Sen straffe reddet Lyn-poeng etter at Grei snudde kampen med én mann mer

(Grei–Lyn 2-2) Lyn tok en oppskriftsmessig ledelse i den første omgangen, men et drømmeskudd like før pause og fem katastrofale minutter for Lyn med rødt kort og baklengsmål gjorde at Grei snudde kampen. Helt på tampen sørget David Tavakoli for poengdeling.

GREIBANEN (Dagsavisen): Det har vært en del utskiftninger hos Grei etter at opprykket ble sikret, og under ledelse av spillende trener Markus Norheim Cham har det blitt tre poeng og én seier så langt denne sesongen. Den kom hjemme mot Ready i sesongens første hjemmekamp, men hjemme mot Lyn var det ikke uventet gjestene fra Bislett (snart) som tok kommandoen fra start.

Anders Olsen headet et forsøk over allerede etter et par minutter. William Sell fikk en ganske god mulighet på corner et par minutter senere, men relativt upresset satte han headingen et godt stykke over. David Tavakoli ropte på straffe etter åtte minutters spill, men ballen falt i stedet til Martin Bakken som burde sendt Lyn i ledelsen, men blåste forsøket langt over fra like utenfor fem-meteren.

Selv om Lyn hadde ballen mest innledningsvis, var Grei villig med på de overgangene laget fikk. Christiaan Junior Wielens rundlurte sin Lyn-back på rumpa, og skar innover fra sin venstrekant. Fra et ganske langt hold prøvde han å bue ballen rundt en forsvarer og bort i lengste kryss, og var ikke langt unna å lykkes med et kremmerhus av en annen verden.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Tavakoli bredsidet inn ledermålet for Lyn

Anders Olsen fikk en strålende mulighet, etter et glimrende raid fra Ole Breistøl som fikk trukket Grei-forsvaret over til feil side. Det gjorde at Olsen fikk ballen helt umarkert på bakerste stolpe, men Grei-keeper Marcus Kristiansen plukket fram en glimrende reaksjonsredning og slo den ut til corner. Det ble til nok en god mulighet på corner, som nok en gang ble headet over fra kloss hold.

Isak Løvlund på Grei fintet seg vei inn i Lyns 16-meter og kom alene med Lyn-keeper Pedersen like etter. Sistnevnte fikk slengt ut en fot, slik at ballen snek seg utenfor og til corner. Det var likevel Lyn som var farligst frempå, og etter 17 minutters spill kom Magnus Tvedte til en gigantisk mulighet på et langt innlegg. Backen fikk styrt den godt ned mot hjørnet, men Kristiansen var på pletten og fikk dyttet den ut fra streken.

Lyn skulle til slutt få uttelling for presset etter 20 minutters spill, da Anders Olsen kom seg ned til dødlinjen fra høyrekanten. Innlegget var egentlig ment for en Lyn-spiller som skled inn på første stolpe, men nådde ikke fram. I stedet gikk ballen gjennom hele Greis fem-meter, før David Tavakoli dukket opp på bakerste stolpe og enkelt kunne bredside inn ledermålet på åpent mål ettersom Kristiansen ikke hadde rukket å forflytte seg til motsatt stolpe.

David Tavakoli hilser opp til Lyn-bastionen etter å ha scoret 1-0-målet for Lyn.

Wielens utlignet med drømmescoring

Etter en veldig hektisk første halvdel av den første omgangen roet ting seg noe på Greibanen. Lyn hadde mye ball, og kom seg et par ganger rundt på kant og til innlegg. Men presisjonen på den siste tredjedelen var ikke god nok for å skape store nok sjanser til å øke ledelsen.

I stedet var det Grei som skulle utligne litt ut av det blå, og der Christiaan Junior Wielens ikke traff på sitt forsøk tidligere i omgangen traff han så definitivt fire minutter før pause. Kantspilleren plukket opp ballen noen meter inne på Lyns banehalvdel og avanserte en 10-12 meter før han banket løs fra en 30 meters hold. Skuddet var helt utsøkt, rundt keeper Alexander Pedersen og opp i krysset. Fenomenal scoring fra Wielens, som feiret med en leken dans foran Lyn-supporterne på bjerget.

Samme mann fikk muligheten et par meter senere, da han ble spilt igjennom alene mot Lyn-keeper Pedersen. I stedet for å prøve å ta med seg ballen rundt Lyn-keeperen forsøkte han et skudd på første touch. Litt ute av balanse endte det skuddet ganske langt ute til siden for målet, selv om Grei der fort kunne ha snudd kampen på bare tre minutters tid.

Christian Junior Wielens jubler med lagkameratene etter drømmescoringen som ga 1-1 rett før pause.

Rødt kort og Grei-scoring

Den andre omgangen startet likt som den første, med mye balltrilling fra Lyn, uten at de skapte noe. I løpet av de første seks minuttene klarte så Ole Breistøl å pådra seg to gule kort for ganske like forseelser, slik at Lyn måtte spille de siste 40 minuttene med én mann mindre. Først mistet han ballen like utenfor 16-meteren og felte en Grei-spiller, før han noen minutter senere mistet ballen igjen på samme sted. Denne gang holdt han Grei-spilleren i drakta, og kantspilleren skjønte umiddelbart hva han hadde gjort og sank ned på kne.

Fem minutter senere gikk ting fra vondt til verre for Lyn, da Christiaan Wielens igjen skapte problemer for Lyn-forsvaret. Kantspilleren kom seg forbi på sin kant og la ballen inn på fem meter, der Isak Løvlund kontant plasserte ballen ned i hjørnet til ellevill jubel fra Grei-fansen. To-tre minutter senere måtte Grei-keeper Kristiansen plukke fram en solid redning for å avverge utligning, fra et godt skudd fra like utenfor 16-meteren.

Lyn gjorde et par bytter, og prøvde å holde opp sin vante spillestil, men med én mann mer klarte Grei å holde mer på ballen. Tjue minutter før slutt kom Lyn til en heading fra omtrent straffefeltet, men Grei-keeper Kristiansen holdt den greit unna. Tavakoli prøvde seg med et skudd fra 20 meters holdt et par minutter senere, men det gikk rett på keeper.

Ole Breistøl fortviler etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort på kort tid, og dermed ble utvist borte mot Grei lørdag.

Tavakoli utlignet på straffe

Lyn prøvde på mye av det samme som de gjorde hele kampen, nemlig å komme rundt på kantene og legge inn. Det lyktes også ganske bra, da spesielt Matias Victorio kom seg forbi backen sin og til innlegg. De var av en sånn kvalitet at ingen av Lyn-spillerne inne i boksen kom til noen klare sjanser på dem, men det endte ofte med løse avslutninger som var enkle for keeper Kristiansen å plukke.

Seks-sju minutter før slutt kom Magnus Tvedte på et dypt løp, og i duell med Simen Olsen mente dommer Kim Rune Lydersen at Sell ble hindret såpass mye at han valgte å blåse straffe. Den så litt billig ut, men David Tavakoli tok ansvar og ekspederte ballen i mål. Dermed fikk Lyn sin utligning med én mann mindre på banen.

Grei skapte et par greie sjanser på overtid, men Alexander Pedersen reddet dem begge. Et brassespark fra Daniel Bergli gikk utenfor, og da Trym Thorbjørnsen satte et frispark fra 25 meter over ble det 2-2 på Greibanen.

David Tavakoli utligner til 2-2 like før slutt.

---

Norsk Tipping-ligaen avd. 1 – runde 6

Grei – Lyn 2-2 (1-1)

Greibanen, 250 tilskuere

Mål: 0-1 David Tavakoli (21.), 1-1 Christiaan Junior Wielens (41.), 2-1 Isak Løvlund (56.), 2-2 David Tavakoli (85.)

Gule kort: Erik Eck Jørgensen, Christiaan Wielens, Simen Olsen, Runar Olsen, Grei. Magnus Tvedte, Ole Breistøl, Lyn

Rødt kort: Ole Breistøl, Lyn.

Dommer: Kim Rune Lydersen (Bjørnevatn IL)

Grei (4-4-2): Marcus Kristiansen – Kristian Storstrøm, Trym Thorbjørnsen, Simen Olsen, Sondre Brudal – Runar Johnsen, Erik Jørgensen (Noman Safi fra 86.), Kamyar Bawah (Robin Baldizon fra 75.), Christiaan Junior Wielens – Isak Løvlund (Daniel Bergli fra 86.), Paul Montero de Macedo (Ebrima Jammeh fra 76.).

Lyn (4-3-3): Alexander Hurlen Pedersen – Magnus Tvedte, William Sell, Christopher Lindquist, Eirik Haugstad (Håkon Sjåtil fra 66.) – Daniel Schneider (Noah Hermansen fra 90.), Martin Bakken (Matias Victorio fra 60.), Herman Solberg Nilsen (Henrik Elvevold fra 46.) – Anders Bjørntvedt Olsen, David Tavakoli, Ole Breistøl.