Trikkeligaen

Breistøl kvalm av flauhet: – Må bare si unnskyld for at jeg ødelegger for laget

(Grei – Lyn 2-2) Ole Breistøl fikk to gule kort for ganske lignende hendelser på kort tid, og Lyn-spilleren skjønte umiddelbart at han hadde gjort noe fryktelig dumt da han fikk sitt andre gule kort.

I løpet av de første seks minuttene av den andre omgangen klarte Ole Breistøl å pådra seg to gule kort for ganske like forseelser, slik at Lyn måtte spille de siste 40 minuttene med én mann mindre. Først mistet han ballen like utenfor 16-meteren og felte en Grei-spiller, før han noen minutter senere mistet ballen igjen på samme sted. Denne gang holdt han en Grei-spilleren i drakta, og 23-åringen skjønte umiddelbart hva han hadde gjort og sank ned på kne før dommeren viste han det røde kortet.

– Det ser bare fryktelig dumt ut. Jeg prøver å holde han bak meg, og når han da smetter forbi holder jeg han igjen. Det er et soleklart gult kort, og ikke noe å si på at jeg blir utvist, selv om jeg mener det første gule kortet ikke var korrekt. Men når jeg likevel har det gule kortet fra før, var det fryktelig dumt av meg å pådra meg et nytt gult kort på den måten, sier Breistøl til Dagsavisen etter kampen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Svartnet da Grei tok ledelsen

Kantspilleren gikk rett i garderoben, og da han kom ut igjen noen minutter senere hadde Grei tatt ledelsen og snudd kampen. Dermed måtte Breistøl stå på sidelinja og se lagkameratene jage utligning, uten å kunne bidra noe selv.

– Det å stå på sidelinja og se på i den andre omgangen der var fryktelig tungt. Da jeg kom ut igjen fra garderoben og så at Grei ledet 2-1 var det ganske svart. Jeg var kvalm av flauhet over meg selv hele omgangen, og det er så utrolig idiotisk det jeg gjorde. Heldigvis får gutta henta hjem ett poeng, som kan vise seg å bli veldig viktig, og så må jeg bare si unnskyld for at jeg ødela den andre omgangen for oss. Det var bare tåpelig av meg, forteller 23-åringen.

Trener Jan Halvor Halvorsen var naturlig nok ikke videre fornøyd med Breistøls handlinger. Han sier at Breistøl selv vet hvor unødvendig det var og at han kommer til å lære av det som skjedde.

– Det var et totalt unødvendig gult kort, og noe som ikke skal skje, men det vet Ole selv også. Når du har gult kort fra før kan du ikke gjøre det han gjorde, og dette er noe Ole kommer til å lære av. Jeg sa det til han, og så gjør vi ikke noe mer med det, forteller Halvorsen til Dagsavisen.

Etter en kjapp tur i garderoben kom Ole Breistøl ut for å se de siste 35 minuttene fra sidelinja, og da hadde Grei snudd kampen til 2-1.

– Ett poeng er gull verdt

Om han ikke var spesielt imponert over Breistøls innsats, var Lyn-treneren veldig imponert over måten lagkameratene kjempet til seg ett poeng på.

– Etter Grei scorer 2-1, er jeg stolt og imponert over at laget ikke gir opp, men kommer tilbake og får med oss ett poeng. Vi legger om til en slags 3-3-4-formasjon, og sender Magnus (Tvedte) opp som spiss på slutten. Det fører til at vi får straffe nesten med en gang, så det var et heldig taktisk grep, for å si det sånn. Det ga oss 2-2 og ett poeng, og det gjør meg fornøyd og stolt at vi ikke gir opp. Ett poeng i sånne typer kamper er gull verdt når du ligger i toppen, sier Halvorsen.

Som i forrige kamp mot Ready skapte Lyn mer enn nok av sjanser til å score både to, tre og fire mål i tillegg til de to nye David Tavakoli kunne legge til sin scoringskonto.

– Det finnes ingen enkle kamper på det nivået her, men denne kampen skulle vært avgjort i den første omgangen. Da har vi fire-fem enormt store sjanser, men likevel klarte vi bare å få med oss 1-1 til pause. Det var det samme sist også, da vi skapte voldsomt mange sjanser, men ikke klarte å omsette dem i mål. De første 25 spilte vi veldig bra. i dag, men hvis du ikke setter sjansene dine kan du fort havne i trøbbel, slik vi gjør i dag, sier Halvorsen.

Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen klødde seg litt i hodet underveis for hva han kunne finne på for å få laget inn igjen i kampen. Grepet han tok ga umiddelbar effekt, og sørget for at det endte 2-2.

Bislett neste

Samlet sett er ingen i Lyn fornøyd med å gi fra seg to poeng, men når Grorud 2 heller ikke vant, og kampbildet ble som det ble var det i hvert fall én mann som var lettet over å få med seg poeng med hjem.

– Jeg synes det er sterkt at vi fortsetter å spille, og at vi får med oss poeng. Jeg ødelegger jo hele den omgangen totalt, og er nok den som er mest lettet av alle at vi får med oss det ene poenget som kan vise seg å bli ekstremt viktig til slutt. Du kan si at jeg ble raskt voksen i det øyeblikket, og det skal ikke skje igjen, lover Breistøl.

Neste kamp for Lyn er nå første hjemmekamp for sesongen, da Bislett endelig er klar for spill til cupkampen mot Stabæk torsdag.

– De to siste kampene har vært fremgang spillemessig, da vi har produsert veldig mange sjanser, men ikke klart å drepe noen av dem. Mot Ready fikk vi med oss alle poengene, men det klarte vi ikke i dag. Vi kan likevel ta med oss at vi er ubeseiret på seks kamper og at vi har spilt alle på bortebane. Nå skal vi endelig komme tilbake på banen som er vår hjemmebane resten av året, og det skal bli godt, sier Halvorsen.




Mer fra Dagsavisen