Trikkeligaen

Bombesikker på seier etter egen scoring: – Synd dommeren skal være med på å avgjøre

(Grei – Lyn 2-2) Da Isak Løvlund sendte Grei i ledelsen var han sikker på seier, og mener straffesparket Lyn utlignet på var veldig, veldig billig. Likevel tar Grei med seg ett poeng.

GREIBANEN (Dagsavisen): Det manglet ikke på dramatikk mellom Grei og Lyn på Greibanen lørdag, med rødt kort, årets mål, en snuoperasjon og et billig straffespark blant ingrediensene i en svært underholdende kamp i «Trikkeligaen». Lyn tok en oppskriftsmessig ledelse, men Grei snudde kampen gjennom et mål fra Isak Løvlund som var sikker på seier da han løp mot Grei-fansen for å feire.

– Da vi gikk opp i ledelsen, synes jeg det var fullt fortjent. Etter at Lyn tok ledelsen spilte vi veldig bra, og kom oss til flere gode sjanser. På målet parkerte jeg venstrebacken deres og kunne enkelt spasere ballen i mål, og da jeg feiret tenkte jeg at det her kommer vi til å vinne, sier Løvlund til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Veldig billig straffe

Fem minutter før scoringen hadde nemlig Lyn fått Ole Breistøl sendt av banen, etter to svært unødvendige gule kort med få minutters mellomrom. Det førte til en helt ny dynamikk i kampen, der Grei hadde nokså god kontroll helt til Lyn fikk et tvilsomt straffespark som David Tavakoli omsatte fem minutter før slutt.

– Straffen er billig, den er veldig billig. Jeg synes ikke det var noen forseelse, da han Lyn-spilleren i duellen er lur og detter. Han får som han vil, men det er synd at han lurer dommeren også. Jeg så at linjedommer ikke var enig, men det ville ikke dommeren høre på, så det er litt surt at dommeren er med på å avgjøre at det blir poengdeling her. Uten det hadde vi fått med oss tre fortjente poeng, sier Grei-spissen.

Magnus Tvedte ble sendt opp som en ekstra spiss, da Lyn la om til en slags 3-3-4 på slutten, og like etter Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen hadde gjort det grepet ble det straffe. Tvedte gikk på et dypt løp inne i Grei-boksen og strakk seg etter ballen i likhet med Greis Simen Olsen. Dommer Kim Rune Lydersen mente Tvedte ble hindret, og dømte straffe. Til Grei-spillernes store frustrasjon.

– For min del så den billig ut, men jeg sto langt unna og så ikke situasjonen så godt. Gutta var «pissed» etter kampen, og det er nok en grunn til at alle reagerte på samme måten. Det er naturligvis leit at vi ikke får med oss alle poengene her hvis det ikke var straffe, men alle gjør feil. Vi gjør feil, dommeren gjør feil og det skjer hele tida det, forteller Grei-trener Markus Cham til Dagsavisen etter kampen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Det blir for mye stress

Han var mer opptatt av hva som skjedde med sitt eget lag etter utvisningen, og at de ikke klarte å dra seieren i land.

– Vi kan ikke tenke for mye på hva dommeren burde gjort, men tenke på hva vi kunne gjort for å dra det i land selv. Vi er tross alt én mer i nesten en hel omgang, og leder kampen helt til de siste minuttene. Etter at vi tar ledelsen bør vi spille mer, skape mer og ta det mer med ro. Det blir altfor mye stress, og vi spiller nesten bedre når det er like mange mann på banen, sier Cham og fortsetter:

– Det går mye på at spillerne er litt uerfarne og ikke vet helt hva de skal gjøre når de kommer i en sånn situasjon. Det er ingen tvil om at vi ikke har den rutinen som skal til for å spille på et sånt resultat, i tillegg til at vi har mange spillere som spiller ute av posisjon. Vi har en spiss som egentlig er back, og en høyreback som egentlig er indreløper. Vi presterer bra mot et topplag som Lyn, og må være fornøyd med å få med oss et poeng i den posisjonen vi er, selv om det selvsagt er litt surt, forteller han.

Grei-trener Markus Cham tar med seg ett poeng mot Lyn, og er fornøyd med progresjonen laget viser mot de beste lagene i avdelingen.

Både Løvlund og trener Cham er fornøyd med progresjonen laget har vist gjennom vinteren, og spesielt med at laget klarer å holde på ballen og spille så mye god fotball mot topplagene Lyn og Grorud 2.

– Vi går alltid for tre poeng, men hadde du gitt oss ett poeng før kamp hadde vi nok tatt det. Lyn er ikke bedre enn oss i dag, og vi er fullt på høyde med dem i banespillet, og vi matcher dem både på trøkk og kvalitet. Publikum møter opp og utligner det de har med seg, og lager en festdag her på Greibanen, og da er det litt kjedelig at vi ikke får med oss alle poengene, sier Løvlund.

– Bare å gi han pokalen for årets mål

Der hans mål var av det enklere slaget, var Greis første mål alt annet enn enkelt. Christian Wielens prøvde seg tidlig i den første omgangen på et kremmerhus, som ikke gikk i mål, men like før pause kom det noe helt spesielt fra kantspilleren. Wielens plukket opp ballen litt inne på Lyns banehalvdel og avanserte noen meter, før han dundret løs og bøyde ballen helt oppe i krysset fra 35-40 meters hold.

– Jeg ropte faen da han skjøt, for jeg var sikker på at jeg skulle få den pasningen ute på siden. Det var før jeg så den suse rett i krysset, så nå skal jeg ikke si at Christiaan ikke skal få skyte noe mer. Nå skal han få lov til å trekke av gjennom hele sesongen fra hvor han vil på banen. Det har han gjort seg fortjent til nå, sier Løvlund og ler.

– Det var en helt sinnsyk scoring, og det er ikke noe vits å diskutere om det er årets mål eller ikke. Det er bare å gi han den pokalen med en gang, og bli ferdig med det, sier Cham og fortsetter:

– Det at vi ikke klapper sammen, men står opp og snur kampen etter at Lyn tok ledelsen viser den mentaliteten som bor i spillergruppa. Vi blir bedre og bedre for hver uke og hver kamp som går, og gutta kjenner rollene sine og hva de skal gjøre stadig bedre. Jeg har sagt det fra dag én at jeg visste at vi kom til å forbedre oss fra dag til dag hvis alle jobber godt på trening og vi får gutta til å skjønne hvordan vi skal spille. Med den gode stemningen vi har i gruppa er det også enklere å selge inn det vi prøver å få til, forteller Cham.

Christian Wielens viser fram noen dansetrinn etter å ha banket inn årets mål på Greibanen mot Lyn lørdag.


Nyeste fra Dagsavisen.no: