Keepertabbe og rødt kort bidro til braktap for Kåffa etter at de tok ledelsen

(KFUM Oslo – Brann 1-5) Kåffa tok ledelsen på overtid av den første omgangen, men ga den vekk etter en grusom keepertabbe. Da Momodou Njie så ble utvist glapp alle poengene for KFUM Oslo, som slapp inn tre mål på fire minutter på slutten av kampen.

KFUM ARENA (Dagsavisen): KFUM Oslo og Brann møttes i årets første tellende kamp for begge lag, da Kåffa slo Brann ut av cupen og avanserte til kvartfinalen. Den 1-0-seieren var på Intility, og til dagens møte har Kåffa fått opp sine nye tribuner rundt banen. Godt hjulpet av et utsolgt bortefelt, som teller nærmere 800 mann håpet KFUM Oslo å sette publikumsrekord med opp til 2400 tilskuere. Det klarte de.

Allerede før det var spilt ett minutt kom KFUM Oslo til kampens første mulighet, da Petter Dahl ble spilt opp i bakrommet. Sterkt presset skyter han ballen noen meter over mål. Tore Sørås får løsnet skudd halvannet minutt senere, men skuddet ble blokkert. Kåffa-mannskapet var veldig aggressivt fra start, og presset fram flere feil i bakre rekker hos Brann.

Sju minutter i ut i kampen klarte Kåffa å blokkere et utspark som landet på hodet til Simen Hestnes. Han headet ned til Moussa Njie, men han klarte bare nesten å komme seg til avslutning. Brann kom seg til noen nestensjanser, men Kåffa var det førende laget det første kvarteret.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Kåffa tok ledelsen på overtid

Brann klarte etter hvert å flytte spillet litt høyere opp i banen, som gjorde at de fikk satt litt mer press på KFUM. Det resulterte i et par cornere, og noen halvskumle gjennombruddsforsøk, men uten at det skjedde spesielt mye i sjansestatistikken den første halve omgangen. Det ble med noen langskudd etter corner, som gikk en meter eller to utenfor, eller innlegg som nesten nådde fram til spissene foran mål.

Det var ikke spesielt mye å skrive hjem om de første 35 minuttene, da ingen av lagene klarte å bryte ned motstanderens forsvar. Dermed ble det mye trilling og oppbyggende angrepspill fram til motstanderens 16-meter før det stoppet. Det artigste i denne perioden av kampen var vel gjestenes tilhengere fra Bergen som taktfast ropte «vi har råd til å dusje» i et par minutters tid.

De ti minuttene før hvilen skjedde det heller ikke spesielt mye, men et par minutter på overtid eksploderte det på KFUM Arena på Ekeberg. Håkon Hoseth slo et innlegg over på bakerste stolpe, der Keivan Ghadamini angrep ballen. Hans skudd gikk via en Brann-fot og datt ned i føttene på Moussa Njie. Han var den første til i reagere og bredsidet inn ledermålet rett foran Brann-fansen. Dermed gikk Kåffa til pause med 1-0, som nok var litt heldig med tanke på at Brann hadde det meste av ballen i omgangen sett under ett.

Kåffa-keeper Brauti ga Brann utligningen

Fem minutter etter hvilen fikk Brann frispark i meget god skuddposisjon, da Robin Rasch la Branns David Wolfe i bakken på vei fremover og fikk kampens første gule kort. Niklas Castro svingte den inn i feltet, der Aune Heggebø stusset ballen utenfor.

Åtte minutter ut i omgangen bestemte så Jonas Brauti seg for å forære vekk et mål. Brauti prøvde å skjerme ut et mislykket Brann-forsøk, men var ikke oppmerksom nok slik at Svenn Crone klarte å stikke ut en fot og få med seg ballen på dødlinja. Det satte Brauti helt ut, og Crone kunne med det sette ballen i åpent mål til stor forfjamselse for samtlige på stadion. Den var det nok ikke mange som så komme.

Etter den svært billige utligningen skapte Kåffa en stor sjanse på direkten, da Petter Dahl headet et innlegg fra Håkon Hoseth over. Jonas Brauti så en smule oppskaket ut da han glapp et innlegg fra Branns David Wolffe rett i beina på Niklas Castro. Heldigvis for Brauti ble Castros skudd blokkert utenfor, for hvis ikke kunne Brauti stått med to keepertabber som førte til baklengs.

Lion Njie utvist etter stygg takling

Brautis keepertabbe gikk naturlig nok ikke upåaktet hen hos Brann-fansen bak KFUM-keeperen, som fikk tilrop fra fansen hver gang ballen var i nærheten av Kåffas sisteskanse. Etter en periode med litt Brann-press valgte Kåffa-trener Jørgen Isnes å sette inn kaptein Jørgen Hammer og legge om formasjonen.

Simen Hestnes prøvde seg så med en gjennombruddspasning til Tore Sørås, men den ble avskjært av Ruben Kristiansen. Han avskjæring ble så snappet opp av Remi-André Svindland, som prøvde å filme seg til straffespark. Den gikk ikke dommer Mischa Kellerhals på, og ga Svindland gult kort for filming i stedet.

Tjue minutter før slutt blir så Momodou Lion Njie utvist etter å ha lagt Niklas Castro knallhardt i bakken. Det gule kortet var det ingenting å si på, og med et gult kort fra før så var det ingen bønn for Njie. Like etter bytta Kåffa ut Fredrik Dahl med Moa Mahnin og trakk Robin Rasch ned i forsvarsleddet, som gjorde at KFUM Oslo avsluttet kampen med et veldig annerledes mannskap enn de startet.

Tre kjappe mål fra Brann punkterte kampen

Da tok det ikke mange minuttene før Brann utnyttet at de hadde én mann mer, og spilte mot en motstander med mange endringer i bakre ledd. Svenn Crone gjorde et strålende forarbeid på kanten, der han snurret rundt med Jørgen Hammer og kom seg ned til dødlinjen. Omtrent fra samme sted som han snappet ballen fra Brauti, la han ballen inn i midten. Der kastet Aune Heggebø seg inn og styrte inn Branns ledermål nydelig ned i hjørnet, til elleville jubelscener fra Brann-fansen bak mål.

Ledermålet kom ti minutter før slutt, og to minutter senere økte Niklas Castro til 3-1 for Brann med et kremmerhus av en annen verden. Den tidligere Aalesund og Vålerenga-spilleren mottok ballen fra Ole Didrik Blomberg og fra 18 meters hold banket han ballen i krysset med et nydelig buet skudd bak en sjanseløs Brauti. Castro var ikke ferdig med det han, og rundet Brauti minuttet senere for å sette inn sitt andre mål på like over ett minutts tid.

På overtid av den andre omgangen satt Brann inn sitt femte mål, da Niklas Jensen Wassberg fikk æren av å runde Jonas Brauti og fastsette sluttresultatet til 1-5. En kamp som lenge var veldig jevn, men der Kåffa slapp inn fire mål på de siste ti minuttene med en mann mindre. Voldsomt godt betalt for Brann på slutten, i en kamp der styrkeforholdet langt fra var 1-5.

---

Obosligaen, runde 5

KFUM Oslo – Brann 1-5 (1-0)

KFUM Arena, 2385

Mål: 1-0 Moussa Njie (45.), 1-1 Svenn Crone (53.), 1-2 Aune Heggebø (80.), 1-3 Niklas Castro (82.), 1-4 Niklas Castro (83.), 1-5 Niklas Wassberg Jensen (90.)

Gule kort: Aaron Kiil Olsen, Remi-André Svindland, Momodou Lion Njie, Moussa Njie, KFUM Oslo.

Rødt kort: Momodou Lion Njie, KFUM Oslo.

Dommer: Mischa Kellerhals (Orre IL)

KFUM Oslo (4-3-3): Jonas Brauti – Håkon Hoseth (Jørgen Hammer fra 67.), Momodou Lion Njie, Aaron Fredrik Dahl (Moa Mahnin fra 77.) – Keivan Ghaedamini, Robin Rasch, Simen Hestnes – Moussa Njie (Remi-André Svindland fra 61.), Tore Sørås, Petter Dahl (Thomas Klemetsen Jakobsen fra 77.)