Nordstrand helt overlegne mot Lokomotiv Oslo

(Lokomotiv Oslo - Nordstrand 0-4). Med blomstrende offensivt spill scoret Nordstrand tre mål på ti minutter i starten av andreomgang og satte spikeren i kista. Og kista var egentlig klar allerede til pause. Dette var Nordstrands dag og seieren kunne vært mye større. Nå er de to poeng fra toppen.

TØRTEBERG (Dagsavisen): Reda Chikh var kampens store spiller fram til han ble byttet ut tidlig i andreomgang, rett etter å ha satt inn sitt andre for kvelden. Den første scoringen hans åpent ballet, og det var en klassescoring. Luka Fajfric og Oliver Aaser Midtgård scoret de to andre.

– Vi føler oss i god form nå. Etter en litt seig start på sesongen har vi fått satt grunnspillet vårt og vinner kampene vi spiller, sier Oliver Aaser Midtgård til Dagsavisen etter kampen. Nordstrand har nå vunnet fire kamper på rad. Reda Chikh følger opp.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Spillet vårt sitter veldig bra nå. Nå er det få poeng som skiller topplagene. Det handler om å holde det oppe nå, sier han til Dagsavisen.

Seieren i dag kunne vært mye større, antakelig ble de snytt for både straffe og scoring etter fire minutter. – Kampen burde vært over etter 20 minutter. De spilte veldig naivt, sier Aaser Midtgård som fra benken så at ballen var over streken etter fire minutter.

– Når ballen får en slik topspin sier det seg selv, sier spissen.

Uansett scoret Nordstrand nok til å vinne denne kampen komfortabelt.

– Med den selvtilliten som er i laget nå er det få som kan slå oss. Jeg gleder meg til å møte Lyn igjen, hjemme på Nordstrand er jeg sikker på at vi tar dem, sier Reda Chikh.

– Det tror jeg også, sier Aaser Midtgård.

Snytt for både straffe og mål?

Kampen startet på dramatisk vis. Det tok noen få minutter før Reda Chikh sendte Christian Guillermo Njøten alene med hjemmelagets keeper, Siver Pieroth. Njøten prøvde å runde sisteskansen, men ble felt. Til store protester fra Nordstrand lot dommer spillet gå. «Loket» gikk for klareringen, men sendte ballen rett i egen kaptein Tage Løining og ballen gikk i retning mål. Med Pieroth borte fra streken så det ut som det ville bli et klønete selvmål, men Pieroth kom seg opp og fikk plukket ballen i grevens tid. Men Njøten protestere heftig på avgjørelsen, han mente ballen var over linja.

– Den spretter over streken, ropte han, men til døve øver. Linjemann så ikke ut til å være i god nok posisjon til å se. Kanskje ble Nordstrand snytt for både straffe og mål i løpet av fem sekunder.

Nordstrand klart best

Uansett hadde bortelaget startet hvassest og de fortsatte å styre tempo og kampbildet. Det så ut som de spilte for fort for vertene til tider. «Loket» ga bort ballen etter to eller tre trekk, mens Nordstrand spilte hurtig en- og to-touch fotball med presise pasninger. Særlig Reda Chikh viste fram både nærteknikk og overblikk. Halvveis i omgangen kom Njøten til en ny enorm mulighet. Et innlegg spratt igjennom feltet og havnet i beina på spissen som skjøt klokkeklart i tverrligger fra ti meter. Det ble også noe av det siste han gjorde for like etter måtte han gi seg med en skade. Det var flere stopp i spillet på grunn av skader og hjemmelaget slet også med dette. Andreas Kytiri måtte også gi seg tidlig.

Omgangens store spiller var Reda Chikh. Han kronet en meget god omgang med en klassescoring. På sin høyre kantposisjon mottok han ballen rettvendt i mellomrommet. Først skar han innover, dro noen overstegsfinter, og rykket ut mot siden igjen. Vinkelen ble litt skrå, men også perfekt. Skuddet banket han inn i lengste hjørne, helt ute ved stolperota.

Luka Fajfric har akkurat scoret 0-2, Reda Chikh gratulerer.

Tre mål på ti minutter

Brått så kvelden meget lys ut for bortelaget. Et nytt flott angrep endte hos Aaser Midtgård nede ved dødlinja. Han slo knallhardt inn langs gresset. Foran mål sto Luka Fajfric som hadde verdens enkleste jobb med å score. Det gjorde han. 0–2 i omgangens andre minutt. Og så kom det tredje tre minutter senere. Aaser Midtgård headet ballen i en høy, men akkurat passe bue over Sivert Pieroth. Hele laget jogget ut for å juble sammen med en tilskuer som satt alene på hjørnet av tribunen.

Og han fikk mer å juble for. Igjen raget Aaser Midtgård på bakre stolpe. Headingen var god, men Sivert Pieroth reddet sterkt. Returen kunne han gjøre lite med, den var Reda Chikh først på og dyttet inn sitt andre, Nordstrands fjerde. Det ble også Chikhs siste involvering, både han og Luka Fajfric ble byttet ut etter scoringen og fikk velfortjent hvile.

Brente sjanser og frustrasjon

Stormen Nordstrand kom ut med i andreomgang drepte spenningen fullstendig, men de fortsatte å holde tempo oppe. I bakrom hadde «Loket» store problemer med å demme opp for Nordstrands spisser. Oliver Aaser Midtgård, til tross for sin lange kropp, var en trussel bak hjemmelagets backfirer. Spissen kom også til flere gode sjanser, men viste seg mer giftig med hodet enn beina. Edward Nordheim King kom inn for gjestene og vil nok irritere seg enda mer enn Aaser Midtgård for sin forspilte sjanse. Han avsluttet rett foran mål fra fem meter, men ballen gikk utenfor.

Mot slutten tok Nordstrand noen såkalte professional fouls for å stoppe overganger. Det irriterte hjemmelaget stort, naturligvis sammen med hvordan kampen utviklet seg. Dommer kjørte også en relativt høy linje, så mange forseelser ble ikke blåst for. Etter hvert ble det for mye for innbytter Sverre Aase, han var flere timer for sent inne i en takling, gikk for leggen og måtte se det røde kortet, fortjent.

– Jeg gleder meg til neste kamp

Nordstrand seiler opp som rundens store vinner. På en dag der Grorud 2 tapte, mens Lyn spilte uavgjort, vartet de opp med en sterk og imponerende seier mot Lokomotiv Oslo. Nå er Nordstrand bare to poeng fra toppen.

Lokomotiv Oslo gikk på sitt fjerde tap for sesongen og forblir midt på tabellen. Trener Stian Børven innrømmer at dette ikke var noen stor prestasjon av dem.

– Vi burde nok hatt en annen tilnærming til kampen. Vi har et par skader og noen mann ute med sykdom, men i dag var vi rett og slett ikke konkurransedyktige mot et godt Nordstrand-lag, sier han til Dagsavisen.

– Jeg gleder meg til neste kamp, første runde i cupen, der vi forhåpentligvis vil vise oss fra en mye bedre side, avslutter han.

---

Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, runde 6 lørdag

Lokomotiv Oslo – Nordstrand 0–4 (0–1)

Tørteberg kunstgress 2, ca. 30 tilskuere

Dommer: Chris Braseth, Greåker IF

Mål: 0–1 Reda Chikh (30′), 0–2 Luka Fajfric (47′), 0–3 Oliver Aaser Midtgård (50′), 0–4 Reda Chikh (57′)

Gule kort: Nickolas Steine, Sverre Hakami Sandal, Sølve Dahlin Sæter, Fredrik Graham Hansen

Rødt kort: Sverre Aase