Selvmål berget sterk Skeid 2-rekke i byderbyet

(Skeid 2 – Lokomotiv Oslo 3-2). Lokomotiv Oslo kjempet seg tilbake fra 0-2 mot et ubeseiret Skeid 2, men et selvmål presset fram av Yasir Sa’Ad mot slutten ga vertene full pott.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Gjestenes Knut-Idar Dalhus var uheldig og skled inn det som ble det avgjørende målet i eget nett. Sa’Ads frispark traff Lokomotiv Oslo-spillerens fot og ballen gikk inn i gjestenes nett til 3-2.

– Vi viste mentalitet, da. Men vi fikk en elendig start. Vi var ikke klare. Så snudde det egentlig, og vi kom fortjent tilbake til 2-2. Så var det klønete av meg på 2-3. Sånn sett var det min feil at det glapp, sier en skuffet Dalhus til Dagsavisen.

– Men vi kan ta med oss mye positivt fra denne kampen. Vi vet at vi har nivået inne. Vi har et mål om øvre halvdel denne sesongen, og skal prøve å bli blant de fire-fem beste. Det har jeg stor tro på at vi klarer, legger han til.

Sa’Ad vil bli toppscorer

Mandagens resultat gjør at Skeid 2 fortsatt ikke har tapt i årets sesong. Laget står med sterke elleve poeng etter fem kamper, og er med i tetstriden i 3. divisjon, avdeling 1. Lokomotiv Oslo blir stående på seks poeng.

– Da vi tok en tidlig 2-0-ledelse, begynte vi å slappe av. Da kom Lokomotiv Oslo tilbake. Det er noe vi bør lære av, sier Skeids Yasir Sa’ad til Dagsavisen.

20-åringen har hårete mål for årets sesong i Skeid-trøya.

– Formen er bra. Jeg jobber hardt hver dag. Det skal jeg fortsette med. Jeg tror vi kan vinne avdelingen med det laget vi har. Selv vil jeg bli toppscorer i år. Sesongens beste spiller. Og så er målet i tillegg å bli en del av A-laget i Obos-ligaen, sier en ambisiøs Sa’Ad.

Yasir Sa'Ad (midten) bidro til Skeid 2-seier mot Lokomotiv Oslo mandag.

Lokomotivet reduserte

Det ble et forrykende åpningskvarter i byderbyet på Nordre Åsen. Etter bare fire minutter sendte Gabriel Andersen hjemmelaget i føringen etter klabb og babb i boksen. Gjestene ville ha frispark mot Skeid-angriperen i situasjonen forut for scoringen, men uten å få gehør.

Og Skeid fortsatte å ryste Lokomotiv Oslo. Kun seks minutter etter sørget nemlig Yasir Sa’Ad for 2-0 til hjemmelaget. 20-åringen curlet ballen flott ned i venstre hjørne.

Men Lokomotiv Oslo svarte nesten umiddelbart. Etter et knapt kvarters spill steg Espen Ringlund til værs inne i boksen, og Anders Gundersen i Skeid 2-buret hadde ingen sjanse til å avverge. Dermed redusering og ny giv for bortelaget.

Hjemmelaget forsøkte å legge press på Lokomotiv Oslo etter reduseringen, men maktet ikke å komme til voldsomt store muligheter.

Lokomotiv Oslos Micael Alejandro Lervik i duell med Skeid 2s Tomas Boye borgersen.

To minutter etter hvilen kunne det imidlertid stått 3-1. Francklyn Wollum-Goulehi slo inn til Sa’Ad, men forsøket gikk like utenfor venstre stolpe.

Dermed var det ekstra surt for vertene at Andreas Kytiri sjokkerte Skeid 2-spillerne med sin utligning etter 53 minutter. Plutselig hadde gjestene et håp om å påføre Skeid 2 sesongens første tap.

Andersen fant nettmaskene

– Vi åpnet i hundre og scoret to mål de første ti. Så dovnet vi bare av. Vi slapp dem inn i kampen og lot dem styre det. Det skal ikke vi la dem gjøre med dette laget. Vi var kanskje ikke like påskrudd som vi burde ha vært i dag, sier Skeid-målscorer Gabriel Andersen til Dagsavisen, som i likhet med Sa’Ad føler seg i storform om dagen.

– Jeg føler meg i hundre, ja, og har lyst å spille så mye som mulig.

– Fortjener du mer spilletid på A-laget?

– Fortjener og fortjener ... Jeg er jo alltid min egen største fan. Jeg har lyst til å spille så mye på A-laget som mulig, og håper å få mer spilletid enn det jeg har fått til nå, sier Andersen.

Gabriel Andersen scoret for Skeid 2 mot Lokomotiv Oslo mandag.

Sa’Ad ble helten

Målscorer Yasir Sa’Ad trodde han hadde satt inn 3-2 for vertene etter 69 minutter, men Ousmane Diallo Touré som slo innlegget ble avvinket for offside. Vertene protesterte, men til ingen nytte.

Men Sa’Ad og lagkameratene skulle få juble likevel. Et drøyt kvarter før slutt sendte Sa’Ad et farlig frispark inn i Lokomotiv Oslo-boksen, og dessverre for gjestene skled som tidligere nevnt en ulykksalig Knut-Idar Dalhus ballen inn i eget nett. Dalhus ble liggende på kunstgresset og fortvile før lagkameratene hjalp ham opp.

Lokomotiv Oslo prøvde å mobilisere til en sluttspurt, men et hardkjempende Skeid 2-mannskap holdt unna til ettmålsseier og tre poeng.

Se tabellen i avdelingen hos fotball.no her.

Skeids Ousmane Diallo Touré (t.h.) i aksjon mot Lokomotiv Oslo mandag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

Fotball, 3. divisjon, avdeling 1

Skeid 2 – Lokomotiv Oslo 3-2 (2-1)

Nordre Åsen, ca. 50 tilskuere

Mål: 1-0 Gabriel Andersen (4), 2-0 Yasir Sa’Ad (8.), 2-1 Espen Ringlund (14), 2-2 Andreas Kytiri (53), 3-2 Knut-Idar Dalhus (selvmål, 74.)

Gult kort: Ulrich Østigård Ness og Erik Nordengen, Skeid. Mikkel Storeskar, Andreas Kytiri og Jakob Ugland, Lokomotiv Oslo.

Dommer: Morten Andersen-Gott, Øvrevoll Hosle IL.

Skeid 2: Anders Gundersen, Ousmane Diallo Touré, Tomas Boye Borgersen (Henrik Hagen fra 32.), Mikkel Tveiten, Theo Madika Trelnes (Noah Sveen fra 65.), Ulrich Østigård Ness (Erik Nordengen fra 46.), Francklyn Wollum-Goulehi, Florind Lokaj, Yasir Sa’Ad (Jason Onsrud Buan fra 90.), Gabriel Andersen (Karl Omdahl fra 65.), Emil Tjøstheim

Lokomotiv Oslo: Sivert Olai Pieroth, Ola Rognebakke (Tage Gjerme Løining fra 83.), Erik Barrachina (Sverre Skudal Aase fra 83.), Sølve Dahlin Sæter, Andreas Kytiri (Joakim Birkeland fra 75.), Espen Ringlund, Knut-Idar Dalhus, Mika Mykkeltvedt, Trym Haakon Blaauw (Jakob Ugland fra 75.), Mikkel Storeskar, Micael Alejandro Lervik.