanden sa etter Frigg-kampen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Faktisk har ingen i dagens Vålerenga-tropp scoret for rekruttlaget denne sesongen. Troppen lignet mest på den som tapte 0–3 for Hødd i forrige bortekamp, et rent juniorlag.

Det var ikke mye som stemte for Vålerenga-rekruttene. Det ble ikke mange pasninger i laget før de mistet ballen lenge før de truet hjemmelaget. Faktisk noterte de seg ikke for et eneste skudd i førsteomgang, heller ble det ikke noen hjørnespark eller korridorfrispark gjennom hele kampen. Eidsvold scoret halvveis i førsteomgang og ved snaue timen, men det kunne blitt flere, spesielt i andreomgang. Magnus Smelhus Sjøeng fikk øvd seg på mange typer keeperspill og leverte en god kamp.

Glatte sko

I tillegg slet det unge mannskapet til Vålerenga med å holde seg på beina. Kanskje brukte de feil type sko. Flere av dem skled utpå matta og det fikk store konsekvenser halvveis inn i førsteomgang. Festet til Andreas Stensrud sviktet, han havnet på rumpa inne i egen sekstenmeter, ble utspilt, og hjemmelagets Jørgen Kolstad bredsidet inn det første målet.

Magnus Sjøeng holdt laget inne i kampen med en stor reaksjonsredning like etter hvilen, men det ble bare ett skremmeskudd for hva som skulle komme i retning målet hans. For Vålerenga hevet seg ikke veldig mye. De fortsatte å spille bort ballen og så aldri farlige ut offensivt. Det var flere kontringsmuligheter som gikk i vasken på grunn av en upresset feilpasning.

Kampen tidlig punktert

Etter hvert skrudde også Eidsvold opp et hakk. Vålerengas beste var keeper Sjøeng som fortsatte å redde skuddene som kom. Men til slutt glapp det igjen. Herman Henriksen tuppet inn 2–0 etter snaue timen spilt. I det angrepet kom hjemmelaget altfor lett igjennom. Og fem minutter senere burde det stått 3–0. Jørgen Kolstad var på blank, prøvde å spille på tvers, men det ble stoppet. Ballen gikk derimot tilbake til Kolstad, men en feberredning av Sjøeng hindret et nytt mål.

Et kvarter før slutt kom endelig Vålerengas første skudd mot mål. Det var et greit forsøk av Lars Sondresen Bjertnæs, men en scoring på den ville vært en keepertabbe. Sett under ett var det unge Vålerenga-laget, som var et rent juniorlag, et par nummer for små i dag. Det blir ytterligere vanskelig når man ikke holder seg på beina i avgjørende situasjoner. Trenden fortsetter, de er svake på bortebane, men leverer på Intility. Heldigvis er det to hjemmekamper på rad som venter nå.

Dermed er hele A-lagstroppen uthvilt til 16. mai-kampen mot HamKam på Intility.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

2. divisjon, avdeling 2, runde 6 lørdag:

Eidsvold Turn – Vålerenga 2. lag 2–0 (1–0)

Myhrer stadion: 246 tilskuere.

Mål: 1–0 Jørgen Kolstad (23′), 2–0 Herman Henriksen (58′)

Dommer: Aleksander Skjold Vermundsen, Kopervik IL

Vålerenga 2: Magnus Smelhus Sjøeng – Andreas Stensrud (John Inalu-Bakke fra 75′), Eskild Braathen Fredriksen, Noah Guanio Risberg, Magnus Kiperberg Mehl – Sander Fredheim Barbosa, Aksel Aasheim Engesvik, Lars Sondresen Bjertnæs, Jonas El-Abdellaoui (Sayed Hosainy fra 58′) – Adrian Kurd Rønning, Amez Mustafa (Ayman Elhammichi fra 68′)

Øvrige resultater lørdag: Alta – Brattvåg 3-1, Ull/Kisa – Tromsdalen 2-2, Frigg – Gjøvik/Lyn 0-1, Hødd – Træff 1-1, Asker – Bærum 0–2.

---







Mer fra Dagsavisen