Trikkeligaen

VIF-profiler mangler mot Tromsø: – Han er veldig sliten

Vålerenga reiser til ishavsbyen med et lag som trolig blir seende ut som i Sandefjord-kampen.

Odin Thiago Holm herjet for VIF 2 mandag, men stortalentet blir ikke med når A-laget gjester Tromsø i Eliteserien torsdag. VIF reiser nordover onsdag ettermiddag.

– Odin er veldig sliten. «Gjennomsliten», sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Ivan Näsberg, Odin Thiago Holm og Leonard Zuta for Vålerenga mot Midtjylland i Atlantic Cup i Portugal.

Les alt om Vålerenga her!

Kan være kjapt tilbake for VIF

Kampen for rekruttlaget var Holms første på lenge, og VIF ønsker ikke å ta sjanser med kneet til 19-åringen etter skadecomebacket.

– Men med noen dagers hvile er han forhåpentlig klar for 16. mai-kampen mot HamKam, opplyser VIF-treneren.

Heller ikke Amor Layouni (lyske) eller Fredrik Oldrup Jensen (leddbånd) spiller mot Tromsø.

– Men jeg tror de blir klare til enten HamKam- eller Strømsgodset-kampen, røper Fagermo.

Amor Layouni på fredagens VIF-trening. Søndag starter han i Dønnums fravær på høyrekanten.

VIF går fra 3-1 i behagelig temperatur på naturgress mot Sandefjord søndag, til noen få plussgrader og regn på kunstgresset i Tromsø torsdag.

– Det påvirker ikke uttaket at vi går fra naturgress til kunstgress. Men restitusjon er utrolig viktig, og apparatet vi har er helt avgjørende i den forbindelse, sier Fagermo.

Christensen som anker igjen?

Kampene kommer som perler på en snor i mai måned. VIF-treneren røper at spillere fra A-stallen trolig vil brukes mindre på rekruttlaget enn vanlig i denne hektiske perioden.

Hvor mye Fagermo kommer til å rullere på laget i mai, vil tiden vise.

– Det gjenstår å se. Men mot Tromsø trenger jeg ikke rullere noe, sier Fagermo, som antyder at elleveren mot «gutan» vil bli lik den som fikk tillit mot Sandefjord sist, da VIF-treneren blant annet ga stor ros til Tobias Christensen for en «outstanding» prestasjon som vikar i ankerrollen på midten.

Det skulle tilsi at Kjetil Haug, Vegar Eggen Hedenstad, Ivan Näsberg, Brynjar Bjarnason, Leonard Zuta, Henrik Bjørdal, Tobias Christensen, Petter Strand, Aron Dønnum, Vidar Örn Kjartansson og Osame Sahraoui får ny tillit torsdag.

– Vi må ut og ha den selvtilliten vi hadde mot Sandefjord. Vi skal gå ut og ta kommandoen, og være like tøffe som på i søndag. Tromsø er et spillende lag, men vi får se om de legger om litt etter en litt tøff start. Men de hadde en god kamp mot Jerv sist (1-1), sier Fagermo.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen